Image default
Εγκληματικότητα

Συνελήφθησαν ως συνεργοί του Ξηρού

siunelithisan sunergoi kshrou c41d1Στη σύλληψη δύο ατόμων, φερόμενων ως συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού, προχώρησε η αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμάτα.

siunelithisan sunergoi kshrou c41d1

Στη σύλληψη δύο ατόμων, φερόμενων ως συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού, προχώρησε η αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμάτα. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στον εισαγγελέα, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Τα αποτυπώματά τους και γενετικό υλικό έχουν βρεθεί σε οπλισμό στα σπίτια που χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός σε Ανάβυσσο και Περαχώρα ΛουτρακίουΠρόκειται για έναν Έλληνα 54 ετών και έναν αλλοδαπό, αλβανικής υπηκοότητας, 37 ετών. Ένας εκ των δύο συλληφθέντων και συγκεκριμένα ο 37χρονος φέρεται να είναι ο ενοικιαστής της κατοικίας στην Ανάβυσσο στην οποία διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Ο ίδιος φέρεται να συστηνόταν ως Θεοχάρης, εργαζόμενος στο Λιμενικό Σώμα. Ο 54χρονος φέρεται να είναι απόστρατος αστυνομικός.

Τα αποτυπώματά τους και γενετικό υλικό έχουν βρεθεί σε οπλισμό στα σπίτια που χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός σε Ανάβυσσο και Περαχώρα Λουτρακίου.

Η μεταγωγή των συλληφθέντων στον εισαγγελέα:

http://cdnapi.kaltura.com/index.php/extwidget/openGraph/wid/1_pc6m1z6qhttp://cdnapi.kaltura.com/index.php/extwidget/openGraph/wid/1_pc6m1z6q

Και για τους δύο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή για «ένταξη ως μέλους σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, παράνομης κατοχής από κοινού διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου με σκοπό την τέλεση εγκλήματος και υπόθαλψη εγκληματία από κοινού».

H επιχείρηση στην Καλαμάτα

Όλα ξεκίνησαν στην οδό Κρήτης, κοντά στη συμβολή με τη Φιλελλήνων, στην Καλαμάτα. Περίπου πέντε αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής σταμάτησαν στο σημείο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το tharrosnews, προσέγγισαν τους δύο άνδρες που επέβαιναν σε τζιπάκι, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν με γρήγορα βήματα στα αστυνομικά οχήματα.

Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρακολουθούσε τις τελευταίες ημέρες τους δύο άνδρες και τις κινήσεις τους.

Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε Μάνη και Αθήνα.

Πηγή

Related posts

Η ΕΛΑΣ παρουσίασε ενδεικτικά στοιχεία για την αύξηση του trafficking στην Ελλάδα

victoria.exnet

O Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος

Υπόθεση Λιγνάδη: ο ΑΠ δεν δέχθηκε δια ζώσης τις αναφορές Κούγια

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy