Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ με +4% και τρίτη ακολουθεί η ΧΑ

siriza xa 83825Την πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ με τέσσερις μονάδες διαφορά, αλλά και ισοβαθμία στην τρίτη θέση του Λαϊκού Συνδέσμου και του Ποταμιού, καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

siriza xa 83825

Την πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ με τέσσερις μονάδες διαφορά, αλλά και ισοβαθμία στην τρίτη θέση του Λαϊκού Συνδέσμου και του Ποταμιού, καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Τα ποσοστά που θα δείτε αφορούν την απόλυτη διατυπωμένη με σαφήνεια πρόθεση ψήφου και όχι αναγωγή επί των εγκύρων…

Ειδικότερα η έρευνα που προβλήθηκε στην εκπομπή «Ανατροπή» ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4% έναντι 26,4% της ΝΔ με τηn Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι να ισοβαθμούν με 5,2% και το ΠΑΣΟΚ έρχεται στην τέταρτη θέση ενώ επτά κόμματα φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή.

Φυσικά σε περίπτωση που τα στοιχεία είναι αληθινά (για την Χρυσή Αυγή μάλλον είναι και κάπως … πειραγμένα επί τα χείρω) τότε ο Λαϊκός Σύνδεσμος λαμβάνει άνετα την τρίτη θέση, αφού είναι γνωστό ότι μόλις το 60% των όσων τελικά ψηφίζουν το εθνικιστικό κόμμα το δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις για μία σειρά λόγων. Και αυτό αποδείχθηκε σε όλες τις εκλογικές μάχες από το 2012 μέχρι σήμερα.

Πάντως είναι η πρώτη φορά που η GPO δίνει τρίτο κόμμα τον Λαϊκό Σύνδεσμο σε αυτές τις εκλογές (έστω σε “ισοβαθμία”) και αυτό συμφωνεί με όλους τους ερευνητές που δηλώνουν ότι “Η Χρυσή Αυγή ενισχύεται όσο περνούν οι ημέρες”…

Πάντως η τελική διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ θα είναι πολύ μεγαλύτερη και αυτό θα φανεί το βράδυ της Κυριακής…

Αναλυτικά:

-ΣΥΡΙΖΑ 30,4%

-ΝΔ 26,4%

-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,2%

-ΠΟΤΑΜΙ 5,2%

-ΠΑΣΟΚ 5,1%

-ΚΚΕ 4,8%

-ΑΝΕΛ 3%

-ΚΙΔΗΣΟ 2,5%

-ΛΑΟΣ 1,2%

-ΔΗΜΑΡ 1%

-ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%

-ΑΛΛΟ 1,8%

-ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 0,9%

-ΔΞ/ΔΑ 11,5

Στο 19% οι αναποφάσιστοι έξι ημέρες πριν την κάλπη

Χαρακτηριστικό της έρευνας είναι το γεγονός πως, έξι ημέρες πριν από τις εκλογές, ένα ποσοστό 19% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ή δεν αισθάνεται σίγουρο για την επιλογή κόμματος που έχει κάνει. Τα ποσοστά ενδεικτικά:

-Πολύ ή αρκετά σίγουροι 81%
-Λίγο ή καθόλου σίγουροι 13%
-ΔΞ/ΔΑ 13%

Από αυτό το 19% που δηλώνει λίγο ή καθόλου σίγουρο ή δεν απάντησε στην ερώτηση, το 50% δηλώνει ότι θα αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει την ημέρα της κάλπης.

Χαρακτηριστικά στην ερώτηση πότε θα αποφασίσετε τί θα ψηφίσετε:

-Τις επόμενες ημέρες 46,9%
-Την ημέρα των εκλογών 50%
-ΔΞ/ΔΑ 3%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 40,5% έναντι 37,2% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ, το 20,9% δηλώνει κανένας.

Υπερ μιας κυβέρνησης συνεργασίας οι Ελληνες – Λένε «ναι» στο ευρώ

Οι πολίτες, ωστόσο, εμφανίζονται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας σε ποσοστό 57,2%, ενώ το 41,6% επιθυμεί αυτοδυναμία.

Αναφορικά με την κυβέρνηση συνεργασίας το 45,8% επιθυμεί κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ έναντι ενός 39,3% που θέλει τη ΝΔ στον κορμό.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό των Ελλήνων που θέλουν να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, καθώς, το 80,3% λέει «ναι», ενώ το 17,2% λέει «όχι».

Ορατός ο κίνδυνος Grexit και παύσης πληρωμών

Το 40,7% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι» στην ερώτηση αν έχει περάσει ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη, ενώ, το 55% λέει «όχι» ή «μάλλον όχι».

Στο ερώτημα εάν υπάρχει ο κίνδυνος μιας στάση πληρωμών μετά τις εκλογές  το 37,1% λέει «ναι» ή «μάλλον ναι» με το 57,8% να απαντάει «όχι» ή «μάλλον όχι».

Τι πιστεύουν για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους

Οι πολίτες, ωστόσο, στην πλειοψηφία τους εκτιμούν πως σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση έρθει σε ρήξη με τους εταίρους εκείνοι θα κάνουν μια υποχώρηση. Ειδικότερα το 59,9% λένε πως θα κάνουν μια υποχώρηση, ενώ, το 31% εκτιμά ότι οι εταίροι θα διώξουν τη χώρα από το ευρώ.

Ενα 20% δεν συμφωνεί με το οικονομικό πρόγραμμα κανενός κόμματος

Οι πολίτες φαίνεται να συμφωνούν περισσότερο με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία παρά με εκείνες της ΝΔ, με ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, ωστόσο, να λέει πως δεν συμφωνεί με κανένα κόμμα.

Ειδικότερα στην ερώτηση αυτή τα κόμματα καταλαμβάνουν τα παρακάτω ποσοστά:

-ΣΥΡΙΖΑ 27,8%
-ΝΔ 24,4%
-Ποτάμι 5,1%
-ΚΚΕ 4,1%
-ΠΑΣΟΚ 4%

-Χρυσή Αυγή 3%
-ΑΝΕΛ 2,8%
-ΚΑΝΕΝΑ 20%
-ΑΛΛΟ 4,2%
-ΔΞ/ΔΑ 4,5%
Πηγή

Related posts

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών με θύμα έναν 22χρονο νεαρό

Την επιστροφή του «Grexit» φοβούνται οι αγορές

technical

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση μετέτρεψε το εμβόλιο σε άλλοθι

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy