Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Το “δεξί χέρι¨του Αντώνη Σαμαρά ο ο Σ.Παπασταύρου διατηρούσε ελβετικούς λογαριασμούς

papastavrosΤην παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της ιταλικής εφημερίδας «La Stampa», που υποστηρίζει ότι δεν επετράπη σε στέλεχος του ΣΔΟΕ, έπειτα από «άνωθεν παρεμβάσεις», να ελέγξει τους δύο λογαριασμούς με δικαιούχο τον Σταύρο Παπασταύρου.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την …

papastavros
Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της ιταλικής εφημερίδας «La Stampa», που υποστηρίζει ότι δεν επετράπη σε στέλεχος του ΣΔΟΕ, έπειτα από «άνωθεν παρεμβάσεις», να ελέγξει τους δύο λογαριασμούς με δικαιούχο τον Σταύρο Παπασταύρου.

 

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για το αν ο τότε πρωθυπουργικός σύμβουλος διέπραξε το αδίκημα της ψευδορκίας στη διάρκεια της κατάθεσής του στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για τη «λίστα Λαγκάρντ».
 
«Ο Σταύρος Παπασταύρου, σύμφωνα με χαρτιά που έχουμε εξασφαλίσει, διέθετε δύο λογαριασμούς στην Ελβετία, στην τράπεζα HSBC. Το όνομά του ήταν στη ”λίστα Φαλτσιανί” και οι εισαγγελείς δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους» γράφει η «La Stampa», που είναι μία από τις αρχαιότερες ιταλικές εφημερίδες (έτος ίδρυσης το 1867).
 
Το άρθρο φέρει τον τίτλο «Το δεξί χέρι του Σαμαρά και η φοροδιαφυγή που ”κόλλησε”» και αναλύει την υπόθεση με τη «λίστα Λαγκάρντ» στην Ελλάδα και τον ρόλο που διαδραμάτισε ο κ. Παπασταύρου «μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. «Είναι σαφές ότι ένα σκάνδαλο με τον ίδιο στο επίκεντρο θα είχε σημαντικές συνέπειες για τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία» υπογραμμίζει στη συνέχεια η συντάκτρια του άρθρου Τόνια Μαστρομπουόνι, σε ανταπόκρισή της από το Βερολίνο.
 
H «La Stampa» ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας από την αρχή, αναφέροντας ότι το ΣΔΟΕ ξεκίνησε έρευνα για να εξακριβωθεί αν η προέλευση των ποσών αυτών στους δύο λογαριασμούς ήταν παράνομη.

Related posts

«Αυτές οι πρακτικές τελείωσαν», ξεκαθάρισε Φορτσάκης: Τα έκτροπα μιας μειοψηφίας οδηγούν το Πανεπιστήμιο στην κατάρρευση

ExnetΗellas

Στον Άρειο Πάγο θα λύσουν τις διαφορές τους οι καθαρίστριες με την κυβέρνηση

ExnetΗellas

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την πανδημία – Έρχονται μέτρα

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy