Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Προσαύξηση 500% για κάθε απλήρωτο εισιτήριο στα Μέσα Μεταφοράς

sok-eisitirioΑυστηρά μέτρα κατά της λαθρεπιβίβασης στις αστικές συγκοινωνίες όλης της Ελλάδας λαμβάνει το υπουργείο Υποδομών με στόχο να κάνει αποθαρρυντική την εισιτηριοδιαφυγή.

Σε διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ότι τα πρόστιμα τα οποία δεν πληρώνονται σε 60 μέρες μεταβιβάζονται στη ΔΟΥ του κάθε συγκοινωνιακού φορέα και θα καταλογίζονται με προσαύξηση 500%.

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο για τη λαθρεπιβίβαση ανέρχεται σε 60 φορές η αξία του εισιτηρίου. Άρα στα 72 ευρώ για το εισιτήριο του 1,2 ευρώ ή στα 36 ευρώ για το μειωμένο εισιτήριο του 0,60 ευρώ.

Με την προσαύξηση που θα έχουν στη ΔΟΥ αν δεν πληρωθούν εντός 60 ημερών θα φθάνουν τα 360 και 180 ευρώ αντίστοιχα όπως διαβάζουμε σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Ακόμη πιο τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα για τα εισιτήρια από ή προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ένας λαθρεπιβάτης θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 480 ευρώ (8 ευρώ επί 60), ενώ αν το πρόστιμο φθάσει στις ΔΟΥ θα του καταλογίσει προσαύξηση 2.400 ευρώ.

Πηγή

Related posts

Με δανεικά θα πληρώσει τις συντάξεις Φεβρουαρίου το ΙΚΑ

ExnetΗellas

Τι θα γίνει με τα “κόκκινα” επιχειρηματικά δάνεια;

ExnetΗellas

Άρνηση των Ελλήνων να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy