Image default
Αθλητισμός

Η Σέβιλη κατέκτησε τo Europa League γία 5η φορά

Η Σεβίλη αναπαύεται ξανά στον γνώριμο θρόνο της, αυτόν του Europa League. Η ομάδα της Ανδαλουσίας κατέκτησε για 5η φορά το τρόπαιο, επικρατώντας 3-1 της Λίβερπουλ στον τελικό του «Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ» της Βασιλείας, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο από γκολ του Στάριτζ στο 35΄. Μέσα σε 25 λεπτά οι Γκαμέιρο (46΄) και Κόκε (64΄,70΄) ανέτρεψαν την κατάσταση και χάρισαν στον Ουνάι Έμερι το τρίτο του τρόπαιο. Ο 44χρονος Ισπανός είναι κι αυτός κυρίαρχος, φτάνοντας τα τρία τρόπαια (UEFA/Europa League), όσα έχει ο Τζοβάνι Τραπατόνι.

Ασύλληπτα τα ρεκόρ των Σεβιγιάνων, που έγιναν η πρώτη ομάδα με τρεις διαδοχικούς τίτλους στην Ιστορία του θεσμού, αλλά και στα κύπελλα Ευρώπης γενικότερα, 40 χρόνια μετά την Μπάγερν (πρωταθλητριών 1974, 1975, 1976).

Κι όλα αυτά παρότι η Λίβερπουλ έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς στο α΄ ημίχρονο. Δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 11΄ (χέρι Καρίσο), όμως άνοιξε το σκορ στο 35΄ με απίθανο γκολ του Στάριτζ.

Όσο «βαριά» ήταν η φανέλα της Λίβερπουλ στους προημιτελικούς με τη Ντόρτμουντ, τόσο… λίγη αποδείχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Κατάφερε να δεχθεί γκολ στα πρώτα 17 δευτερόλεπτα από τον Γκαμέιρο που ισοφάρισε στο 46΄ .

Στη συνέχεια σκόραρε δις ο αρχηγός της Σεβίλης, Κόκε (64΄,70΄) ο οποίος πέτυχε τα πρώτα γκολ της καριέρας του στο Europa League! Το πρώτο ήταν εξαιρετικό, το δεύτερο όμως προήλθε από τραγική αντίδραση της άμυνας των Αγγλών.

Ενδιάμεσα, στο 60΄, ο Γκαμέιρο είχε χάσει κλασική ευκαιρία, σε ένα 25λεπτο απόλυτης καταστροφής για τον Γιούργκεν Κλοπ και τους παίκτες του. Εκτός Ευρώπης τη νέα σεζόν η Λίβερπουλ, απευθείας στους ομίλους του Champions League η Σεβίλη, η οποία την Κυριακή αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας.

Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)

Κίτρινες: Λόβρεν, Οριγκί, Κλάιν – Ραμί, Μπανέγκα, Βιτόλο, Μαριάνο

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Κολό Τουρέ (83΄ Μπεντέκε), Λόβρεν, Αλμπέρτο Μορένο, Εμρέ Τσαν, Μίλνερ, Λαλάνα (73΄ Αλεν), Φιρμίνο (69΄ Οριγκί), Κουτίνιο, Στάριτζ

ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Έμερι): Σόρια, Μαριάνο, Ραμί (78΄ Κολοτζίετζακ), Ντανιέλ Καρίσο, Σέρχιο Εσκουδέρο, Κριχόβιακ, Ενζονζί, Μπανέγκα (90+3΄ Κριστόφορο), Κόκε, Βιτόλο, Γκαμέιρο (89΄ Γκαμέιρο)
bangladeshnews.gr

Related posts

ΧΙΛΗ: ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΖΗΤΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

technical

ΠΑΟΚ: Ο “πενηντάρης” Μιχαηλίδης που άλλαξε μόνος του το status του στην Τούμπα

θα γίνει ο καινούριος παίκτης του Ολυμπιακού ο Διούδης ?

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy