Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Το τελεσίγραφο του έπεσε απ’ τα χέρια

telesigrafo xeria 21aa2Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες από την αποκάλυψη ότι η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια των λαών δεν έχει ισότιμα μέλη αλλά κάτι εκβιαστές πατερούληδες που αναγκάζουν τα παιδιά τους να ζητιανεύουν στα φανάρια υπό την απειλή ότι θα τα αφήσουν νηστικά.

telesigrafo xeria 21aa2 

Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες από την αποκάλυψη ότι η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια των λαών δεν έχει ισότιμα μέλη αλλά κάτι εκβιαστές πατερούληδες που αναγκάζουν τα παιδιά τους να ζητιανεύουν στα φανάρια υπό την απειλή ότι θα τα αφήσουν νηστικά.

Στην παραπάνω αποκάλυψη προχώρησε χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης που δήλωσε πως ήταν πρόθυμος να υπογράψει το αρχικό κείμενο που του παρουσίασε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσχοβισί αλλά τελευταία στιγμή το κείμενο αυτό αποσύρθηκε από τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κι αντικαταστάθηκε από ένα άλλο, το οποίο ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών τόλμησε να μην υπογράψει.
Η άρνηση του Γιάνη Βαρουφάκη να υπογράψει το κείμενο – που του ξεφούρνισαν λίγα λεπτά πριν το Eurogroup για να τον αιφνιδιάσουν – προκάλεσε την οργή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού η γενναιοδωρία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών να παρουσιάσει γραπτό κείμενο αντί να το στείλει με μέηλ φαίνεται πως δεν εκτιμήθηκε καθόλου από τον Έλληνα ομόλογό του.
Λυπάμαι τους Έλληνες για την αχάριστη κυβέρνησή τους, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σχετικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, η πρωτοφανής ενέργεια του Γιάνη Βαρουφάκη να μην υπογράψει στα τυφλά το δεύτερο κείμενο δείχνει παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της Ελλάδας προς τους Ευρωπαίους εταίρους της, ενώ χαλάει και την εξαιρετική εικόνα που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις στο εξωτερικό.
Επιπλέον, ο κ. Σόιμπλε κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι εμφανίστηκε ξανά χωρίς κοστολογημένο πρόγραμμα – σε αντίθεση με τον παλιό Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου που έκανε επιτόπου υπολογισμούς σε χαρτοπετσέτα – και του έδωσε τελεσίγραφο μέχρι την Παρασκευή να πει ναι σε όλα.
Ως συνέπεια των παραπάνω, η Άνγκελα Μέρκελ διέταξε αμέσως την αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη με ένα γατόψαρο και την κατάργηση των εκλογών στην Ελλάδα που δε συνάδουν με τις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γερμανίας, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Σταύρο Θεοδωράκη για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις της γερμανικής κυβέρνησης.
Από τη μεριά του, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει Plan B, οπότε καταλαβαίνουμε ότι σχεδιάζει να τους πηγαίνει από Eurogroup σε Eurogroup μέχρι να παρακαλάνε για κούρεμα του χρέους.
Όποιος θέλει μπορεί να μπει και να διαβάσει και τα δύο κείμενα που παρουσιάστηκαν χθες στον Γιάνη Βαρουφάκη, αν και η ουσία δεν αλλάζει.
Κι η ουσία δεν είναι παράταση ή επέκταση του προγράμματος. Είναι το αυτονόητο. Ότι δηλαδή καμία ευρωπαϊκή χώρα, όχι μόνο η Ελλάδα, δε γίνεται να διαπραγματεύεται το μέλλον της με εκπροσώπους τραπεζιτών και πολυεθνικών, όπως ο Ντράγκι και ο Γιούνκερ, ή με κομιστές των γερμανικών εντολών, όπως ο Ντάισελμπλουμ.

Δεν υπάρχει καμία Ευρώπη των λαών. Και σίγουρα δεν υπάρχει Ευρώπη του Διαφωτισμού, της Δημοκρατίας και του Δυτικού Πολιτισμού.
Αυτό που παρακολουθούμε είναι η Ευρώπη των κυβερνήσεων που προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους και να δικαιολόγησουν τα αδικαιολόγητα. Ότι δηλαδή κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να οδηγήσουν μια ολόκληρη ήπειρο στην παρακμή και να τσακίσουν την αξιοπρέπεια εκατομμυρίων ανθρώπων.

Είχαν μια αποστολή να εκπληρώσουν κι απέτυχαν. Πούλησαν την ψήφο των λαών στους τραπεζίτες. Είναι τόσο απλό.
Δε μου αρέσουν οι σοβαρές αναφορές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για την ερμηνεία της σημερινής κατάστασης αλλά η Ευρώπη κινδυνεύει να βρεθεί πολλά χρόνια πίσω.
Ο φασισμός καραδοκεί και περιμένει καρτερικά τη στιγμή που θα κάνει την αποφασιστική κίνησή του. Κι αν συνεχίσουμε έτσι, όταν την κάνει θα μας βρει με τα παντελόνια κατεβασμένα.
Οι λαοί της Ευρώπης δεν πρέπει να το επιτρέψουν αυτό. Πρέπει να στείλουν τους πουλημένους πολιτικούς τους στο περιθώριο και να βγουν στο προσκήνιο. Ενωμένοι.
Να πουν ότι δε δέχονται πια να πληρώνουν τις τράπεζες και τις αγορές. Να πάρουν την τύχη της Ευρώπης στα χέρια τους. Να διεκδικήσουν πίσω την αξιοπρέπειά τους.
Αυτό πρέπει να είναι το δικό τους τελεσίγραφο.
Αυτό το τελεσίγραφο πρέπει να δώσει η νέα ελληνική κυβέρνηση στον Σόιμπλε. Έχει την εντολή μας να το κάνει.

(Ανηθικό δίδαγμα: Παρακολουθώ με δέος τους εγχώριους υπερασπιστές της γερμανικής γραμμής που αντιλαμβάνονται το ευρωπαϊκό όραμα ως άνευ όρων παράδοση στις ορέξεις των δανειστών. Νομίζουν ότι είναι πολιτισμένοι κι εμείς είμαστε οι βάρβαροι που ερχόμαστε από την Ανατολή να κόψουμε κεφάλια. Ε, δεν είναι. Είναι αυτό που έγραψε χθες ο Χάρης Ζάβαλος: Ευρωλιγούρηδες.)
(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να κάνουμε πίσω τώρα. Είχα γράψει ότι “Είναι καθήκον της παρούσας κυβέρνησης και καθήκον δικό μας να πάρουμε μια γενναία απόφαση. Να την πάρουμε και να ζήσουμε με αυτήν και τις συνέπειές της.” Αυτό γράφω και τώρα.)
Πηγή

Related posts

«What If»: Θέμα αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ αν πέσει κάτω από 20% στις Ευρωεκλογές;

ExnetΗellas

Εκκενώσεις ψήφων

ExnetΗellas

Ξαναέφεραν την διάταξη που πήραν πίσω, αφού είχαν φέρει χθές!

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy