Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

WSJ: Οι θεσμικοί επενδυτές εγκαταλείπουν το ευρώ

thesmikoi ependutes evrw b8832Σε αναδιάρθωση των χαρτοφυλακίων τους προχωρούν οι θεσμικοί επενδυτές εγκαταλείποντας το ευρώ.

 thesmikoi ependutes evrw b8832

Σε αναδιάρθωση των χαρτοφυλακίων τους προχωρούν οι θεσμικοί επενδυτές εγκαταλείποντας το ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal οι χαμηλές αποδόσεις που προσφέρουν πλέον οι επενδύσεις σε ενεργητικά πρώτης διαβάθμισης (κρατικά ομόλογα, κ.α.) της ευρωζώνης οδηγούν τους επενδυτές σε άλλες επενδύσεις.

Το ευρώ έχει μειωθεί κατά 22% έναντι του δολαρίου μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, από 1,39 δολάριο στο 1,08 δολάριο, ενώ εντός του Μαρτίου άγγιξε χαμηλά επίπεδα 12 ετών κινούμενο στο 1,05 δολάριο.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες της Κίνας, αλλά και των πλούσιων σε πετρέλαιο χώρων της Μέσης Ανατολής, μειώνουν τα συναλλαγματικά αποθέματά τους σε ευρώ.

Το μερίδιο των αποθεμάτων που τηρούνται σε ευρώ είχε κορυφωθεί το 2009 σε περίπου 28%, ενώ σύμφωνα με το ΔΝΤ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014, μειώθηκε απότομα στο 22,6%.
Πηγή

Related posts

Πρόθυμος να δώσει 10 δισ. δολάρια ο Β.Πούτιν εδώ και τώρα στην Ελλάδα

ExnetΗellas

Ζητιάνοι θα καταντήσουν οι Έλληνες πολίτες για να πληρώσουν την εφορία

ExnetΗellas

Έρχονται οι επιβαρύνσεις της εφορίας από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy