Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Να ζητηθούν επανορθώσεις και για τη συμφορά των μνημονίων

sumfora mnhmoniwn 23d77Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει οδός επιστροφής. Διαφωνώ ριζικά με τη στρατηγική της κυβέρνησης να οδηγήσει στ5α άκρα τις σχέσεις μας με την Γερμανία. Παρατηρώ όμως τις καθημερινές δηλώσεις μελών της εναντίον των εταίρων μας (έχουν εμπλακεί στην κόντρα οι υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών …

sumfora mnhmoniwn 23d77 

Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει οδός επιστροφής. Διαφωνώ ριζικά με τη στρατηγική της κυβέρνησης να οδηγήσει στ5α άκρα τις σχέσεις μας με την Γερμανία. Παρατηρώ όμως τις καθημερινές δηλώσεις μελών της εναντίον των εταίρων μας (έχουν εμπλακεί στην κόντρα οι υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Ασφάλισης, Δημόσιας Τάξης, Επικρατείας), αξιολογώ τις αντιδράσεις των Γερμανών (έχουν εμπλακεί ο αντικαγκελάριος, οι υπουργοί Οικονομικών και Άμυνας, όχι η Μέρκελ, ευτυχώς), διαβάζω τις ανταποκρίσεις της “Bild”, που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να τροφοδοτήσει τον ανθελληνισμό στο Βερολίνο, σημειώνω ότι ο καβγάς δεν σταματά κα βάσει αυτών κάνω μερικές σκέψεις.
Αν είναι να οδηγηθούμε στον γκρεμό, τουλάχιστον ας το κάνουμε σωστά.
Εκτός από τον άσκοπο αντιγερμανισμό, υπάρχει και ο έξυπνος αντιγερμανισμός.

Ξεκινώ από τα ΜΜΕ. Είναι πασιφανές ότι η “Bild” ήρθε στην Αθήνα για να παίξει βρώμικο παιχνίδι. Να εξοργίσει έτι περαιτέρω την κοινή γνώμη της χώρας της εναντίον μας. Επέλεξε τον αξιολογότατο πλην μειοψηφικό Λαπαβίτσα για συνέντευξη, προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα της χώρας που θέλει να φύγει από το ευρώ. Ερμήνευσε επίσης μία τυχαία απουσία του Βαρουφάκη από μία σύσκεψη για να ενσπείρει ζιζάνια.

Αυτοί οι τύποι λοιπόν δεν αξίζουν μία υποδοχή πουθενά. Το μόνο που τους αξίζει είναι εμπάργκο. Να μην τους μιλά κανείς. Κανείς. Ούτε όμως και να τους υβρίζει. Περιφρόνηση είναι η συνταγή.

Πάμε τώρα στα σημαντικότερα. Στο πως παίζει η κυβέρνηση απέναντι στους εταίρους. Προσωπικά θα ήθελα αποκλιμάκωση άμεσα αλλά, αφού οξύνουν, ας το κάνουν σωστά.

Ναι, η Ελλάδα αξίζει πολεμικές επανορθώσεις. Αλλά για το «γενοκτονία» που της προκάλεσαν οι εταίροι μας μετά το 2010. Οι έγγραφες εντολές του Γερμανού διοικητή της Eurostat Βαντεμάχερ για την αλλοίωση του ΑΕΠ του 2010 επί του οποίου εφαρμόστηκαν οι λάθος πολλαπλασιαστές του ΔΝΤ είναι εγκληματικές πράξεις, στις οποίες συνέπραξαν ελληνικές και γερμανικές κυβερνήσεις, με στόχο έναν και μόνο: να εξοφληθούν ως και το τελευταίο ευρώ οι γερμανικές τράπεζες. Μαγείρεψαν τους αριθμούς, κατέστρεψαν ανθρώπους, έστειλαν μετανάστες χιλιάδες, δημιούργησαν ανθρωπιστική κρίση για να μην λείψει ευρώ από τα ταμεία τους.
Μία απλή αναφορά για κακοδιοίκηση της Eurostat στον Ευρωπαίο Συνήγορο του Πολίτη είναι αρκετή για να ανοίξει ο φάκελος της ντροπής.

Δεν λέω να αγνοήσουμε τι έγινε στο Δίστομο το 1944, αλλά στην Ελλάδα του 2010 συνέβησαν 100 Δίστομα με αντίστοιχους αδίστακτους εκτελεστές.
Αντί να τους ντροπιάζουμε για κάτι που δεν έκαναν, ας τους ελέγξουμε για κάτι που έκαναν.
Εκατομμύρια άνεργοι θα είναι μάρτυρες κατηγορίας.
Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης
Πηγή

Related posts

Το “δεξί χέρι¨του Αντώνη Σαμαρά ο ο Σ.Παπασταύρου διατηρούσε ελβετικούς λογαριασμούς

Lockdown: Στόχος της κυβέρνησης είναι το σταδιακό «άνοιγμα» από τις 16 του μήνα

Επιστολή των Μακεδόνων προς τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy