Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Καταστροφή από το ρωσικό εμπάργκο για την ελληνική οικονομία προβλέπει με έκθεση της η Bank of America

bofaΟταν το defencenet.gr παρουσίαζε τις εκτιμήσεις σοβαρών οικονομολόγων και τα στοιχεία που έδειχναν ότι η οικονομία αντίθετα με ότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται έχει αρχίζει να αυξάνει και πάλι την αρνητική δυναμική της, κοινώς να εισέρχεται σε περιδίνηση,

οι κυβερνητικοί μας “έδειχναν το φεγγάρι” και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ.Σταϊκούρας, μαζί με τον αλήστου μνήμης Γ.Στουρνάρα, μιλούσαν για “πρωτογενές πλεόνασμα” και έξοδο από την κρίση.

Οταν μιλούσαμε για το κτύπημα που συνεπάγεται η μείσωη του τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία, λόγω της συμπεριφοράς απέναντι στη ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου και της εχθρικής συμπεριφοράς απέναντι στην Μόσχα του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Ε.Βενιζέλου (o Α.Σαμαρας άγεται και φέρεται από τον συγκεκριμένο που κυβερνά την χώρα με το 8%) η υπουργός Τουρισμού, Oλγα Κεφαλογιάννη μιλούσε για την “έκηρηξη” στον ελληνικό τουρισμό και για το ρεκόρ αφίξεων (λες και οι αφίξεις έχουν σχέση με τα έσοδα αν οι τουρίστες είναι της κατηγορίας του “μπατιροτουρίστα” του all inclusive).

Αποτέλεσμα: 500 εκατ. δολ. λιγότερα μέχρι στιγμής για την χώρα και βλέπουμε για αργότερα!

Οταν αναλύαμε την καταστροφή στον αγροτικό τομέα από το ρωσικό εμπάργκο ως απόρροια των κυρώσεων που δέχθηκε να επιβάλλει η Ελλάδα κατά της Ρωσίας (ακούγεται σαν ανέκδοτο αλλά είναι τραγικό…), η κυβέρνηση έλεγε ότι “Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα” (έχουμε όλες τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ για το θέμα) και μετά ότι “Η ζημιά είναι μικρή”.

Οταν οι νταλίκες επέστρεφαν από την Ρωσία γεμάτες, και τα φρούτα άρχισαν να σαπίζουν άρχισαν ρεπορτάζ στα ελεγχόμενα κανάλια στα οποία έλεγαν “Τι καλό έκανε το ρωσικό εμπάργκο στους Ελληνες καταναλωτές γιατί τώρα τρώνε φτηνά φρούτα και ροδάκινα με 1 ευρώ το κιλό”!

Το ότι καταστράφηκν ολόκληροι νομοί στη Βόρειο Ελλάδα από το εμπάργκο και δεκάδες χιλιάδες αγρότες έχουν καταστραφεί για τα κανάλια είναι μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια.

Τώρα που η ίδια η Bank of America σε έκθεσή της αναφέρει ακριβώς τα ίδια που υποστήριζε απόλυτα τεκμηριωμένα το defencenet.gr για την ελληνική οικονομία, τι θα πει η κυβέρνηση;

Για να δούμε λοιπόν τι λέει η έκθεση της BofA:

– “Η συγκυρία είναι αρνητική για την ελληνική οικονομία για την Ελλάδα, λόγω του ρωσικού εμπάργκο και των μέτρων που έχει επιβάλλει η ΕΕ και οι ΗΠΑ στον Πούτιν. Αυτά είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση των ελληνικών εξαγωγών και την μείωση στα τουριστικά έσοδα“. Προφανώς η BofA δεν μίλησε ούτε με τον Ε.Βενιζέλο, ούτε με την Ο.Κεφαλογιάννη, ούτε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και γράφουν τέτοια πράγματα.

-“Οι εξελίξεις στο μέτωπο των τιμών παραμένουν ανησυχητικές, με τον εναρμονισμένο πληθωρισμό να μειώνεται κατά 0,8% τον Ιούλιο και τον αποπληθωριστή του ΑΕΠ να εμφανίζει συρρίκνωση άνω του 2% στο δεύτερο τρίμηνο. Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν μία πιθανή απειλή για τα φορολογικά έσοδα”. Πολύ επιεικής η BofA! Κάπου 1,5 δις ευρώ το μήνα αυξάνονται τα χρέη προς το δημόσιο από τους απλήρωτους φόρους!

-“Υπάρχουν αυξημένοι κινδύνοι για την ελληνική οικονομία πλέον. Οι θετικές εκπλήξεις που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα δεν μπορούν να συνεχιστούν”. Μπα, προπαγάνδα της αντιπολίτευσης είναι.

-“Η εσωτερική ζήτηση παραμένει αδύναμη, και η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εμφανίζει εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εξωτερική ζήτηση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει κινδύνους, στην περίπτωση που η υπόλοιπη Ευρωζώνη επιβραδύνει”. Ήδη η Γερμανία “κτύπησε” ύφεση και η λοιπή ευρωζώνη κλαίει.

Αυτά λέει η BofA. Οι οποίοι μάλλον δεν έχουν κανένα λόγο να υπονομεύσουν το κυβερνητικό έργο.

Καταληκτικά: Τα πράγματα είναι άσχημα. Πολύ άσχημα. “Ξύνουμε πάτο”; Αυτό είναι το “καλό” σενάριο. Εστω και αν μείνουμε εκεί για χρόνια. Το κακό θα είναι όταν ανακαλύψουμε ότι αυτό δεν είναι ο “πάτος” αλλά μια εξέχουσα πριν από την άβυσσο.

Πηγή

Related posts

Διπλός μισθός και ένα ρεπό για όσους δουλεύουν τις Κυριακές

ExnetΗellas

Μετά τις 15 Μαΐου η υποβολή των Φορολογικων δηλώσεων – Οι αλλαγές για φέτος

Γιατί το ΣΔΟΕ δεν ελέγχει καταγγελία για “Μεγαλόσχημους” επιχειρηματίες, πολιτικούς, ανώτατα τραπεζικά στελέχη που επενδύουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω offsore εταιρειών;

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy