Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα ενημέρωσης ΠΓΔΜ: Αλλαγή κυβέρνησης, αλλά ίδια γραμμή στο θέμα της ονομασίας

ellada pgdm a5c6dΔεν βλέπουν τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ αλλαγή στάσης της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας, παρά την αλλαγή της σκυτάλης στην εξουσία της χώρας.

ellada pgdm a5c6d 

Δεν βλέπουν τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ αλλαγή στάσης της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας, παρά την αλλαγή της σκυτάλης στην εξουσία της χώρας.

Το σύνολο των αρθρογράφων και σχολιαστών εκτιμά ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υποστηρίζοντας τη θέση για μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes).

Την άποψη αυτή εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος πρόσθεσε ότι το μόνο νέο στοιχείο που μπορεί να προκύψει από την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι να αποκατασταθεί κάπως η εμπιστοσύνη στις πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Γενικά για τις βουλευτικές εκλογές ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Telma έκανε λόγο για «ιστορική νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα».

Ο επίσης ιδιωτικός σταθμός Alfa TV αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο απόλυτος νικητής των χθεσινών εκλογών και πως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η χώρα θα αποκτήσει το νεότερο πρωθυπουργό της τα τελευταία 150 χρόνια, τον 40χρονο Αλέξη Τσίπρα.

Ο σταθμός σημειώνει ακόμη ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρω επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ, «αγανακτισμένη» από τα μέτρα λιτότητας των τελευταίων πέντε χρόνων, τα οποία οδήγησαν τον πληθυσμό στα όρια της απόγνωσης και στην εκτίναξη της ανεργίας.
Πηγή

Related posts

Τι πήρε ο Τσίπρας από τη Μέρκελ;

ExnetΗellas

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας λόγω Πάσχα

Bεβαίωση εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού μπορούν να λαμβάνουν από σήμερα Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, όσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις του εμβολίου

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy