Image default
Αθλητισμός

«ΝΤΑΜΠΛ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Κόντρα σε…θεούς και δαίμονες η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-0 τη Σεβίλη στην παράταση και με την κατάκτηση του Κυπέλλου έκλεισε την χρονιά στην Ισπανία πανηγυρίζοντας το νταμπλ.

Ομάδα από… ατσάλι αποδείχθηκε η «Μπαρτσα». Στο 36΄ έμεινε με παίκτη λιγότερο (αποβολή Μασεράνο), στο 57΄ έχασε με μυϊκό τραυματισμό και τον κορυφαίο της σκόρερ, Λουίς Σουάρες, παρ΄ όλα αυτά κατάφερε να στείλει τον τελικό στην παράταση και με το γκολ των Ζόρντι Άλμπα στο 97΄ και Νεϊμάρ στο 122΄ να πάρει το τρόπαιο. Ο Μέσι μπορεί να μη σκόραρε, ωστόσο, και τα δύο γκολ της ομάδας του προήλθαν από δικές του πάσες!

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε «χτύπησε» τους Ανδαλουσιάνους όταν έπρεπε. Αφού λίγο πριν την εκπνοή της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης (92΄) αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, με την αποβολή του Μπανέγα, οι Καταλανοί βρήκαν τον τρόπο όταν το παιχνίδι έγινε «10 έναντίον 10» να πετύχουν το «χρυσό» γκολ που τους χάρισε το copa del rey. Ο Μέσι με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Άλμπα, ο οποίος από πλάγια θέση στην περιοχή νίκησε τον Ρίκο στο 97΄.

Με εννέα παίκτες τελείωσε το παιχνίδι η κάτοχος του Europa League, Σεβίλη, καθώς στο 121΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντάνιελ Καρίσο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, ο Νεϊμάρ έκανε το 2-0 και «σφρράγισε» τη νίκη των «μπλαουγκράνα».

Η πολυνίκης του θεσμού, Μπαρτσελόνα, πήρε το 28ο τρόπαιο στην ιστορία της, δεύτερο σερί και τρίτο την τελευταία πενταετία. Στην πρώτη της συμμετοχή μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου την περίοδο 2009/2010, η Σεβίλη δεν τα κατάφερε κι έτσι έμεινε με 5 κατακτήσεις στην ιστορία της.
bangladeshnews.gr

Related posts

ΠΑΟΚ: Επέστρεψε ο Μπίσεσβαρ, τα δεδομένα για Ουάρντα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο καλείται να αφήσει το “7” και να αλλάξει νούμερο στη Γιουνάιτεντ

Ρίο: Ανάκληση ορισμένων Ολυμπιακών μεταλλίων λόγω φθαρμένης επιφάνειας

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy