Image default
Ειδήσεις

Η οριακή κατάσταση που βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία και η ζωή των Ελλήνων πολιτών

asfalistika tameia c062f

Παρεμβάσεις για την αποφυγή φορολόγησης των αγροτών με υψηλούς συντελεστές δρομολογεί η κυβέρνηση.

Όλα τα ΜΜΕ έχουν ρίξει τους προβολείς μόνο στα αποθεματικά των Δήμων και Περιφερειών τα οποία θα οδηγηθούν σε κλειστό λογαριασμό στην ΤτΕ…

asfalistika tameia c062fΌλα τα ΜΜΕ έχουν ρίξει τους προβολείς μόνο στα αποθεματικά των Δήμων και Περιφερειών τα οποία θα οδηγηθούν σε κλειστό λογαριασμό στην ΤτΕ. Ο μικρότερος λόγος γίνεται για τα αποθεματικά που θα χάσουν τα δημόσια νοσοκομεία αλλά και οι υπηρεσίες που έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια ζωής των πολιτών.
Οι Δήμοι είναι κρατικές επιχειρήσεις οι οποίες χρηματοδοτούνταν με εκατομμύρια ευρώ, τόσο από το ελληνικό κράτος όσο και μέσω παγίων από τους δημότες. Με τα αποθεματικά που προερχόταν αποκλειστικά από τους έμμεσους και άμεσους φόρους των πολιτών μπορούσαν ως επιχειρήσεις να παίρνουν δάνεια από τις ιδιωτικές τράπεζες όπου είχαν τους λογαριασμούς. Μικρό το κακό για το αν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θα δώσουν τα αποθεματικά τους έτσι ώστε να συνεισφέρουν, ώστε να αποτραπεί μία πιθανή χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου ή να καλυφθούν συντάξεις και μισθοί πολιτών που τους έχουν προπληρώσει.

Το φάρμακο δεν είναι μπετόν
Όμως, τόσος ντόρος δεν γίνεται για τα αποθεματικά που αφορούν άμεσα στην ζωή των Ελλήνων. Ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πως αν τα αποθεματικά από τα νοσοκομεία της χώρας και από τα ασφαλιστικά ταμεία “κλειδωθούν” σε λογαριασμό της ΤτΕ τότε η κυβέρνηση βάζει το κεφάλι των πολιτών στην γκιλοτίνα.
Η οριακή κατάσταση που βρίσκονται ήδη τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία χρωστάνε ήδη δύο μήνες οφειλές προς τον ΕΟΠΥΥ σε συνάρτηση με την δέσμευση των αποθεματικών τους, αφήνουν τους ασθενείς στο έλεος των ιδιωτών προμηθευτών. Δεν πρόκειται για πίσσα που πρέπει να πληρώσουν οι Δήμοι προς τους εργολάβους για τις λακκούβες των δρόμων, αλλά για νοσοκομειακό υλικό που χωρίς αυτό ζωή δεν σώνεται.
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μάρδα προς τους ΟΤΑ ότι τα αποθεματικά, τα οποία θα είναι σε κλειστό λογαριασμό για τον κάθε φορέα, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από την ΤτΕ όποτε και όπως αυτή θεωρεί πρέπον για το εικονικό πλεόνασμα του κράτους, ενώ το ανώτατο ποσό που μπορούν να πάρουν για άμεση κάλυψη οι φορείς θα είναι μόνο το 10%, αποδεικνύει ότι η δημόσια υγεία θα μετατραπεί σε δημόσιο νεκροταφείο.

Χρωστάμε και σε ξένα νοσοκομεία
Πέρα από τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν συσσωρευτεί στον ΕΟΠΥΥ υπάρχει και ένα νέο πρόβλημα για το ασφαλιστικό σύστημα. Ξένα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ 100 εκατομμύρια ευρώ από νοσήλια ασφαλισμένων τους στην Ελλάδα. Άγνωστο επίσης είναι το ποσό που χρωστούν οι ξένες ασφαλιστικές εταιρείες για νοσηλεία τουριστών σε ελληνικά νοσοκομεία.
Το ελληνικό κράτος ακόμη δεν έχει κάνει καμία κίνηση ώστε να εισπράξει αναγκαστικά τα εκατομμύρια από τις ξένες εταιρείες την στιγμή που αδειάζει τα αποθεματικά των δημοσίων νοσοκομείων και των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων.
Πέρα όμως από αυτό, το ελληνικό δημόσιο μέσω του ΕΟΠΥΥ χρωστά 140 εκατομμύρια ευρώ σε νοσοκομεία της Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας και Βρετανίας για χειρουργεία Ελλήνων ασθενών που έπρεπε να νοσηλευτούν άμεσα σε εξειδικευμένες κλινικές. Τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία ενέκριναν την μετάβαση και νοσηλεία τους, αλλά δεν έχουν πληρώσει. Από την 31η Μαρτίου τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία του εξωτερικού είναι ληξιπρόθεσμα.
Τι θα γίνει αν τα νοσοκομεία του εξωτερικού διατάξουν αναγκαστικά μέτρα για τα χρωστούμενα του ελληνικού δημοσίου;

Η ζωή σου ρέπος
Η κυβέρνηση δεν εγκλημάτησε πραξικοπηματικά με το να πάρει τα αποθεματικά από τους δήμους, τις περιφέρειες και φορείς πολιτισμού, αλλά παίρνοντας την ασφάλεια ρευστού από τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση να αδειάσει το ρευστό των νοσοκομείων και των φορέων που καλύπτουν την ελπίδα των Ελλήνων στην κρισιμότερη στιγμή της ζωής τους.
Είναι τραγικό να παλεύεις για την επιβίωσή σου εν μέσω ενός οικονομικού πολέμου και την ίδια στιγμή να παλεύεις για την ζωή σου ενώ τα όπλα τα έχει παροπλίσει η κυβέρνηση που ανεμίζει παντιέρες κοινωνικής πολιτικής, αξιοπρέπειας και δημόσιας υγείας για όλους.

 

Πηγή

Related posts

Γεώργιος Κομνηνός ο πρωθυπουργός από το Νταβός παρακαλάει τους λαθρομετανάστες

Kostas Ermes

Γεώργιος Κομνηνός Τα σπασμένα του ΑΠΘ τα πληρώνει ξανά ο ελληνικός λαός

Kostas Ermes

Ηλιόπουλος: Η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ θα βάλει τέλος στη λεηλασία της κοινωνίας

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy