Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Διπλός μισθός και ένα ρεπό για όσους δουλεύουν τις Κυριακές

dikastesΔιπλό μεροκάματο ή προσαύξηση αυτού κατά 75% και ένα ρεπό την εβδομάδα, θα πρέπει να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που απασχολούνται τις Κυριακές, ανεξάρτητα αν η αποσχόλησή τους είναι νόμιμη ή παράνομη.

Αυτό επανέλαβε το Εργατικό τμήμα του Αρειου Πάγου (υπ΄ αριθμ. 437/2014 απόφαση) και υποχρέωσε κατασκευαστική εταιρεία να καταβάλει σε οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου το ποσό των 5.487 ευρώ ως αμοιβή για την απασχόληση του κατά τις Κυριακές για την οποία δεν είχε πληρωθεί επί δύο χρόνια.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι ο εργαζόμενος στην περίπτωση που δουλεύει την Κυριακή, δικαιούται ένα πρόσθετο ημερομίσθιο για κάθε Κυριακή κατά την οποία εργάστηκε χωρίς να πάρει ρεπό άλλη ημέρα της εβδομάδας.

Επεξηγώντας οι δικαστές την έννοια του αδικαιολόγητου πλουτισμού του εργοδότη, σημειώνουν ότι ο εργοδότης στις περιπτώσεις που ο μισθωτός εργάζεται τις Κυριακές, αλλά δεν λαμβάνει άλλη ημέρα αναπαύσεως υποχρεούται να καταβάλει «κάθε τι που ο εργοδότης θα κατέβαλλε στον ίδιο εργαζόμενο αν εργαζόταν σε ημέρα μη αναπαύσεως, χωρίς όμως την προσαύξηση της υπερεργασίας άλλων ημερών και της αναλογίας επιδομάτων αδείας και εορτών».

Πηγή

Related posts

Βιομηχανία αγωγών της Coca Cola κατά των απεργών

ExnetΗellas

Καταστροφή από το ρωσικό εμπάργκο για την ελληνική οικονομία προβλέπει με έκθεση της η Bank of America

ExnetΗellas

Γ.Βαρουφάκης στο CNBC: “Τέλος στον φαύλο κύκλο των πακέτων διάσωσης και στην ατελείωτη ελληνική κρίση”

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy