Image default
Κόσμος

Αποζημείωση μόνο 165 εκ. θα δοθεί σε 12 χώρες λόγω του ρωσικού εμπάργκο

Η Ε.Ε. ανακοίνωσε πώς θα παράσχει 165 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά διεκδικούν συνολικά 12 χώρες ανάμεσα τους βέβαια και η Ελλάδα. Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα.

Πρόκειται για ακόμη μία μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης. Εναντιώθηκε στη Ρωσία λόγω της Ουκρανίας, όπως τη διέταξαν οι Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ, με τον Ε. Βενιζέλο να προβαίνει σε απίστευτες δηλώσεις και τώρα έρχεται η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού.

Μόνο που αυτόν καλούνται να τον πληρώσουν για ακόμη μια φορά οι Έλληνες πολίτες. Οι παραγωγοί αγροτικών προιόντων που καταστράφηκαν από τη μη διάθεση της σοδειάς τους στη ρωσική αγορά (φράουλες, ροδάκινα, νεκταρίνια), ο κλάδος του τουρισμού από τις ακυρώσεις χιλιάδων κρατήσεων, όπως και άλλοι κλάδοι, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν πληγεί.

Η ζημιά μόνο από τα αγροτικά προϊόντα ξεπερνάει τα 200-300 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με το λάδι και τις ελιές. Το συνολικό κόστος από την πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος της Ρωσία ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. Τα ελληνικά προιόντα που είχαν κατακτήσει τη ρωσική αγορά δίνουν τη θέση τους σε τουρκικά ή άλλων χωρών. Επρόκειτο δηλαδή για μία μόνιμη καταστροφή.

Και είχαν το θράσος οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος να μιλήσουν για αποζημίωση των Ελλήνων αγροτών. Ποια είναι αυτή; 165 εκατ. ευρώ για 12 χώρες που προμήθευαν τη Ρωσία με αγροτικά προιόντα. Αυτό είναι ποσό που ανακοίνωσε η Ευρωπαική Επιτροπή και ήδη προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το σχέδιο της Ε.Ε. περιορίζεται σε προϊόντα όπως μήλα, αχλάδια, εσπεριδοειδή, ακτινίδια, δαμάσκηνα, σταφύλια, καρότα, αγγούρια, πιπεριές και ντομάτες. Οι παραγωγοί 12 χωρών της ΕΕ, που εξήγαγαν τον μεγαλύτερο όγκο φρούτων και λαχανικών στη Ρωσία τα περασμένα χρόνια, έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση για αυτή την οικονομική βοήθεια.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, τα χρήματα μπορούν να διατεθούν για την εξαγορά φρούτων και λαχανικών που αρχικά προορίζονταν για τη Ρωσία ή να καταβληθούν στους γεωργούς οι οποίοι έχουν συμφωνήσει είτε να μην συλλέξουν τα προϊόντα τους είτε να τα συλλέξουν πριν αυτά είναι ήδη πολύ ώριμα. Ζήσε Μάη.

«Αυτό το πρόγραμμα θα είναι πιο συγκεκριμένο από το αρχικό σχέδιο, αν και υπάρχει περιθώριο για κάποια ελαστικότητα», δήλωσε ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Ντάτσιαν Τσιόλος. «Αυτά τα μέτρα στήριξης της αγοράς θα παράσχουν μια βραχυπρόθεσμη ανακούφιση».

Σώθηκαν δηλαδή οι Ευρωπαίοι αγρότες και μαζί τους και οι Έλληνες που περίμεναν τη βοήθεια που τους είχε τάξει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

«Καταθέστε αίτηση και θα δούμε τι θα πάρετε», λένε οι Ευρωπαίοι, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους παραγωγούς που υπέστησαν τεράστια ζημιά από το ρωσικό εμπάργκο ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης.

defencenet.gr

Related posts

Απέλυσαν μουφτή στην Τουρκία, διότι φορούσε Σταυρό

ExnetΗellas

Πέθανε ο Μπαντ Σπένσερ

technical

Ιταλία-Ρωσία: Ο αξιωματικός κατάσκοπος είχε οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με τη σύζυγό του

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy