Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο,κόβουν συντάξεις και καταργούν ΕΚΑΣ και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

asfalistiko 8«Μαχαίρι» στις συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ και τέλος στις πρόωρες συντάξεις απαιτεί η τρόικα που έχει έρθει στην Αθήνα με άγριες διαθέσεις προκειμένου να ισοπεδώσει ότι έχει (αν έχει) μείνει όρθιο στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα.

Ήδη έχει ξεκινήσει και απαιτείται και νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Η μικρή μηνιαία αύξηση όμως των μισθών είναι το τυράκι. Η παγίδα είναι το αποτέλεσμα των μειώσεων αυτών για τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Με τη μείωση των εισφορών μειώνονται και τα έσοδα των Ταμείων με αποτέλεσμα μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες να απαιτείται και νέα μείωση των συντάξεων, αλλά και κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Παράλληλα για να διασωθεί ολόκληρο το οικοδόμημα μπαίνει ουσιαστικά τέλος σε όλες τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με αυξήσεις των ορίων ηλικίας κατά 5 ως και 10 έτη ειδικά για τις μητέρες ανηλίκων τέκνων.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα η βασική σύνταξη που έχει υπολογιστεί σε τιμές του 2010 στα 360 ευρώ θα πρέπει να μειωθεί με βάση τη μείωση του ΑΕΠ κατά 40 ευρώ το μήνα, να πέσει δηλαδή στα 320 ευρώ.

Όλα αυτά την ώρα που τα ταμεία έχοντας απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής ενίσχυσης υπολογίζεται ότι χρειάζονται επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Χρήματα που δεν υπάρχουν και έτσι οι περικοπές αποτελούν μονόδρομο.

Πηγή

Related posts

Αρ. Πελώνη: Στις 15 Μαΐου ανοίγουν υπερτοπικές και τουρισμός

Μόνο η Ελλάδα πληρώνει ακριβά τα καύσιμα ενώ η τιμή του πετρελαίου μειώνεται διεθνώς

ExnetΗellas

Προ των πυλών της εξουσίας

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy