Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Mνημόνιο της Κύπρου: Τίτλοι τέλους.

Εκτός μνημονίου βρίσκεται από σήμερα επίσημα η Κύπρος, καθώς ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του τριετούς προγράμματος βοήθειας.

Το πακέτο στήριξης της κυπριακής οικονομίας προέβλεπε την παροχή οικονομικής βοήθειας 10 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η Λευκωσία αποφάσισε να κάνει χρήση μόλις 7,3 δισ. ευρώ, καθώς το εναπομείναν ποσό των 2,7 δισ. ευρώ ουδέποτε εκταμιεύτηκε.

Η καταβολή των 7,3 δισ. ευρώ πραγματοποιήθηκε σε εννέα δόσεις, από τον Μάιο του 2013 έως τον Οκτώβριο του 2015. Η αποπληρωμή τους είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2025 και να ολοκληρωθεί το 2031.

«Η Κύπρος αποτελεί ένα ακόμη success story, επιβεβαιώνοντας εκ νέου τη βασική αρχή της παροχής δανείων με ευνοϊκούς όρους, σε αντάλλαγμα για την επιτυχή εφαρμογή των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων» υπογράμμισε ο Κ. Ρέγκλινγκ.

newsbeast.gr

Related posts

Ζητήθηκε δέσμευση των περιουσιών Α.Σαμαρά και Ε.Βενιζέλου ως εχέγγυο αποπληρωμής των 200 εκατ. ευρώ που χρωστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες!

ExnetΗellas

“Η στημένη απάτη για την έξοδο στις αγορές” άποψη αναγνώστη

ExnetΗellas

Ζευγάρι Γερμανών έδωσε 875 ευρώ για τις πολεμικές αποζημιώσεις

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy