Image default
Εθνικά Θέματα

Τιμωρός Καιρός

Υπάρχουν στον κόσμο τούτο κρυμμένοι νόμοι σκληροί και απαραβίαστοι: ότι το κακό πάντα στην αρχή επικρατεί, μα πάντα στο τέλος νικιέται. Η ελευθερία δεν δωρίζεται, αντίθετα, με αίμα καταχτιέται. Ανυπόταχτη, ασυμβίβαστη δρασκελάει τις φοβισμένες χώρες και πηγαίνει στους γενναίους λαούς που την καλούν.
Ο 21ος αιώνας που ανέτειλε την καλεί νάρθει στην τραυματισμένη, για αιώνες, γη της Μικρασίας και ήδη στα περήφανα βουνά του Κουρδιστάν η ελευθερία κερδίζεται μέσα από τις κάννες των όπλων.
Η Άγκυρα περικυκλωμένη από κατακτημένους λαούς και κράτη, στα οποία χρωστάει εδάφη και αίμα, αντιμετωπίζει την ρομφαία της ιστορικής δικαιοσύνης.
Η στρατιωτική αναμέτρηση με τα εκατομμύρια Κούρδων στην Ανατολία που είναι σε εξέλιξη γρήγορα θα γίνει καθολικός πόλεμος, που θα φθάσει στην ίδια την Κωνσταντινούπολη. Εδώ και μερικές μέρες συγκλονίζεται ήδη κι ο Πόντος από συγκρούσεις αυτονομιστών με την τουρκική στρατοχωροφυλακή.
Η ελπίδα, στην αρχή της θητείας Ομπάμα, ότι η Τουρκία θα μπορούσε να παίξει έναν μεταρρυθμιστικό ρόλο στην Μέση Ανατολή, διαψεύστηκε με τον χειρότερο τρόπο στα μέτωπα του Ιράκ και της Συρίας. Έδωσε τελικά μια άλλη εικόνα, αυτή ενός κράτους-συνωμότη που ανακατεύεται όλο και περισσότερο στις εσωτερικές υποθέσεις των γειτόνων του και συγκρούεται με την αμερικανική στρατηγική ως προς την περιοχή.
Η Συμφωνία Σάϊκς-Πικό, που χάραξε τα σύνορα της σύγχρονης Μέσης Ανατολής, πνέει τα λοίσθια καθώς κλείνει τα 100 της χρόνια τώρα. Από την «Αραβική Άνοιξη» και την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους, η περιοχή βρίσκεται σε συνεχή αναστάτωση και αυτή την φορά δεν είναι μόνο οι δυτικές δυνάμεις που αλλάζουν τον χάρτη της.
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι το στάτους-κβο της Ανατολικής Μεσογείου αλλάζει και ότι η πολιτική παραφροσύνη της νεο-οθωμανικής Τουρκίας κρίνεται πολύ αρνητική –σε κάθε πεδίο- για τις εξελίξεις στην περιοχή. Μια απλή ανάγνωση του διεθνούς τύπου είναι αρκετή καθώς βρίθει από άρθρα και αναλύσεις γι’ αυτό το θέμα.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, Τούρκοι διανοούμενοι αρχίζουν να μιλούν για τα θύματα των γενοκτονιών της Μικράς Ασίας και του Πόντου, Κούρδοι βουλευτές να υπενθυμίζουν ανοικτά στην διεθνή κοινή γνώμη ότι λίγες χιλιάδες Σελτζούκοι άλλαξαν τον εθνοθρησκευτικό χαρακτήρα της Μικράς Ασίας πριν από μερικούς αιώνες, και η εκπρόσωπος του Ρώσσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρώφ να επισημαίνει, με σημασία, το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!
Επιπλέον, ο Λαβρώφ δήλωσε ότι το Αιγαίο μυρίζει μπαρούτι… την ίδια ώρα που οι εδώ ηττοπαθείς, ενδοτικές και εθνομηδενιστικές πολιτικές ηγεσίες «αγρόν αγοράζουν». Προσβλέποντας μόνο προς τα Δυτικά αφεντικά, γυρίζουν την πλάτη στις κοσμοϊστορικές ανατροπές που έχουν δρομολογηθεί στην Ανατολή μας,. Θλιβερές μαριονέττες της Ευρω-Γερμανικής κατοχής και των νατοϊκών σχεδιασμών είναι ανίκανες να αφουγκρασθούν τα αλλεπάλληλα κύματα των εξελίξεων και τις ιστορικές επιταγές που θα καθορίσουν την ιστορία του μέλλοντος. Όμως, πέρα από εξαρτήσεις, μνημόνια και δωσιλογικές νοοτροπίες, η γεωγραφία παραμένει μια σιωπηλή, πάντοτε παρούσα, δύναμη που υπαγορεύει τις ανάγκες και τις συμπεριφορές των εθνών. Αυτή είναι, ουσιαστικά, η βίβλος που κανοναρχεί την ιστορία και τιμωρεί τα φοβερά εγκλήματα που έχουν παλιά διαπραχθεί.

kostasxan.blogspot.gr

Related posts

ΜΗΝΥΜΑ ΑΣΑΝΤ: ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

technical

Ο Ν.Κοτζιάς σε συνέντευξή του δήλωσε ότι θα δώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια

victoria.exnet

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ! Θέλουν πάλι το μισό Αιγαίο

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy