Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Και πάλι επεισόδιο στο Αγαίο!Που το πάνε οι Τούρκοι;

ypovrixio 58c8aΌπως φαίνεται συνεχίζεται το σήριαλ των «θερμών» επεισοδίων στο ανατολικό Αιγαίο με τους Τούρκους να ανακοινώνουν το ένα μετά το άλλο επεισόδιο επιμένοντας να δημιουργούν συγκρουσιακή ατμόσφαιρα και μάλιστα παραμονές των ελληνικών εκλογών με άγνωστες συνέπειες.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος – Συγγραφέας – Τουρκολόγος

tourkia 14fc2
Σύμφωνα με έκτακτο δημοσίευμα τη ιστοσελίδας της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, στα ανοιχτά του Μπόντρουμ και πάλι στην περιοχή των Ιμίων, είχαμε νέα «θερμή» αντιπαράθεση με επίκεντρο πάλι την αλιεία της περιοχής.
Αυτή την φορά όμως είχαμε και μια νέα εξέλιξη. Στο επεισόδιο αυτό ενεπλάκη τούρκικο υποβρύχιο «Ρ 342», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι να δώσουν μια καινούργια διάσταση στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση.
Όπως αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα, σε απόσταση 4,5 μιλίων από την τουρκική ακτή και στην περιοχή των Ιμίων, δύο ελληνικά αλιευτικά εισήρθαν σύμφωνα με τους Τούρκους στα τουρκικά «χωρικά» ύδατα.
Αμέσως σήμανε πάλι συναγερμός στην τουρκική ακτή και αυτή την φορά οι Έλληνες, όπως τονίζουν οι Τούρκοι, αντίκρισαν ξαφνικά από τα βάθη της θάλασσας να αναδύεται ένα τουρκικό υποβρύχιο και να κατευθύνεται κατεπάνω τους για να τους απομακρύνει από τα τουρκικά «χωρικά» ύδατα.
tourkiko upovrixio 456a3

Αμέσως μετά την εμφάνιση του τουρκικού υποβρυχίου, σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, τα δυο ελληνικά αλιευτικά και ενώ το υποβρύχιο τους πλησίασε με επικίνδυνο τρόπο, τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση την νήσο Κάλυμνο.Δεν αναφέρθηκε κάποια εμφάνιση πλοίων της ελληνικής ακτοφυλακής για να προστατεύσουν τα ελληνικά αλιευτικά. Το υποβρύχιο ακολούθησε για λίγο τα ελληνικά αλιευτικά και αφού έμεινε επί μιαμιση ώρα στην επίμαχη περιοχή διασφαλιζοντας την τουρική κυριαρχία, τελικά γύρισε πίσω στην βάση του στο Didim (Δίδυμα), της μικρασιατικής ακτής.
apomakrinsh ellinikon alieutikon 12073

Δεν ξέρουμε που το πάνε οι Τούρκοι αλλά τα επικίνδυνα παιχνίδια με την φωτιά στο ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται και κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσουν. Και στο τέλος αλήθεια, σε ποιους ανήκει η ευρύτερη περιοχή των Ιμίων και αλήθεια προστατεύονται οι Ελληνες από την τουρκική προκλητικότητα;

πηγή


Related posts

Ψήφος εμπιστοσύνης: Στο στόχαστρο Σαμαρά oι «καραμανλικοί» και οι «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ

ExnetΗellas

Οι ΗΠΑ θέλουν να βρεθεί σύντομα μια λύση για να λήξει το μακεδονικό

victoria.exnet

Τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy