Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν προτίθεται να ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ

Δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς που έχει κάνει στη Δικαιοσύνη άσκησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, καταγγέλλοντας ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν προστατεύει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά συνεχίζει το «χόμπι» παρεμβάσεων στο έργο δικαστών και εισαγγελέων.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρέβλεψε εσκεμμένα τους ικανότερους δικαστές, κάνοντας «βουτιά στην επετηρίδα», και επέλεξε αντίθετα να τοποθετήσει τους πιο «βολικούς» συναδέλφους τους στο πλευρό της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.

Ο αρχηγός του Ποταμιού επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «συνεχίζει όλα τα λάθη που έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη».

Μιλώντας λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του στη Βουλή με τη Φώφη Γεννηματά, ο κ. Θεοδωράκης αποσαφήνισε ότι το Ποτάμι δεν προτίθεται να ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ αλλά θέλει να «πολλαπλασιαστεί» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και προοδευτικές δυνάμεις προκειμένου να «τα αλλάξουμε όλα».

Διευκρίνισε ότι Το Ποτάμι δεν είναι μία κεντροαριστερή δύναμη ώστε να λάβει μέρος στην ανασυγκρότηση του αριστερού χώρου που επιδιώκει η κ. Γεννηματά, όμως συμπλήρωσε ότι αν στο τέλος της ημέρας «υπάρχουν στο δωμάτιο» προοδευτικές δυνάμεις που δεν εκπροσωπούνται ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από Το Ποτάμι, τότε είναι «χρέος μας είναι να ενωθούμε μαζί τους».

Ο Θεοδωράκης δεν τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατό η χώρα να προσφεύγει στις κάλπες «κάθε έξι μήνες», ειδικά τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση. «Είμαστε ακόμα με το ένα πόδι στο γκρεμό», είπε χαρακτηριστικά.

newsbeast.gr

 

Related posts

Στις πέντε πρώτες θέσεις των χωρών με την ακριβότερη βενζίνη βρίσκεται η Ελλάδα

ExnetΗellas

Oι εκτελεστές ακολουθούσαν το θύμα τους για 4χλμ. στην δολοφονία στον Γέρακα

Την έναρξη του προεκλογικού αγώνα κήρυξε ο Βύρων Πολύδωρας

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy