Image default
Πολιτισμός

Πανευρωπαϊκή Διάκριση στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

diakrish panepisthmio nikosias a5919Ακόμα μια νέα σημαντική αναγνώριση έχει μόλις αποκτήσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στον τομέα της Εξ Αποστάσεως ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, καθιστώντας το έτσι ένα από τα λιγοστά πανεπιστήμια της Ευρώπης με αυτή την διάκριση!

diakrish panepisthmio nikosias a5919

Ακόμα μια νέα σημαντική αναγνώριση έχει μόλις αποκτήσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στον τομέα της Εξ Αποστάσεως ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, καθιστώντας το έτσι ένα από τα λιγοστά πανεπιστήμια της Ευρώπης με αυτή την διάκριση!
Με την ιδρυματική αναγνώριση – πιστοποίηση UNIQUe από το EFQUEL, καθίσταται το μόνο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα και ένα από τα λιγοστά στην Ευρώπη, που έχουν πετύχει τη σημαντική αυτή διάκριση.

Η χρήση των νέων τεχνολογιών και η επανάσταση που φέρνει η εξ αποστάσεως μάθηση μέσω του διαδικτύου, είναι πλέον αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου κόσμου. Ένα από τα κύρια ζητήματα όμως, παραμένει εκείνο της ποιότητας των προγραμμάτων αυτών – ποιος και πως δηλαδή θα ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο της ανάπτυξης του τομέα.

Στην Ευρώπη έχουν καθιερωθεί ειδικά σώματα που έχουν ως αποστολή την συμπλήρωση αυτού του κενού: ένα από τα πιο γνωστά και έγκυρα είναι το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Ποιότητα στην Ηλεκτρονική Εκπαίδευση (European Foundation for Qualityine-Learning – EFQUEL).

Για την πιστοποίηση ενός εκπαιδευτικού οργανισμού, το EFQUEL αξιολογεί ένα ευρύ φάσμα παραγόντων όπως ένταξη της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης στη στρατηγική του ιδρύματος, το επίπεδο της σχετικής υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς επίσης και την εμπειρογνωμοσύνη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει επίσης μελέτη για την αρτιότητα των τμημάτων που υποστηρίζουν τα εξ αποστάσεως προγράμματα και το επίπεδο της ποιότητας στην παρεχόμενη εκπαίδευση γενικότερα.

Υποβολή αιτήσεων για 7 Προπτυχιακά και 18 Μεταπτυχιακά Προγράμματα εξ Αποστάσεως στο Παν. Λευκωσίας
Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για 25 συνολικά εξ αποστάσεως προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Τα προγράμματα των εξ αποστάσεως σπουδών είναι πλήρους ή μερικής φοίτησης ώστε να καλύπτουν τις πολλαπλές ανάγκες των ενδιαφερομένων, έχουν την ίδια ακριβώς αναγνώριση με τα φυσικής παρουσίας, γίνοναι στην ελληνική γλώσσα και δίνουν τη δυνατότητα στους σπουδαστές να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθούν από το σπίτι τους, να εγκαταλείψουν την εργασία τους ή ακόμη και την παράλληλη φοίτηση που κάνουν σε κάποιο άλλο πρόγραμμα εντός Ελλάδος.

Η έναρξη του Εαρινού εξαμήνου θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου και λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά και όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.unic-greece.gr ή να απευθυνθούν στα τηλέφωνα του Γραφείου Ελλάδος 801 1000 709 (από σταθερό 9πμ – 9μμ καθημερινά) ή στο 6972 406560 (από κινητό).

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει αυτή τη στιγμή 18 μεταπτυχιακά και 7 προπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως με ένα πρόγραμμα που συνεχώς εμπλουτίζεται. Πιο αναλυτικά προσφέρονται Μεταπτυχιακά εξ Αποστάσεως στις επιστήμες της Αγωγής (με 8 κατευθύνσεις: Ειδική Επαίδευση, Ηγεσία και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Αξιολόγηση, Μουσική Παιδαγωγική, Τέχνες και Εκπαίδευση, Διδακτική Γλώσσας και Λογ., Διδακτική Μαθηματικών και Φυσικών Επ., Εκπαιδευτική Τεχνολογία), τη Σχολική Ψυχολογία, τη Δημόσια Διοίκηση, το ΜΒΑ, την Κοινωνική Εργασία, τη Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, τη Νομική, τη Θαλασσαιμία, τις Διεθνείς Σχέσεις είτε στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και το Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτική.

Επίσης το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ξεκίνησε και υλοποιεί πλέον 7 προπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως προσφέροντας σπουδές στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία, τη Ψυχολογία, τη Λογιστική, τη Διοικηση των Επιχειρήσεων, την Κοινωνική Εργασία και τα Παιδαγωγικά (η Προδημοτική και Δημοτική Εκπαίδευση).

Τέλος για όλους τους εξ’ Ελλάδος ενδιαφερόμενους προσφέρονται υποτροφίες από 35% – 50% στα δίδακτρα.

Πηγή

Related posts

Γεώργιος Κομνηνός Η κυβέρνηση περιπαίζει τον κόσμο με την θέρμανση

Kostas Ermes

Διαβάστε το άρθρο της Αναστασίας Λαζαρίδη για τις ανασκαφές του πατέρα της στην αμφίπολη

ExnetΗellas

Γεώργιος Κομνηνός Με τεχνάσματα κύριε Μητσοτάκη δεν σώζεται η κοινωνία

Kostas Ermes

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy