Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτο μνημόνιο-Η μόνη σωτηρία;

trito mnimonio 4b552Οι Θεσμοί άλλαξαν το παιχνίδι και ο καθένας από μόνος του αρχίζει να στριμώχνει την κυβέρνηση ζητώντας σκληρά μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν…

trito mnimonio 4b552

Οι Θεσμοί άλλαξαν το παιχνίδι και ο καθένας από μόνος του αρχίζει να στριμώχνει την κυβέρνηση ζητώντας σκληρά μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν με αντικείμενο τον ελληνικό λαό. Στο παιχνίδι βάζουν “σοβαρά” διεθνή Μέσα να παίζουν τον ρόλο του αγγελιαφόρου κακών μηνυμάτων διαμορφώνοντας τοπίο τρόμου για τους Έλληνες.

Η αρχή έγινε από το ΔΝΤ με την Κριστίν Λαγκάρντ να λέει ξεκάθαρα ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δεν είναι βιώσιμο και αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει αν δεν γίνουν κάθετες τομές. Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα του ασφαλιστικού στην Ελλάδα είναι η παροχή συντάξεων που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Έτσι, η κυρία Λαγκάρντ άφησε να εννοηθεί ότι οι συντάξεις θα είναι οι πρώτες που θα περικοπούν αφού δεν είναι εφικτό οι πολίτες να στηρίξουν το ασφαλιστικό σύστημα με την ανεργία και το κλείσιμο των επιχειρήσεων να συνεχίζει να αυξάνεται με ανοδικούς ρυθμούς. Είναι σύνηθες των τελευταίων 5 χρόνων οι εταίροι να δημοσιοποιούν κάτι ως άμεσο κίνδυνο το οποίο όμως γίνεται πραγματικότητα μήνες μετά μέσω αναγκαστικών μέτρων για την “σωτηρία” της Ελλάδας.

Ο Τύπος σε ρόλο τρομοκράτη

Το δεύτερο χτύπημα από τους Θεσμούς έγινε με τον γνωστό τρόπο που χρησιμοποιούν οι εξουσίες. Μέσω του Τύπου. Η Γερμανία δεν έκανε καμία δήλωση επίσημα για το πώς κρίνουν την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, αλλά έδωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung να κάνει τον εκπρόσωπο τύπου των Ευρωπαίων εταίρων. “Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν βλέπουν πρόοδο από την ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μια πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων των δύο πλευρών μπορεί να περιγραφεί ακόμη και ως »σοκαριστική”, έγραψε η FAS. Αυτό όμως που έκανε έξαλλο τον υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη είναι ότι σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα η Ελλάδα έστειλε νέο εκπρόσωπο, τον Νίκο Θεοχαράκη, ο οποίος συμπεριφέρθηκε σαν οδηγός ταξί ζητώντας από τους εταίρους λεφτά λέγοντας ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα.

Η Γερμανία ετοιμάζει νέο Μνημόνιο

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών μπορεί να διέψευσε το δημοσίευμα τονίζοντας ότι όλα βαίνουν ορθώς αλλά την ίδια στιγμή το Bloomberg φιλοξένησε συνέντευξη του προέδρου του Γερμανικού Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών, Μαρσέλ Φράτσερ, ο οποίος τόνισε ότι η τελευταία δόση του δεύτερου Μνημονίου που αναμένει η Ελλάδα από τις διαπραγματεύσεις δεν θα σώσουν την κατάσταση. “Η Ελλάδα θα χρειαστεί οικονομική στήριξη για τα επόμενα τρία χρόνια ύψους 30 με 40 δις”, δήλωσε ο κ. Φράτσερ και με την φράση αυτή η γερμανική πλευρά δείχνει ότι το σχόλιο της FAS για το πώς πηγαίνουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών αποδεικνύεται αληθές για το τι θέλουν πραγματικά οι εταίροι. Σπρώχνουν την κατάσταση στο απροχώρητο έτσι ώστε η Ελλάδα να αναγκαστεί για ένα νέο Πακέτο Δανεισμού. Ο κ. Φράτσερ δεν παίρνει σοβαρά την δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι μέχρι τις 24 Απριλίου όλα θα έχουν συμφωνηθεί διότι είναι σύνηθες οι ημερομηνίες να μην τηρούνται.

Το σημαντικό για την γερμανική πλευρά είναι για το τι θα γίνει με το τέλος της δανειακής παράτασης που πήρε η ελληνική πλευρά και ζητά μέσω εφημερίδων και Ινστιτούτων την δέσμευση της Ελλάδας με νέα μέτρα που θα εξαντλήσουν τον ελληνικό λαό προκειμένου να πάρει ένα νέο Πακέτο “Βοήθειας” δεκάδων δις ευρώ. Σε αυτό το σημείο μπορεί να συγκλίνει η δήλωση της κ. Λαγκάρντ περί περικοπών στις συντάξεις και των νέων μέτρων που θα πρέπει να υπογράψει η Ελλάδα για ένα νέο Μνημόνιο (Πακέτο Διάσωσης).

Η συμφωνία για την τελευταία δόση είναι σίγουρη για τους δανειστές και όλο αυτό το παιχνίδι ρήξεων και εντυπωσιασμών μεταξύ Ελλήνων υπουργών και Ευρωπαίων εταίρων δεν είναι τίποτε άλλο από την συνηθισμένη τακτική τρομοκράτησης του ελληνικού λαού για το τι θα του ξημερώσει την επόμενη ημέρα. Έτσι, μπροστά στην δήθεν καταστροφή το σωσίβιο Μνημόνιο έρχεται και ο λαός νομίζει ότι σώθηκε μέχρι να ξανατρομοκρατηθεί ότι τελειώνουν τα δανεικά και πρέπει να υπογράψει εκ νέου Μνημόνιο.

Σωθείτε αυτοκτονώντας

Όσον αφορά τον ευρωπαϊκό Τύπο παίζει το παιχνίδι της εξουσίας της Ε.Ε κάνοντας δήθεν κριτική στην ελληνική κυβέρνηση. Τελευταίο παράδειγμα το Reuters το οποίο χαρακτηρίζει “αριστερή” την ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει καταστρέψει την εμπιστοσύνη των Θεσμών. Ο αρθρογράφος Πωλ Τέιλορ έκανε μία λίστα όλων των Οικονομικών Ινστιτούτων και των κρατών-μελών της Ε.Ε που βλέπουν ένα αναγκαίο πακέτο διάσωσης 40 δις αλλά σε όλο το άρθρο του αναφέρει επανειλημμένως ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει ως κύριος Θεσμός διότι μόνο αυτό μπορεί να κάνει ότι δεν μπορεί η Κομισιόν: Να πιέζει ως οικονομικός παράγοντας και όχι ως πολιτικός που είναι η Κομισιόν. Βέβαια, ο Άγγλος αρθρογράφος δεν ξεχνά να τονίζει ότι τα 24 δις που έχει φθάσει ο λογαριασμός της Ελλάδας μόνο προς το ΔΝΤ πρέπει να δόθουν χωρίς καμία αντίδραση από την Ελλάδα. Δηλαδή, ο δημοσιογράφος “λαγός” των Θεσμών εννοεί ότι οι Έλληνες θα πρέπει να μπουν σε ένα νέο Μνημόνιο για 40 δις από τα οποία τα 28 δις θα τα πάρει το ΔΝΤ για παλιά χρωστούμενα.

Βέβαια, για να μην φανεί ότι η Δημοκρατία κρέμασε τα γάντια της το Reuters δίνει ως λύση στην ελληνική κυβέρνηση αυτό που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει πριν 10 ημέρες όταν οι Θεσμοί ζητούσαν άμεσα την τήρηση των μνημονιακών υποχρεώσεων: Εκλογές ή δημοψήφισμα. Όχι όμως για το αν αποδέχονται οι Έλληνες το χρέος που σηκώνουν στις πλάτες τους για την σωτηρία των Τραπεζών και των Θεσμών αλλά για το αν θα παραμείνουν στο ευρώ ξεχρεώνοντας τις εγκληματικές πολιτικές ακόμα και με αίμα.

 

Πηγή

 

Related posts

Και πάλι στη Βουλή Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός

ExnetΗellas

Από 14 Μαΐου απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30 , τέλος sms…

Εξοργισμένοι οι βουλευτές με τον Α.Σαμαρά – Απορρίπτουν ακόμα και τις τηλεφωνικές κλησεις του

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy