Image default
Κόσμος

ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Δίκαιο επιμερισμό της προσφυγικής κρίσης ζητεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, τονίζοντας ότι οκτώ μόλις χώρες φιλοξενούν πάνω από το 50% των συνολικών προσφύγων.

Σε άρθρο του στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, ο επικεφαλής του ΟΗΕ εκτιμά ότι «με τον δίκαιο επιμερισμό της ευθύνης δεν θα υπήρχε κρίση για τις φιλοξενούσες χώρες», ενώ διαβεβαιώνει ότι «έχουμε τα μέσα για να βοηθήσουμε και ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε για να χειριστούμε τις μεγάλες μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών».

Ωστόσο – συνεχίζει – «πάρα πολύ συχνά, αφήνουμε τον φόβο και την άγνοια να μπαίνουν στη μέση. Οι ανθρώπινες ανάγκες καταλήγουν να επισκιάζονται και η φωνή της ξενοφοβίας να είναι πιο δυνατή από τη φωνή της λογικής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες όχι μόνο δεν αποτελούν απειλή, αλλά συμβάλλουν στην ανάπτυξη των χωρών που τους φιλοξενούν, όπως και των χωρών προέλευσης. «Όσο καλύτερα ενσωματώνονται οι νέες αφίξεις, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η συνεισφορά τους στην κοινωνία» προσθέτει.

Ειδική μνεία κάνει και στις αιτίες του φαινομένου της μετανάστευσης, καθιστώντας σαφές ότι «τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να ενισχύουν το έργο τους για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων, την ειρηνική επίλυση των διαφορών και την αντιμετώπιση της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πριν την κλιμάκωση της».

Στη συνέχεια του άρθρο του, ο Μπαν Κι Μουν εκτιμά ότι «ο αριθμός των μεταναστών αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται ως αποτέλεσμα της έλλειψης εργατικού δυναμικού, της εύκολης μετακίνησης και επικοινωνίας, της αυξανόμενης ανισότητας και της κλιματικής αλλαγής».

bangladeshnews.gr

Related posts

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν-Ομπάμα στο περιθώριο της διάσκεψης της G-20 στην Κίνα

technical

Οἱ μυστικὲς κοινωνίες, ἡ Νέα Παγκόσμια Τάξις καὶ ἡ Ἑλλάς

technical

Η Πορτογαλία βγαίνει οριστικά από το μνημόνιο – Η ελληνική κυβέρνηση μας “δένει” για 50 χρόνια

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy