Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Αντισυνταγματική θεωρεί τη διακοπή της Χρηματοδότησης της Χ.Α ο δικηγόρος του κόμματος

xrhmatodotisi“Κραυγαλέα αντισυνταγματική” χαρακτήρισε την απόφαση για διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ο δικηγόρος του κόμματος κατά τη δίαρκεια της συζήτησης που είχε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Παπαγρηγορίου υποστήριξε οτι η συγκεκριμένη απόφαση “εξεδόθη κατ΄εφορμογή της απόφασης της Βουλής προσβάλλοντας βάναυσα το δημοκρατικό πολιτευμα. Ηταν μια φωτογραφική διάταξη με σκοπό να εξοστρακίστεί, εξοβελιστεί η Χρυσή Αυγή”.

Ο κ. Παπαγρηγορίου τόνισε ότι:

-παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας, καθώς δεν ειναι δυνατόν με μόνη την ασκηση ποινικής διωξης να στερείται τη χρηματοδότηση.

-σκοπός ειναι να στερήσει τα μέσα απο τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να διαχύσει τις πολιτικές απόψεις της στην κοινωνία.

-Καταλήγει να επιβαλει ποινή για πράξη που ακομα διερευναται: “Αποτελεί κόλαφο η αποφαση του Αρείου Πάγου που επέτρεψε τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές. Εφόσον δεν υπάρχει αμέτακλητη αποφαση της δικαιοσύνης περιορίζεται το συνταγματικό δικάιωμα της Χρυσής Αυγής για τη χρηματοδότηση” είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος συμπληρώνοντας ότι “Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά τις εγκληματικές , αποτρόπαιες ενέργειες που αποδίδονται στην ΧΑ. Να τιμωρηθούν, αλλά δεν γινεται να αποδίδονται σε έναν ολόκληρο πολιτικό οργανισμό. Η αναστολή χρηματοδότησης οδηγεί στο θάνατο το κόμμα, αφού δεν μπορεί να επιβιώσει με τις δεδομένες εκλογικές δαπάνες”.

Οι εκπρόσωποι του δημοσίου είπαν από την πλευρά τους ότι:

“Η αιτηση είναι προδηλως απαραδεκτη διότι η ΚΥΑ ειναι πραξη εκτέλεσης της αποφάσης της Βουλής και οι αποφάσεις της Ολομέλειας της Βουλής δεν προσβάλλονται στο ΣτΕ.

-Η Χρυσή Αυγή έχει κι άλλους πόρους, αφού σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2013, προκύπτει ότι:

-Πηγαίνουν στο κόμμα πάνω απο 400.000 ευρω απο ιδιωτική χρηματοδότηση και 150.000 ευρω απο τις βουλευτικές αποζημιώσεις.

– Το μέτρο ειναι προσωρινό, δεν αποστερεί στο κόμμα οριστικά τη χρηματοδότηση. Σε περίπτωση αθώωσης τα χρηματα θα επιστραφούν στο κόμμα.

-Για λόγους δημοσίου συμφέροντος δε μπορεί να χρηματοδοτηθεί κόμμα τα μέλη του οποίου και κυρίως ο αρχηγός του, κατηγορούνται για εγκληματικές ενέργειες και έχουν ηδη προφυλακιστεί.

Πηγή

Related posts

Φυγή του Α.Σαμαρά, ζητούν Μιτσοτακικοί και Καραμανλικοί, την Κυριακή

ExnetΗellas

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες μέσα στο φθινόπωρο

technical

Το ΒΗΜΑ και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy