Image default
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Καννών: Άνοιγμα αυλαίας με Γούντι Άλεν και «Cafe Society»

Η ταινία «Cafe Society» του Γούντι Άλεν θα είναι η εναρκτήρια ταινία του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Είναι η τρίτη φορά που μία ταινία του αναγνωρισμένου 80χρονου συγγραφέα και σκηνοθέτη ανοίγει το Φεστιβάλ.
Οι προηγούμενες φορές που μια ταινία του Γούντι Άλεν ήταν η εναρκτήρια του περίβλεπτου Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη νότια Γαλλία, ήταν το 2002 με το «Hollywood Ending» (Παίζοντας στα τυφλά) και το 2011 με το «Midnight in Paris» (Μεσάνυχτα στο Παρίσι).
festibal-kannon-anoigma-aulaias-me-gounti-alen-kai-cafe-society
Το «Cafe Society», όπου πρωταγωνιστούν ο Τζέσε Άιζενμπεργκ του «The Social Network» και η Κρίστεν Στιούαρτ του «Twiight», θα προβληθεί εκτός διαγωνισμού στις 11 Μαΐου.
Η ταινία είναι η 14η ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη που προβάλλεται εκτός συναγωνισμού στις Κάννες, σύμφωνα με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ.
festibal-kannon-anoigma-aulaias-me-gounti-alen-kai-cafe-society
Αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού που φθάνει στο Χόλυγουντ τη δεκαετία του 1930 με την ελπίδα να εργαστεί στην κινηματογραφική βιομηχανία, ερωτεύεται και βρίσκει τον εαυτό του βυθισμένο στην κοινωνία των καφέ που καθόρισε το πνεύμα της εποχής, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. Το 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου.

Related posts

Στην Επίδαυρο η μεγάλη τραγωδία Οιδίπους επί Κολωνώ

technical

Αφιέρωμα της Google στη Ζάχα Χαντίντ

technical

Γεώργιος Κομνηνός Θα χάσουμε το Αιγαίο και η κυβέρνηση θα κοιμάται

Kostas Ermes

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy