Image default
Αθλητισμός

Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ:τέλος ο Φαν Χάαλ,έρχεται ο Μουρίνιο

Το βράδυ του Σαββάτου στο θρυλικό Γουέμπλεϊ, έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό του κρίθηκε στην παράταση, ο Λουί Φαν Χαλ κρατούσε στα χέρια του το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε επικρατήσει 2-1 της Κρίσταλ Πάλας, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της από το 2013. Ο Ολλανδός τεχνικός γνώριζε, πάντως, ότι αυτές ήταν οι τελευταίες στιγμές του στο σύλλογο.

Σήμερα το πρωί, ο 64χρονος κόουτς έφτασε στο προπονητικό κέντρο των «κόκκινων διαβόλων» κι ενημερώθηκε πως αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας. Η διοίκηση είχε πάρει καιρό τώρα την απόφαση να τον απολύσει, ωστόσο δεν το έκανε πριν ολοκληρωθεί η σεζόν. Υπήρχαν, άλλωστε, ελπίδες για κατάληψη της τέταρτης θέσης στην Premier League, που οδηγεί στα play offs του Champions League της επόμενης χρονιάς.
Η Γιουνάιτεντ, πάντως, τερμάτισε στην πέμπτη θέση, πετυχαίνοντας μόλις 49 γκολ συνολικά στο πρωτάθλημα, τα λιγότερα από την περίοδο 1989/90. Η απόδοσή της, μάλιστα, στα περισσότερα παιχνίδια ήταν απογοητευτική. Οι ιθύνοντες του συλλόγου κράτησαν τον Φαν Χαλ στη θέση του πέρυσι, αλλά δεν είχαν σκοπό να τον αφήσουν να βυθίσει ακόμη περισσότερο τους «κόκκινους διαβόλους».
Τον πήχυ τον ανέβασε μόνος του όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψή του το καλοκαίρι του 2014, αναφέροντας ότι αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη ομάδα παγκοσμίως. Ξόδεψε συνολικά περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση, μα δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να κοντράρει τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Κι εφόσον πέρασε ολόκληρη τη σεζόν προσπαθώντας να σώσει την καρέκλα του, χθες το απόγευμα κατάλαβε πως δεν υπήρχε επιστροφή. «Ήρθε το τέλος», παραδέχτηκε σε ένα δημοσιογράφο που τον περίμενε έξω από το ξενοδοχείο του. Ήταν, βέβαια, κοινό μυστικό, καθώς τα βρετανικά ΜΜΕ είχαν αποκαλύψει από το Σάββατο ότι θα αποχωρήσει από τους «κόκκινους διαβόλους».
ην πόρτα της εξόδου είδαν και οι άμεσοι συνεργάτες του Ολλανδού προπονητή, ο οποίος θα λάβει αποζημίωση 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, λίγες ώρες μετά το μπόνους των 520.000 για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο δρόμος για τον Ζοσέ Μουρίνιο πλέον άνοιξε διάπλατα.
Ο «εκλεκτός» είχε υπογράψει συμφωνητικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να μην πάει σε άλλη ομάδα, εισπράττοντας περίπου 5 εκατ. ευρώ. Στο «Όλντ Τράφορντ» τον περιμένει πενταετές συμβόλαιο (ενδεχομένως να δώσει αύριο τα χέρια με τους διοικούντες το σύλλογο), με συνολικές αποδοχές 100 εκατομμύρια! Και, φυσικά, θα έχει το ελεύθερο να χτίσει το ρόστερ, όπως ακριβώς εκείνος το επιθυμεί, προκειμένου να επιστρέψουν οι «κόκκινοι διάβολοι» στην κορυφή της Premier League.
pronews.gr

Related posts

Τελειώνει τα ιατρικά και υπογράφει ο Λέσκοτ

technical

ΑΕΚ: Ανακοινώθηκε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς

«BREAK» ΤΟΥ ΠΑΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΦ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ»

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy