Image default
Εθνικά Θέματα

Αυγή προς Μπαλτά: “Η Επανάσταση του 21 ήταν εθνικοαπελευθερωτική”

 

baltas epanastash21 3dcb8

Σφοδρή επίθεση δέχθηκε ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς από αρθρογράφο της εφημερίδας “Αυγή” με αφορμή όσα δήλωσε ο υπουργός για την Επανάσταση του 1821.

Με κείμενο με τίτλο «Όσα “ξέχασε” να πει ο κ. Μπαλτάς για την Επανάσταση» ο αρθρογράφος κάνει κριτική σε όσα έγραψε ο υπουργός για την εθνική εορτή.

Ο αρθρογράφος Στάθης Διομήδης υποστηρίζει ότι ο υπουργός «μέσα από έναν αξιοζήλευτο γραπτό λόγο προσπαθεί να ξαναγράψει ή/και να σβήσει την ιστορία» καθώς όπως αναφέρει στόχος του με το να γράψει ότι μήτρα ήταν ο Διαφωτισμός ήταν να δείξει ότι η επανάσταση του ’21 ήταν κυρίως ταξική αν και «παγκοσμίως ιστορικά είναι κοινά αποδεκτό ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι κυρίως Εθνικοαπελευθερωτική έχοντας και κοινωνικά χαρακτηριστικά». «Εάν πιστεύει ότι είναι ταξική ας μας πει ποια τάξη και με ποια αιτήματα ξεσηκώθηκε…» απευθύνει το ερώτημα προς τον κύριο Μπαλτά.

Επικαλείται, δε, και αναφορές του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από την ετήσια διακήρυξή του για την εθνική επέτειο του Ελληνισμού όταν αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «‘Ήταν το δημοκρατικό παράδειγμα της αρχαίας Ελλάδας από το οποίο η γενιά ιδρυτών της Αμερικής άντλησε δύναμη. Στις πρώτες μέρες του έθνους μας, αναζητήσαμε σοφία από την ελληνική ιστορία και φιλοσοφία και βρήκαμε ελπίδα μέσα από τις σελίδες των διαχρονικών ελληνικών κειμένων. Λαμβάνοντας υπόψη τα διδάγματα της ελληνικής ιστορίας…».

Ο αρθογράφος κάνει, επίσης, λόγο για «αγωνιώδη προσπάθεια του υπουργού να εξαφανίσει το παρελθόν και τη συνέχεια του Έθνους» παραθέτοντας χωρία από το πρώτο επίσημο (μετά την έναρξη) επαναστατικό έγγραφο στις 23 Μαρτίου 1821 και από το Σύνταγμα της Επιδαύρου.

Τοποθετεί, τέλος, τον υπουργό Παιδείας στην ίδια ομάδα της Ελληνικής ελίτ της διανόησης που επιχειρεί «να ξαναγραφεί κατά το δοκούν, η ιστορία της Επανάστασης του 1821» όπως η Μαρία Ρεπούση και ο Νίκος Δήμου.
parapolitika.gr

Related posts

Οι γέροι είναι αυτοί που μας καταστρέφουν με την ψήφο τους μέχρι και σήμερα!

ExnetΗellas

Οι Τούρκοι Στρατηγοί έστειλαν «μήνυμα –απειλή» στην κυβέρνηση ζητώντας «συζήτηση» για τις Οινούσσες και το Φαρμακονήσι

technical

Παγκόσμιος ξεσηκωμός υπέρ της Ελληνικής Γλώσσας

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy