Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Στο στόχαστρο τουρκόφιλων για ακόμη μια φορά η Χαρά Νικοπούλου και η “Κιβωτός” της

kivwtosΥπόνοιες για υπόθαλψη εξτρεμιστικών ομάδων και δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων με άγνωστους χορηγούς και για άγνωστη χρήση, αφήνει μέσα από ένα συκοφαντικό κείμενο, γνωστή για την αγάπη της στη “Μητέρα Πατρίδα Τουρκία”, τουρκόγλωσση εφημερίδα.

Εμετικό δημοσίευμα κατά της Χαράς Νικοπούλου από την Trakyaninsesi (γνωστής εμετικής τουρκοφυλλάδας φυλλάδας που προωθεί τον εκτουρκισμό της Θράκης), έρχεται με την είσοδο του φθινοπώρου να δώσει το “στίγμα” της ακολουθούμενης τακτικής του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, το οποίο (δι εκπροσώπου) βάλλει με ψεύδη και συκοφαντίες κατά του μοναδικής φιλανθρωπίας (και φιλοπατρίας) έργου που παράγει η “Κιβωτός” της Χαράς.

Μαθημένη η Χαρά (αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες που την στηρίζουν και εργάζονται μαζί της) στα χτυπήματα των τουρκοπρακτόρων, αλλά η συκοφαντία και η εμετική λάσπη, αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο, αφού η τουρκοφυλλάδα της επιτίθεται αυτή τη φορά, αφήνοντας υπόνοιες για υπόθαλψη εξτρεμιστικών ομάδων στην Κιβωτό, μέσα από ένα δημοσίευμα που ως τίτλο του έχει “Φυλάκιο αλληλεγγύης ή υπόθαλψης εξτρεμιστικών ομάδων;”.

Προφανώς, ο συντάκτης του συκοφαντικού αυτού κειμένου, που προφανώς ενοχλείται από την ελληνική σημαία, έχει μεγάλη εμπειρία από υπόθαλψη εξτρεμιστικών ομάδων και από παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες στρέφονται κατά της ειρηνικής διαβίωσης, της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης, και βαθύτατα επηρεασμένος -προφανώς- από τις δικές του εμπειρίες, προσπαθεί να “φορτώσει” στην Κιβωτό της Χαράς, την κατηγορία της “υπόθαλψης εξτρεμιστικών ομάδων” και να θέσει θέμα (αργότερα) για ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας και των αρμοδίων Ελληνικών αρχών, σε πράξεις που απειλούν την ειρήνη στην Ελληνική Θράκη. Ίσως, ο επηρεασμένος από άλλες δραστηριότητες συντάκτης, θα έπρεπε να θυμάται πως πρέπει “να μην μιλάει για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου”.

spitiaΠαραθέτουμε το εμετικό άρθρο της Trakyaninsesi, διερωτώμενοι: “Η Αθήνα, ως πότε θα επιτρέπει αυτού του είδους τις επιθετικές συμπεριφορές στην Θράκη, απο συγκεκριμένους κύκλους που συνεργάζονται με το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής”; Συνιστούμε την προσεκτική ανάγνωση του κειμένου, προκειμένου να γίνουν αντιληπτοί οι λόγοι αυτής της επίθεσης από την τουρκοφυλλάδα, η οποία προφανώς δεν επιθυμεί το έργο βοήθειας της Χαράς προς τους ορεινούς οικισμούς των Πομάκων της Ροδόπης.

“Ανοιχτή επιστολή προς τους θεσμικούς παράγοντες της Ροδόπης δημοσιεύει σήμερα η ΦΩΝΗ με αφορμή τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες αυτόκλητων «σωτήρων» που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο «Ακρίτας», το οποίο παραχωρήθηκε κατά χρήση με απόφαση του ΓΕΣ στην ομάδα της Χαράς Νικοπούλου και των συνεργατών.

Η επιστολή που απευθύνεται στους βουλευτές κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργο Παυλίδη και στον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη έχει ως εξής:

Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι στην ορεινή Ροδόπη  εγκαταστάθηκε μια ομάδα που στις δηλώσεις της αναφέρεται ότι έχει σκοπό τη διάδοση της Ελληνοχριστιανικής ιδέας, τη δημιουργία υποδομών αλληλεγγύης όπως ορφανοτροφείο, άσυλο ΑμΕΑ, φροντιστήριο ενισχυτικής διδασκαλίας κλπ.

perif
Κίνδυνο δημιουργίας έντασης μεταξύ των σύνοικων στοιχείων της Ροδόπης φέρνουν οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες αυτόκλητων «σωτήρων»
Η εγκατάσταση έγινε στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο του «Ακρίτα» που παραχωρήθηκε κατά χρήση με απόφαση του ΓΕΣ στην ομάδα της Χαράς Νικοπούλου και των συνεργατών της. Είναι γνωστό ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες είναι δυνατόν να δημιουργήσουν ένταση μεταξύ των κατοίκων αφού είναι γνωστό ότι εκατέρωθεν υπάρχουν εξτρεμιστικές ομάδες που επιδιώκουν την ένταση και τη δημιουργία ανεξέλεγκτων καταστάσεων που δεν έχει ανάγκη ο τόπος.

Είναι σκόπιμο να πούμε ότι η χάραξη εθνικής πολιτικής είναι υπόθεση του Κράτους που οφείλει να διαφυλάττει την ηρεμία και την ισότητα μεταξύ των πολιτών ώστε να αποφεύγονται  επικίνδυνες καταστάσεις. Στον ορεινό όγκο και συγκεκριμένα στην περιοχή του παλιού στρατιωτικού φυλακίου «Ακρίτας» γίνονται έργα που προβληματίζουν τους κατοίκους ως προς τη σκοπιμότητα.

kivwtos-2Το χρήμα που ρέει είναι αρκετό και δεν δικαιολογείται από κάποιους εράνους μεταξύ των πολιτών, ο τρόπος που δημιουργείται το κέντρο αυτό θυμίζει ενδεχομένως στρατόπεδο συγκέντρωσης με πανύψηλους φράχτες. Όλα είναι στοιχεία που στο μέλλον μπορεί να δημιουργήσουν εντάσεις και επεισόδια μεταξύ των διαφόρων ομάδων. Άραγε όλα όσα γίνονται στη συγκεκριμένη περιοχή είναι θέματα που τα γνωρίζει η ελληνική Πολιτεία, τα γνωρίζει ένας επίσημος κρατικός μηχανισμός που πρέπει να παίρνει θέση για την αποτροπή δυσμενών καταστάσεων;

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε πως αντιλαμβάνεστε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και αν πρέπει να δημιουργηθούν μηχανισμοί ελέγχου από το ίδιο το Κράτος.

kivwtos-3Η αλήθεια για την Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη
Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικής ημερήσιας εφημερίδας που έχει αναλάβει εργολαβικά την προβολή του ιεραποστολικού έργου της Κιβωτού της Δόμνας Βισβίζη στην περιοχή μας και τη δραστηριότητα σε αυτήν της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου μαθεύτηκε η αλήθεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα λοιπόν θα δημιουργηθεί στα βουνά μια στέγη αποκατάστασης αρωγής Ανηλίκων Ορεινής Ροδόπης. Εκεί βέβαια κατοικούν κυρίως μειονοτικοί και τα ανήλικα θα ανήκουν στην μειονότητα. Χειρίζονται λοιπόν ένα εθνικό, μειονοτικό θέμα χωρίς να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εξωτερικών και του τοπικού του γραφείου, τουλάχιστον αυτήν την ενημέρωση έχουμε.

Το άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται και σε ένα ακόμα λεπτό σημείο, της χρηματοδότησης των εργασιών. Οι ελληνόφρονες αλλά και τα μοναστήρια είναι οι κύριοι χρηματοδότες. Το έργο όμως είναι μεγάλο. Τα ποσά θα ξεπεράσουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι ελληνόφρονες δεν επηρεάζονται από την κρίση;

Όσο για τα μοναστήρια, μάλλον εισπράττουν και δεν χαρίζουν. Το θέμα λοιπόν της χρηματοδότησης δημιουργεί κάποια ερωτηματικά, όπως και η ευκολία με την οποία ο Στρατός παραχώρησε την έκταση αυτή και τα κτίρια που βρίσκονται στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο.

Μέσα σε όλο αυτό το κομφούζιο των ερωτηματικών με πρώτο τα πόσα ορφανά υπάρχουν στα βουνά της Ροδόπης και ποιος θα ελέγχει τις δαπάνες και τη λειτουργία του «ορφανοτροφείου» εμφανίστηκε και ο Δεσπότης. Υπερκινητικός ο νέος Ποιμενάρχης, κλήθηκε και πήγε. Αν πήγε μόνο για τον θεμέλιο λίθο έχει καλώς. Αν όμως χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από τους πρωταγωνιστές ας είναι προσεκτικός και ας ρωτήσει τον συνάδελφο του στον Έβρο, ο οποίος κράτησε αποστάσεις από παρόμοιες κινήσεις στο Δέρειο.

Τα πολλά κατασκευαστικά έργα της ομάδας αυτής, όπως το Τάμα του Έθνους στην Αθήνα και το ορφανοτροφείο στον Ακρίτα Ροδόπης χωρίς κρατικό έλεγχο και καθοδήγηση του αρμόδιου γραφείου του Υπουργείου Εξωτερικών δημιουργούν πολλές επιφυλάξεις σε όσους μπορούν να σκεφθούν κινδύνους μελλοντικούς.”

Σχόλιο ιστολογίου: Η Χαρά Νικοπούλου δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη της στους Έλληνες Πομάκους της Θράκης, τη στιγμή που οι τουρκοπράκτορες τους δείχνουν μόνο τον δρόμο προς την τουρκοποίησή τους μέσα από την κάλπη.

Πηγή

Related posts

Επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής

ExnetΗellas

Τα αεροδρομια της ελλαδας γινονται ιδιοκτησια της γερμανιας

technical

Γεώργιος Κομνηνός Αβυσσαλέο μίσος της κυβέρνησης ακόμα και για τα παιδιά

Kostas Ermes

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy