Image default
Uncategorized

Δελτίο τύπου του Ευρωπαϊκού Μετώπου Αλληλεγγύης στην Κύπρο

frontΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
To Ευρωπαϊκό Μέτωπο Αλληλεγγύης για την Κύπρο είναι ένας οργανισμός ο οποίος έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση και διαφώτιση όλων των Ευρωπαίων σχετικά με τη διπλή κατοχή που υφίσταται η Κύπρος.

Η διπλή κατοχή που αντιμετωπίζει η Κύπρος αφορά τη διατήρηση μέχρι και σήμερα στρατιωτικών βάσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και την παράνομη κατοχή του 37% των εδαφών από την Τουρκία, απόρροια της στρατιωτικής εισβολής του 1974. Η  λύση που προτείνει το πολιτικό σύστημα, οι διεθνείς οργανισμοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα ομόσπονδο κράτος που στην ουσία θα νομιμοποιήσει τα κεκτημένα της Τουρκίας. Θέση του Ευρωπαϊκού Μετώπου Αλληλεγγύης είναι πως η μόνη λύση δεν μπορεί παρά να είναι η αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και η εκπλήρωση του αρχικού σκοπού, δηλαδή η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Με την παύση του ένοπλου αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των ετών 1955-1959 κατά των Βρετανών μια μειονότητα, κατάλοιπο της οθωμανικής κατοχής αναγορεύθηκε σε κοινότητα υπέρμετρων δικαιωμάτων σύμφωνα με το επιβληθέν σύνταγμα Ζυρίχης-Λονδίνου, το οποίο ανακήρυξε την Κύπρο σε ανεξάρτητο κράτος παρά τον αρχικό σκοπό του ένοπλου αγώνα που ήταν η Ένωση της μεγαλονήσου με την Ελλάδα.

Παρακαλούμε όπως το προωθήσετε.

Πηγή

Related posts

Ελλαδα

ExnetΗellas

Ν. Φίλης: Για το σκάνδαλο με τη Cisco να πάρει θέση ο πρωθυπουργός και να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές

Αλέξανδρος

Κανονικά συνεχίζεται η γεώτρηση της ΕΝΙ-Κogas στην κυπριακή ΑΟΖ

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy