Image default
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΗΜΟΣΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PALMOS ANALYSIS ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Ο Α.Σαμαράς οδηγεί στον πάτο της αβύσσου τη ΝΔ – 10,4% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ & πάει για αυτοδυναμία το Μάρτιο

Ekloges

Την κατάρρευση της κυβέρνησης δείχνει νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis που ανοίγει την ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πάνω από τις 10 μονάδες.

Και η τάση που αποτυπώνει είναι πώς η διαφορά θα διευρύνεται όσο ο καιρός περνάει και πλησιάζει ο Μάρτιος, που ως φαίνεται θα γίνουν οι εκλογές με αφορμή την ανάδειξη νέου Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «βλέπει» αυτοδυναμία.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού SBC και θα παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, έναντι μόλις 19% της Νέας Δημοκρατίας.

Συντριπτική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράσταση νίκης, που τον φέρνει να προηγείται με ποσοστό 63%, έναντι 25% της ΝΔ, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 37%, έναντι 30% του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι από τις λίγες φορές που δημοσκόπηση δείχνει τη ΝΔ να είναι κάτω από το 20% και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην πιάνουν και τα δύο μαζί 25%.

Στην τρίτη θέση σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,5% παρά τον πόλεμο που δέχεται από την κυβέρνηση και ακολουθεί το Ποτάμι με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,3% και το ΠΑΣΟΚ με 4,1% που καταρρέει όπως η ΝΔ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (οριακά μπαίνουν στη Βουλή), οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4%, ο ΛΑΟΣ και η Δημιουργία Ξανά με 1,2% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%.

Πρόκειται για μια δημοσκόπηση επιβεβαίωση πώς η κυβέρνηση είναι σε αποσύνθεση και η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να μην προχωρήσει σε εκλογές μέσα στο χειμώνα, αλλά να τις μεταθέσει για τον Μάρτιο εν’ όψει της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αποδεικνύεται καταστροφική.

Ήδη, τώρα, η διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι διψήφια και η κυβέρνηση έχει μπροστά της έναν βαρύ πολιτικό χειμώνα με πιθανότατο ενδεχόμενο υπογραφής νέου μνημονίου, χαράτσια να «σκάνε», μειώσεις μισθών και συντάξεων να έρχονται όπως και «πάγωμα» από το κρύο.

Υπό τις συνθήκες αυτές και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για αυτοδυναμία και η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά θα ψάχνει την ψήφο της. Όσο για το ΠΑΣΟΚ; Αυτό φαίνεται πώς θα εξαυλωθεί.

Πηγη

Related posts

Κατέθεσε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε στη Νέα Σμύρνη: ”Αισθάνθηκα έναν καταιγισμό χτυπημάτων”

Κορονοϊός: 27,490 κρούσματα 73 νεκροί 342 διασωληνωμένοι

Kostas Ermes

Κυβέρνηση Σαμαρά: Το ξίφος της κόβει το νερό και το σπαθί της το χιόνι

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy