Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Bloomberg: 80% η Ελλάδα μένει στο ευρώ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

euro syriza ddb14Στο 20% είναι οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ακόμα και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Bloomberg.

euro syriza ddb14

Στο 20% είναι οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ακόμα και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Bloomberg. 
Όπως εκτιμούν, οι πιθανότητες η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ είναι 80%, ακόμα και αν ο Αλέξης Τσίπρας σχηματίσει πλειοψηφική κυβέρνηση. Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς οικονομολόγους «βλέπουν» ότι η Ελλάδα θα εξασφαλίσει ελάφρυνση του χρέους, ασχέτως ποιος θα κερδίσει στις εκλογές.
Τι έδειξε η δημοσκόπηση του Bloomberg
15% η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη εάν ο Τσίπρας σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με κάποιο από τα κεντρώα κόμματα. 5% στην περίπτωση κυβέρνησης συνασπισμού της οποίας θα ηγείται η Νέα Δημοκρατία. Ο κίνδυνος αυξάνεται στο 20% εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την απόλυτη πλειοψηφία έναντι του 5% στην περίπτωση απόλυτης πλειοψηφίας της ΝΔ, όπως δείχνει η δημοσκόπηση.
Οι οικονομολόγοι βλέπουν ελάφρυνση του χρέους
Μεταξύ του 13% των οικονομολόγων που δεν βλέπουν ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος, συγκαταλέγεται και η Δανάη Κυριακοπούλου του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών του Λονδίνου. «Η ελάφρυνση χρέους είναι απίθανη δεδομένων των ζητημάτων ηθικού κινδύνου που σχετίζονται με την ελάφρυνση και τις πιθανές απαιτήσεις για ελάφρυνση χρέους από άλλες χώρες της Ευρώπης», σχολίασε. «Ειλικρινά ελπίζω να βγω λάθος, καθώς η άποψή μας είναι ότι χρειάζεται κάποια ελάφρυνση του χρέους προκειμένου να μπορέσει η Ελλάδα να επιτύχει μια βιώσιμη πορεία προς την ανάκαμψη».
Πηγή

Related posts

Τι δουλειά κάνεις ρε Σκουρλέτη;

ExnetΗellas

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν στην επικαιρότητα (βίντεο)

ExnetΗellas

Το σχέδιο ένταξης της Ελλάδας στα Μνημόνια της ντροπής

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy