Image default
Εθνικά Θέματα

Ρατσιστική επίθεση από Γερμανούς σε ελληνικό εστιατόριο: “Να γυρίσετε πίσω στη βρώμικη χώρα σας”

epithesi ratsistikh estiatorio germania c01c1Το κλίμα για την Ελλάδα στη Γερμανία είναι σε πολλές περιπτώσεις βαρύ και συχνά τροφοδείται απο δημοσιεύματα όπως το πρόσφατο της Bild που ζητούσε από αναγνώστες της να φωτογραφηθούν με το πρωτόσελιδό …

epithesi ratsistikh estiatorio germania c01c1

Το κλίμα για την Ελλάδα στη Γερμανία είναι σε πολλές περιπτώσεις βαρύ και συχνά τροφοδείται απο δημοσιεύματα όπως το πρόσφατο της Bild που ζητούσε από αναγνώστες της να φωτογραφηθούν με το πρωτόσελιδό της στο οποίο κυριαρχούσε η λέξη «ΝΕΙΝ» για την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.

Θύμα της ρητορικής αυτής έπεσε πρόσφατα και ένα εστιατόριο Ελλήνων μεταναστών στο Ντίσελντορφ, όμως και σε αυτή την περίπτωση – όπως και στην περίπτωση της Bild – η απάντηση που έδωσαν οι ίδιο οι Γερμανοί ήταν αποστομωτική.
epistoli platon germania 93ec1
Όα ξεκίνησαν όταν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Πλάτων την Τετάρτη παρέλαβαν μια ανώνυμη επιστολή στη «γραμμή Bild». Ο άγνωστος συντάκτης χαρακτήρισε στο κείμενο την ελληνική κυβέρνηση ως «παράτολμη και ξεδιάντροπη» η οποία «εμφανίζεται σαν μία ορδή από άξεστους χωρίς τρόπους ζητιάνους». «Γυρίστε πίσω στη διεφθαρμένη, βρωμερά φαύλη και παντελώς άχρηστη Βρωμοελλάδα σας. Το να ξαπλώνεις στον ήλιο είναι βέβαια πολύ πιο άνετο, ειδικά όταν άλλοι φροντίζουν για αυτό .Όσο αυτή η κυβέρνηση δυσφημεί και προσβάλλει ιδιαίτερα τους εργατικούς και οικονόμους Ευρωπαίους και Γερμανούς, δε θα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα ούτε θα πατήσουμε ξανά πόδι στο μαγαζί σας» συμπλήρωνε στο προσβλητικό κείμενο το οποίο έκλεινε με τη φράση «Ελλάδα, ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!».

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου παρέμειναν ψύχραιμοι και επέλεξαν να «απαντήσουν» στον ανώνυμο υβριστή μέσω Facebook. Σε μια ανάρτηση η οποία από την Τρίτη έχει δεχθεί πάνω από 20.000 like, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 6.000 απαντήσεις και άλλες τόσες φορές έχει διαμοιραστεί, η οικογένεια Δώρα απαντά:

«Η οικογένειά μας λειτουργεί για 31 χρόνια το εστιατόριο Plato στο Ντίσελντορφ. Ζούμε στην Γερμανία και νιώθουμε δεμένοι με τη Γερμανία. Μιλάμε Γερμανικά, γράφουμε Γερμανικά και πληρώνουμε τους φόρους μας όπως όλοι οι Γερμανοί. Έχουμε δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έχουμε χτίσει τη ζωή μας εδώ. Δυστυχώς ένας δειλός, αμόρφωτος πολίτης μας έστειλε αυτό το γράμμα. Είναι πολύ άσχημο μετά από 31 χρόνια να νιώθεις ανεπιθύμητος. Θα ήμασταν ευτυχισμένοι αν οι φίλοι των Ελλήνων δεν στηρίξουν τέτοιες ασεβείς συμπεριφορές και να ενώσουμε τις φωνές μας κατά της παρακίνησης μίσους εναντίον των Ελλήνων».
epistoli platon germania2 00d60

Η ρατσιστική αυτή επίθεση και κυρίως η απάντησή της δεν έμειναν ασχολίαστες και από τα γερμανικά ΜΜΕ όπως το Spiegel, το περιοδικό Stern και η εφημερίδα Rheinische Post. Και στα τρία δημοσιεύματα η ανώνυμη επιστολή καυτηριάζεται ενώ αντίθετα επαινείται η ψύχραιμη απάντηση των Ελλήνων. Όπως έγραψαν και οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Πλάτων «είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς ότι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι υπαρκτή».

Πηγή

Related posts

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1912-13! – ( BINTEO )

technical

Ο 9χρονος που θέλει να αποδείξει αν… υπάρχει ο Θεος!

technical

Θράσος της Τουρκίας στο Αιγαίο: Από τη ΝΟΤΑΜ 714 έφτασε να “εισβάλει” δυτικά του 25ου Μεσημβρινού

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy