Image default
Πολιτισμός

Loving Vincent: Μια ταινία «ζωγραφιά» για τις τελευταίες ημέρες της ζωής του Βαν Γκογκ

Tο trailer μιας μοναδικής ταινίας animation που συνδυάζει την κινηματογράφηση με την μοναδική τέχνη του Βίνσεντ Βαν Γκογκ είναι εδώ.

Το Loving Vincent είναι ένα φιλόδοξο πρότζεκτ στο οποίο συμμετέχει μια μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών (πάνω από 100 άτομα), ειδικά εκπαιδευμένων στην τεχνοτροπία του μεγάλου ζωγράφου. Η πλοκή της εστιάζει στις τελευταίες ημέρες της ζωής του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και βασίζεται στις 800 επιστολές που είχε γράψει ο ίδιος καθώς και σε 120 μεγάλα έργα του.

Στόχος της ταινίας είναι να διηγηθεί την ιστορία της ζωής του σπουδαίου καλλιτέχνη χρησιμοποιώντας πραγματικές ελαιογραφίες (12 ανά δευτερόλεπτο του φιλμ) οι οποίες έχουν δημιουργηθεί στο στιλ του Βαν Γκογκ. Για τον λόγο αυτό, το team της παραγωγής δημοσίευσε στο YouTube το πρώτο trailer της ταινίας, με σκοπό να προσελκύσει περισσότερους καλλιτέχνες που θα εργαστούν για το έργο έως το τέλος του ερχόμενου Αυγούστου.

Την ταινία σκηνοθετεί η πολωνή ζωγράφος και σκηνοθέτις Dorota Kobiela, η οποία συνεργάζεται με τον αμερικανό Hugh Welchman, που έχει βραβευτεί με Όσκαρ για την ταινία ο «Πέτρος και ο Λύκος». Το καστ περιλαμβάνει ονόματα όπως Saoirse Ronan, Aidan Turner, Douglas Booth, Helen McCrory, Chris O’Dowd και Jerome Flynn.

 

Related posts

Νικόλαος Ζεϊμπέκης Σήμερα τιμούμε την προστάτιδα Αγία Αικατερίνη

Kostas Ermes

Πολλές οι ομοιότητες Σφίγγας-Καρυάτιδες – Προέρχονται από το ίδιο εργαστήριο

ExnetΗellas

Χρήματα και απληστία σύμφωνα με τον Αριστοτέλη

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy