Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Εξοργισμένοι οι βουλευτές με τον Α.Σαμαρά – Απορρίπτουν ακόμα και τις τηλεφωνικές κλησεις του

samaras aporripsi voyleutes 65125

Νύχτα με πολιτικές ζυμώσεις, τηλεφωνήματα και συνεχείς επαφές, με στόχο την προσέγγιση βουλευτών που κλείνουν προς τον το «ναι» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν η χθεσινή, αλλά όπως ομολογούν από την κυβέρνηση τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά, αφού ο αριθμός παραμένει «κολλημένος» και η εκλογή δεν βγαίνει με τίποτα με τα σημερινά δεδομένα. Και λέμε με τα σημερινά δεδομένα γιατί με αυτή την κυβέρνηση κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να περιμένει.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πώς ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφαγε «πόρτα» από βουλευτές του κεντροδεξιού χώρου, οι οποίοι είναι μεταξύ των ανεξάρτητων και τους οποίους επιχείρησε εξ ονόματος του να προσεγγίσει στενότατος συνεργάτης του.

Οι βουλευτές δεν απάντησαν καν στην τηλεφωνική κλήση. Προφανώς θα δώσουν την απάντηση τους στην κυβέρνηση σήμερα το βράδυ στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πρώτης ψηφοφορίας, ενδεικτικής του τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και στο εξής μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου που είναι η τελευταία «μάχη».

Ίσως και γι’ αυτό να διαρρέουν από το Μέγαρο Μαξίμου πώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και αποφεύγουν απευθείας προσεγγίσεις για να μην κατηγορηθούν για πιέσεις βουλευτών, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος.

Αυτό σε καμία περίπτωση όμως δεν σημαίνει πώς δεν ασκούνται πιέσεις προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις προκειμένου να «σπάσουν» και να πουν το «ναι» που θέλει η κυβέρνηση για να εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα χρησιμοποιούνται και μέσα… αθέμιτα ή και εκβιασμοί σε προσωπικό επίπεδο.

Ενδιαφέρον έχει και το δείπνο ανεξάρτητων βουλευτών που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς και οι οποίοι μελετούν την κοινή τους στάση, με ενδεικτική τη δήλωση του Γιάννη Κουράκου ότι «θα ψηφίσει ναι αν ο πρωθυπουργός τον πείσει ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές».

Υπάρχουν φήμες πώς οι συγκεκριμένοι ανεξάρτητοι προσανατολίζονται σε σύνταξη κειμένου που να προωθεί την εθνική συνεννόηση και θα ζητούν την συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού με ταυτόχρονη ημερομηνία εκλογών. Κάτι πάντως που απορρίπτει ο Α. Σαμαράς.

Παρά λοιπόν τις όποιες προσπάθειες ο τελευταίος υπολογισμός δίνει μέχρι 165 «ναι» για τη σημερινή ψηφοφορία και αυτό περιορίζει σημαντικά τη δυνατότητα να εξευρεθούν τελικά οι 180 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Πηγή

Related posts

Ο καινούργιος ιδιοκτήτης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

technical

Ανησυχία προκαλεί η καλλιέργεια ευμενούς αντιμετώπισης της ”πρότασης” Γιούνκερ από τους ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ

ExnetΗellas

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να «δράσουν γρήγορα» ώστε να υιοθετηθούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy