Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν στην επικαιρότητα (βίντεο)

tsipras 68a5b

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν στην επικαιρότητα.

Ο πρωθυπουργός απάντησε αρχικά στην επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρου Θεοδωράκη…

tsipras 68a5bΟ Αλέξης Τσίπρας απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν στην επικαιρότητα.

Ο πρωθυπουργός απάντησε αρχικά στην επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρου Θεοδωράκη για το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, ενώ στη συνέχεια απάντησε την ερώτηση του κ. Νικολόπουλου, η οποία αφορά στη διαπλοκή και στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Απάντηση Τσίπρα σε Νικολόπουλο για ΜΜΕ και διαπλοκή

Τσίπρας: « – Θα απαντήσω με όρους δημόσιου συμφέροντος. Θεωρώ αδιανόητο για μία κυβέρνηση να συνδέει τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με το περιεχόμενο των καναλιών.

– Αν το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ δεν είναι διαφανές και ρυθμίζεται σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τότε δημιουργείται μία ομερτά και μία σχέση διαπλοκής.

– Το τρίγωνο της αμαρτίας είχε κορυφές το σάπιο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες.
– Οι τράπεζες σταμάτησαν να δανειοδοτούν υγιείς επιχειρηματίες και συνέχιζαν να χρηματοδοτούν ΜΜΕ.
– Θα κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής, χωρίς να μας νοιάζει ποιον υποστηρίζει πολιτικά κάθε κανάλι.
– Αν κάποιο κανάλι είναι υγιές δεν έχει λόγο να αυτολογοκρίνεται
– Ο τρόπος που κάποιοι απέκτησαν συχνότητες, θυμίζει τον τρόπο που παραδόθηκαν στα ανατολικά κράτη περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου σε ολιγάρχες
– Έχουν αλλάξει 8 κυβερνήσεις. Όλες υπόσχονταν ρύθμιση του τοπίου αλλά καμία δεν το έπραξε.

– Αυτοί που απέκτησαν ως ολιγάρχες το δικαίωμα χρήσης των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων είχαν αρκετή δύναμη να μπορούν να επιβάλλουν στις εκάστοτε κυβερνήσεις.

– Παράδειγμα ο βασικός μέτοχος, απεδείχθη ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν μεγαλύτερη δύναμη από τις κυβερνήσεις, που δεν είχαν την αντοχή να φτάσουν μέχρι το τέλος

– Όταν ανοίγεις μια κόντρα πρέπει να είσαι αποφασισμένος να φτάσεις μέχρι το τέλος, αλλιώς καλύτερα να μην την ανοίξεις καθόλου.

– Για Στουρνάρα: Στους ανθρώπους που επιτελούν έργο δεν έχουμε διάθεση ρεβανσισμού. Απαιτούμε να είναι συνεπείς στο έργο τους και να τηρούν την εθνική γραμμή. Ο κ. Στουρνάρας θα κριθεί από την ικανότητά του να διαχειριστεί την ορθή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος

– Για εξεταστική: Η εξεταστική δεν γίνεται για να στοχοποιηθούν άνθρωποι αλλά για να αναδειχθούν τα σκοτεινά σημεία

Απάντηση σε Θεοδωράκη για Παιδεία

Ο κ. Τσίπρας στην αρχή της απάντησής του χαρακτήρισε τη σημερινή μία σημαντική ημέρα για το κοινοβούλιο καθώς «εγκαινιάζεται η ώρα του πρωθυπουργού».

Όπως σημείωσε «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα φέρεις ένα νόμο πλαίσιό για τη παιδεία και αυτό θα γίνει με δημόσιο διάλογο». Χαρακτήρισε «ευαίσθητα» τα θέματα της Παιδείας που χρειάζονται συναινέσεις: «Η κυβέρνησή μας είναι υπέρ της διαβούλευσης». Αναφερόμενος στον προηγούμενο νόμο είπε ότι ψηφίστηκε «Αύγουστο μήνα χωρίς τη συμμετοχή κανενός φορέων, αλλά ήταν κρας τεστ για την κυβέρνηση συνασπισμού».

Μιλώντας για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε θέματα Παιδείας είπε ότι θα προχωρήσει σε ένα πλαίσιο που ρυθμίζει μία σειρά από θέματα, όπως των συμβουλίων ιδρύματος, σημειώνοντας ότι υπάρχει εμπλοκή στις λειτουργίες των πανεπιστήμιων. Είπε για τα συμβούλια: «Υπάρχουν προσωπικότητες σημαντικές που θέλουν να βοηθήσουν, αλλά το αποτέλεσμα αυτών των συμβουλίων είναι πενιχρός. Ήταν το όχημα για να επιβληθούν στα πανεπιστημιακά δίδακτρα, για να μπουν ιδιώτες για να απομακρυνθεί το δημόσιο. Η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν θέλει να γίνουν εκλογές με αυτά τα συμβούλια. Είναι πολλές οι κατηγορίες από ανθρώπους που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι απερρίφθησαν από τα συμβούλια γιατί δεν συμφωνούσαν με τον 4009 νόμο. Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Βόρεια Κορέα, να αποκλείεται κάποιος επειδή έχει αντίθετες απόψεις».

{youtube}kVf5DpChM70{/youtube}

{youtube}9_sgVDXFfLo{/youtube}

Πηγή

Related posts

Έκτακτο δελτίο καύσωνα από την ΕΜΥ

Kostas Ermes

Ένοχη η σιωπή Ε.Βενιζέλου στο τουρκικό “casus belli”

ExnetΗellas

Οργή στα στελέχη της ΝΔ για την τροπολογία Ρωμανού: “Ντροπή σας που υποκύψατε στον εκβιασμό του αναρχο-τρομοκράτη”

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy