Image default
Κόσμος

Διάσωση Ελλάδας από Μόσχα; Θα αντέξουν Γερμανία και Η.Π.Α ;

Οι σύμμαχοι και το σενάριο να γλιτώσει η Μόσχα την Αθήνα από πιστωτικό γεγονός.
Οι πιο σημαντικές πληροφορίες τελικά περνούν απαρατήρητες. Οι δημοσιογράφοι πιανόμαστε στον ύπνο και περνά η μπάλα κάτω από τα πόδια μας. Δείτε το μεγάλο «γήπεδο» ξανά. Η ημερομηνία-κλειδί για την ελληνική χρεοκοπία είναι η 9η Απριλίου 2015.
Τρεις ημέρες πριν από το Πάσχα, Μεγάλη Πέμπτη, επαπειλείται η Σταύρωσις. Εκείνη την ημέρα πρέπει να πληρώσουμε 445.000.000 ευρώ στο ΔΝΤ, αλλιώς πιστωτικό γεγονός. Σε ποια ξένη πρωτεύουσα θα βρίσκεται την προηγουμένη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και γιατί αυτό έχει σημασία; Είναι η είδηση που «χάσαμε».

Στα «ψιλά» του κυριακάτικου Τύπου διαβάσαμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αναβάλει την παρουσία του στις τελετές μνήμης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που πρόκειται να γίνουν στη Μόσχα στις 9 Μαΐου, μολονότι αποδέχτηκε την πρόσκληση του Πούτιν στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν προσφάτως.

Πρόκειται για τις εκδηλώσεις στις οποίες θα εορταστεί η ήττα του ναζισμού. Ο πρωθυπουργός, μετά το ταξίδι του στο Βερολίνο, αποφάσισε να στείλει αντ’ αυτού τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο. Απόφαση του Τσίπρα είναι να βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα για συναντήσεις υψηλού επιπέδου με τον πρόεδρο Πούτιν, πίσω από τις κλειστές πόρτες του Κρεμλίνου, στις 8 Απριλίου, την παραμονή της αποπληρωμής της οφειλής στο ΔΝΤ. Η Μόσχα έχει αφήσει αυτή τη στιγμή να αιωρείται στον αέρα η πληροφορία ότι θα εξέταζε την πιθανότητα να δώσει ένα μικρό δάνειο στην ελληνική κυβέρνηση, σε περίπτωση που εκείνη το ζητούσε, αν και ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα ήταν δημιουργικά ασαφής στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή». «Εχουμε δώσει το μερτικό μας, μέσω των δόσεων του ΔΝΤ» είπε, σημείωσε τους περιορισμούς που υπάρχουν στη δανειοδότηση κρατών της ΟΝΕ, αλλά άφησε ένα «παράθυρο».

Το ερώτημα που προκύπτει, κατά τη γνώμη μου, τόσο για τους Γερμανούς -που μετακινούν εγωιστικά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στο όριο της χρεοκοπίας για να μας πιέσουν- όσο και για τους Αμερικανούς, είναι ένα και μόνο: Αντέχουν το γόητρο της ευρωζώνης, αλλά και η στρατηγική της νατοϊκής συμμαχίας την πιθανότητα να γλιτώσει η Μόσχα την Αθήνα από πιστωτικό γεγονός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται; Προσοχή! Δεν υποστηρίζω ότι οι Ρώσοι θα το κάνουν, αν και σε σύγκριση με τις εχθρικές προς αυτούς κυβερνήσεις Παπανδρέου – Σαμαρά έχουν λόγο. Λέω: Αντέχουν οι σύμμαχοι την πιθανότητα; Η Μόσχα, έτσι κι αλλιώς, κερδισμένη είναι σε σύγκριση με το παρελθόν – μόνο η πολιτική Κοτζιά εναντίον των κυρώσεων της αρκεί. Αλλά Ουάσινγκτον και Βερολίνο αντέχουν να τους εξευτελίσει ο Πούτιν, βάζοντας «πόδι» στην ευρωζώνη;

 

kostasxan.blogspot.gr

Related posts

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία στοχεύει «εκδικητικά» μη στρατιωτικές υποδομές καταγγέλλει το Κίεβο

Εικόνες από το συλλαλητήριο στη Μελβούρνη για τη Μακεδονία

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Μόνο ένα ενεργό μέτωπο – Αγώνας δρόμου για την οριοθέτησή του

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy