Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Η ΝΔ κρατάει τον Βενιζέλο και διώχνει τους “καθαρούς” δεξιούς

pasok-SamarasΑυτά που συνέβησαν χθες στο Ζάππειο, με τους οπαδούς τους ΠΑΣΟΚ να επιδοκιμάζουν τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, το δίδυμο που έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια της καταστροφής και οδήγησε τους Έλληνες στη φτώχεια και την εξαθλίωση και να αποδοκιμάζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αποκαλώντας τον μάλιστα “προδότη”, δεν καταδεικνύει το ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα διαλυμένο κόμμα.

Ότι γίνεται μύλος, με τους Παπανδρεικούς να συγκρούονται με τους Βενιζελικούς.

Καταδεικνύει το γεγονός ότι η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά συμμάχησε με τους πολιτικούς «απατεώνες» του ΠΑΣΟΚ, αυτούς που φέρουν την ευθύνη της διάλυσης της χώρας για να παραμείνει στην εξουσία και να συνεχίσει στα βήματα του ΓΑΠ και του Βενιζέλου ολοκληρώνοντας την καταστροφή της Ελλάδας.

Όταν οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι δεν θέλουν ούτε ζωγραφιστό τον Ε. Βενιζέλο στο κόμμα τους, σε ένα κόμμα που δεν φτάνει το 8% και σίγουρα δεν ελέγχεται από τον νύν πρόεδρο, ο Α. Σαμαράς τον «μάζεψε» και συγκυβερνάει μαζί του. Και το χειρότερο είναι πώς έχει καταστεί έρμαιο του.

Με αξιώσεις του κ. Βενιζέλου ο Α. Σαμαράς διαλύει την Ν.Δ. απομακρύνοντας ανθρώπους της «καθαρής δεξιάς» από το κόμμα και την κυβέρνηση γιατί δεν κάθονται καλά στο μάτι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Αντιθέτως μάζεψε όλους τους αποτυχημένους του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση η οποία οδηγεί την Ελλάδα σε οικονομικό όλεθρο, υποθηκεύοντας το μέλλον των νέων ανθρώπων. Δεν μιλάμε για όσους σήμερα είναι πάνω από 40 ή 50. Αυτοί θεωρούνται πλέον τελειωμένοι.

Από την άλλη για ποια χώρα άραγε μιλάμε, όταν έχει ακόμη ανθρώπους που σπεύδουν στο Ζάππειο να ασπαστούν τον «Ιούδα», τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος άνοιξε τις πόρτες της χώρας στους δανειστές-τοκογλύφους του ΔΝΤ και την Ε.Ε. που πίνουν το αίμα των Ελλήνων, σήμερα και για πολλές δεκαετίες ακόμη.

Για ποια χώρα μιλάμε όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι ψηφίζουν και τρέχουν να χειροκροτήσουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει εγκληματίσει με τις αποφάσεις του σε βάρος της οικονομίας της χώρας και βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για τη λίστα Λαγκάρντ.

Είναι θλιβερό να έχεις τέτοιους πολιτικούς, αλλά και τέτοιους ψηφοφόρους. Χειροκροτητές του ΓΑΠ, του Παπακωνσταντίνου και του ΠΑΣΟΚ γενικότερα που έχει λεηλατήσει τη χώρα κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
 
Όσο για το τι συνέβη χθες στο Ζάππειο κατά την εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου και τους υποστηρικτές του να αποκαλούν ακόμη και “προδότη” τον Ευάγγελο Βενιζέλο;

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Βενιζέλου το πλήθος των «Παπανδρεικών» οπαδών επαναλάμβαναν ρυθμικά το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, όπως και το σύνθημα «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά».

Η κατάσταση στο χώρο του Ζαππείου ήταν πρωτόγνωρη: η πλειοψηφία όσων παρευρέθησαν εκεί φάνηκε ότι αναζητούσαν την ευκαιρία να εκτονώσουν συσσωρευμένο θυμό κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος με δυσκολία κατάφερε να ολοκληρώσει την ομιλία του, μπροστά σε ένα εχθρικό πλήθος που πρώτη φορά αντιμετώπιζε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – σε μια εκδήλωση, μάλιστα, που διοργανώθηκε από ένα συγγενικό, ως προς το κόμμα, ίδρυμα.

Ο διχασμός των δύο πλευρών εντός του ΠΑΣΟΚ είναι πασιφανές ότι γιγαντώνεται περισσότερο, όσο το παλιό κραταιό κόμμα πέφτει στις δημοσκοπήσεις και η κάθε πλευρά διαπιστώνει ότι έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσει μια επιχείρηση επανεκκίνησης.

Η χθεσινή εκδήλωση είναι πιθανόν να περάσει να αποδειχθεί η τελευταία που βρίσκει τους δύο άνδρες στην ίδια κομματική σκέπη, αυτή του ΠΑΣΟΚ. Τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του, όσο και οι οπαδοί του με τα συνθήματά τους, προϊδέαζαν πως ο κύβος ερρίφθη και η δική τους νέα προσπάθεια θα εκδηλωθεί σύντομα.

Εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου ακούει κανείς τι γίνεται; Ποιους έχει δίπλα τους και με ποιους συγκυβερνάει;

Πηγή

Related posts

Στα 16,2 δισ ευρώ η απάτης που έγινε σε βάρος των Ταμείων στο PSI

ExnetΗellas

Καταγγελία Δ.Μάρδα σε οργανισμό που δίνει 400.000 ευρώ ενώ έχει ιδιόκτητο κτίριο

ExnetΗellas

Η τελευταία επίσκεψη της Τρόικας τον Μάρτιο στην Αθήνα

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy