Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τις μίζες στα εξοπλιστικά

mizes meiwsh 64523Την ενοχή των κατηγορουμένων για την υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος στη σύμβαση των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR M1, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αγορεύοντας στη σχετική δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

mizes c8dcc

Την ενοχή των κατηγορουμένων για την υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος στη σύμβαση των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR M1, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αγορεύοντας στη σχετική δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι βασικό πρόσωπο στη δίκη αυτή είναι ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος ενεπλάκη

στην υπόθεση μετά των εντοπισμό εμβασμάτων εκατομμυρίων ευρώ, που φέρονται ότι κατέληξαν σε offshore και στη συνέχεια σε τραπεζικό λογαριασμό του υιού Μιχαηλίδη, Μιχάλη, στον οποίο συνδικαιούχος εμφανίζεται ο Κύπριος υπουργός. Ετσι κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι και ο υιός Μιχαηλίδη καθώς και τέσσερα ακόμη πρόσωπα.

Τώρα στην αγόρευσή της στο δικαστήριο η εισαγγελέας, ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι και οι πέντε εμπλεκόμενοι, επισημαίνοντας ότι τέλεσαν τα αδικήματα που τους καταλογίζονται μεθοδευμένα και χρησιμοποίησαν εξωχώριες εταιρίες και τραπεζικούς λογαριασμούς. «Δεν επρόκειτο για περιστασιακή ιστορία, καθώς είχαν αποκτήσει υποδομή» ανέφερε η εισαγγελέας.

Κομβικό σημείο για την καταδικαστική πρόταση ήταν -κατά την εισαγγελική λειτουργό- η κατάθεση του Νίκου Ζήγρα, ξαδέφλου του Ακη Τσοχατζόπουλου, που έχει ήδη καταδικασθεί για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος αλλά είναι εκτός φυλακής καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας: «Δεν ήταν ένας αθώος άνθρωπος. Ηταν δεξί χέρι, εξ απορρήτων του πρώην υπουργού, επωφελήθηκε και αυτός τα μέγιστα. Κανείς δεν έβαλε το κεφάλι του στο ντορβά δωρεάν. Έδωσε τους υπόλοιπους και πήρε ελαφρυντικό. Ανθρώπινο…»επισήμανε η εισαγγελέας για τον Ν. Ζηγρα.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα Ζήγρα, ενώ ούτε ο Ντινος Μιχαηλίδης ούτε και ο γιος του Μιχάλης δεν προσκόμισαν κανένα έγγραφο, που να αποδεικνύει ότι τις συναλλαγές που έγιναν με τον επίσης κατηγορούμενο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ (Σύριος επιχειρηματίας που καταζητείται) ήταν νόμιμες.

«Κυρίως δεν πείστηκα για ποιο λόγο ο Ν. Ζήγρας να τους εμπλέξει στην υπόθεση αν δεν είχαν καμία συμμετοχή» επεσήμανε και αναρωτήθηκε: «Για ποιο λόγο να έχει τέτοιο μένος με τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους;».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο Ντίνος Μιχαηλίδης ήταν το «έμπιστο πρόσωπο που έπρεπε να υπάρχει για να συνδέει το Ν. Ζήγρα και το Φουάντ Αλ Ζαγιάντ», αφού «αυτός έδινε επιταγές στο Ν. Ζήγρα και κρατούσε άλλες για τον εαυτό του».

Για τον Σύριο Αλ Σαγιαντ ο οποίος παραμένει άφαντος, η εισαγγελέας τον χαρακτήρισε ως τον άνθρωπο με τον «κομβικό ρόλο στη διακίνηση της μίζας».

Όπως είπε «είχε κομβικό ρόλο στη δωροδοκία του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και αποδείχτηκε η συμμετοχή του. Γνώριζε την προέλευση των χρημάτων και για ποιο λόγο δίνονταν».

Ακόμη ανέφερε: «Αποδεικνύεται αδιάσειστα η εμπλοκή του Σύρου επιχειρηματία στην υπόθεση καθώς με τη δήλωση που απέστειλε στο δικαστήριο παραδέχτηκε ότι ο ίδιος έδωσε όλες τις επιταγές στον Ντίνο Μιχαηλίδη παρότι αυτός ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε που τις διέθεσε ο πρώην υπουργός».

Πηγή

Related posts

“Η στημένη απάτη για την έξοδο στις αγορές” άποψη αναγνώστη

ExnetΗellas

Tι συμβαίνει σχετικά με την εκκαθάριση των δηλώσεων;Ποιους επηρεάζει;

ExnetΗellas

Επίθεση δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Γερμανία

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy