Image default
Κόσμος

ΠΑΡΙΣΙ: ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟ

Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να περάσει τελικά με διάταγμα τις αμφιλεγόμενες αλλαγές στα εργασιακά ενέτεινε τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο, με το χώρο μπροστά από την Εθνοσυνέλευση να γίνεται σκηνικό ρίψης δακρυγόνων σε διαδηλωτές κατά του νόμου Κομρί.

Η παράκαμψη της Εθνοσυνέλευσης μέσω του διατάγματος έμοιαζε για τον Ολάντ και τον Βαλς η μόνη λύση καθώς είχαν απέναντί τους μία διχασμένη κοινοβουλευτική ομάδα -η οποία πάντως δεν φαίνεται ότι θα απειλήσει την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης που πυροδότησε η διαδικασία.

Η κυβέρνηση επικαλέστηκε το άρθρο 49.3, που της δίνει την αρμοδιότητα να περάσει με διάταγμα την επίμαχη νομοθεσία. Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς καλείται τις επόμενες ημέρες να περάσει από ψήφο εμπιστοσύνης, κατά την οποία θα κληθεί να υπερασπιστεί (και) το νόμο για τα εργασιακά απέναντι σε όσους βουλευτές του κόμματός του που θεωρούν ότι οι αλλαγές θυσιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα για χάρη της ανταγωνιστικότητας.

Παρά τις εντονότατες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο νόμος Κομρί κυρίως στην αριστερή πτέρυγα των Σοσιαλιστών, θεωρείται ότι οι «δυσφορούντες» του κόμματος δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση.

Η επίκληση του άρθρου 49.3 ωστόσο προστέθηκε στο μύλο της οργής συνδικάτων και οργανώσεων νεολαίας, που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μπροστά από την Εθνοσυνέλευση -για να τύχουν, μετά από τρεις ώρες, ασυνήθιστα ισχυρής για τα γαλλικά δεδομένα αντίδραση της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικού πέλετ για να τους διαλύσει.

Τα συνδικάτα και οι οργανώσεις που αντιδρούν κάλεσαν σε νέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη.

bangladeshnews.gr

Related posts

Μπάιντεν: έστειλε τους δύο γερμανικούς ποιμενικούς του στο σπίτι του στο Ουίλμινγκτον, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, έπειτα από «περιστατικό δαγκώματος»

Καλιφόρνια : Ένοπλος άνοιξε πυρ σε παιδάκια

Είναι γεγονός η μεγάλη ανακάλυψη της νέας πυραμίδας στην Αίγυπτο.

vetapa.exnet

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy