Image default
Εγκληματικότητα

Μεγάλη επιτυχία τη αστυνομίας με τη σύλληψη Μαζιώτη

TaftotitaMaziotiL
Ο Νίκος Μαζιώτης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα στο όνομα «Μιχελάκης Μιχάλης, γεννημένος στις 16 Απριλίου του 1977 στην Αθήνα», με την οποία είχε αγοράσει και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του.

Δηλαδή χρησιμοποιούσε το επώνυμο του πρώην υπουργού Εσωτερικών και κατά μία πληροφορία εμφανιζόταν ως συγγενής του!

Όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο αρχιτρομοκράτης έριξε οκτώ σφαίρες μέσα στο πλήθος, αδιαφορώντας για το αν θα τραυμάτιζε κάποιον ή κάποιους διερχόμενους από το σημείο.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί έριξαν μία σφαίρα και πέτυχαν τον τρομοκράτη στο χέρι.

is piso

Με αυτό το όνομα ο τρομοκράτης είχε αγοράσει αυτοκίνητο, το οποίο πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, το Μάρτιο του 2014. Πρόκειται για ένα ασημί Hyundai Accent, με πινακίδα ΥΗΤ 2959.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον ίδιο τον τρομοκράτη το 2013

Παράλληλα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ανέφερε ότι από την μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει και ότι συμμετείχε και στη ληστεία στα Μέθανα Τροιζηνίας, καθώς βρέθηκε παλαμικό του αποτύπωμα.

autokinhto-maziwth1

 
Ο αρχηγός της Αστυνομίας κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ανώνυμα στα τηλέφωνα 1014 και 14414 όποια πληροφορία έχουν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή οτιδήποτε έχει αγοραστεί ή νοικιαστεί στο όνομα «Μιχάλης Μιχελάκης».

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει εμπλοκή του Μαζιώτη στα Μέθανα, όπου βρέθηκε θαλαμικό του αποτύπωμα, αλλά και στη ληστεία στην Κλειτορία, όπου εντοπίστηκε το DNA του.

Ο Μαζιώτης, που είχε συλληφθεί στις 11 Απριλίου του 2010 για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός αγώνας και τη διάπραξη σωρείας αδικημάτων, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 50 ετών. Επιπλέον, θα κατηγορηθεί γιατί ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την έκρηξη στην οδό Αμερικής τον περασμένο Απρίλιο.

Ο κ. Τσακνάκης εξιστόρησε το πώς εξελίχθηκε η συμπλοκή με τον Μαζιώτη:

«Ο καταζητούμενος εντοπίστηκε στην πλατεία Μοναστηρακίου, στα πλαίσια της αστυνομικής δράσης από άνδρες της αντιτρομοκρατικής με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Ζητήθηκε η συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ για να τον ελέγξουν. Η πρώτη επαφή της ΔΙΑΣ με τον Μαζιώτη έγινε στις οδούς Αθήνας και Αγίας Ειρήνης. Εκεί πυροβόλησε μία φορά και συνέχισε προς την πλατεία Μοναστηρακίου.

Οταν είδε ότι εγκλωβίζεται, πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον αστυνομικών και πολιτών, με αποτέλεσμα να τραυματισμού ελαφρά δύο τουρίστες. Ενας Αυστραλός, που νοσηλεύεται με ελαφρύ τραύμα στον αστράγαλο και ένας Γερμανός που συνέχισε την κρουαζιέρα του.
ΒΙΝΤΕΟ- Καρέ-καρέ η συμπλοκή με τον Νίκο Μαζιώτη από Enikos_gr

Ενας ειδικός φρουρός, που βρισκόταν εκεί για επιχείρηση κατά του παρεμπορίου και έσπευσε για να συνδράμει, δέχθηκε μία σφαίρα στον αριστερό μηρό- που του προκάλεσε διαμπερές τραύματα- και μία στην κοιλιακή χώρα, όπου όμως τον προστάτευσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Αστυνομικός της ΔΙΑΣ πυροβόλησε μία φορά και τραυμάτισε τον Μαζιώτη στον αριστερό βραχιόνα. Στη συνέχει συνελλήφθη και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και νοσηλεύεται φρουρούμενος».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλας, μετέφερε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης στην ηγεσία της Αστυνομίας για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε ο ίδιος, από τις Βρυξέλλες, στον τραυματία αστυνομικό, τον συνεχάρη και του υποσχέθηκε να τον επισκεφθεί όταν επιστρέψει από τη βελγική πρωτεύουσα.

Όπως είπε, πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας, την οποία απέδωσε σε συντονισμένες ενέργειες της Αντιτρομοκρατικής και της Ομάδας ΔΙΑΣ.

«Αποτελεί αναμφίβολα πολύ μεγάλη επιτυχία η σύλληψη του καταζητούμενου Νικόλαου Μαζιώτη που επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ΔΙ.ΑΣ. ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση ΘΗΣΕΑΣ στο κέντρο της Αθήνας. Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, ο Πρωθυπουργός, κ. Σαμαράς, μου ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι επιχειρήσεις για την πάταξη κάθε μορφής παραβατικότητας και κυρίως τη σύλληψη των καταζητούμενων τρομοκρατών με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Και τόνισε: «Πιστεύω πως με αφορμή τη σημερινή επιτυχία και ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε διαφορές, οφείλει το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά κόμματα στο σύνολο τους να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της τρομοκρατίας και της βίας μιας και το διακύβευμα είναι η ίδια η δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας διότι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία είναι επίπονη και διαρκής και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και επαγρύπνηση».

Αναφέρθηκε επίσης στα κατορθώματα των αστυνομικών και στον αντίκτυπο της σύλληψης Μαζιώτη στο εξωτερικό και συνεχάρη τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητώντας απ’ όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τη βία.

maziotis-2

Ολα ξεκίνησαν περίπου στις 12.30 το μεσημέρι όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έλαβαν σήμα ότι στο Μοναστηράκι υπάρχει για ένα ύποπτο άτομο.

Στη συνέχεια άνδρες της ΔΙΑΣ σπεύδουν στο σημείο και τον βλέπουν να μπαίνει σε ένα κατάστημα στην συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς που πουλάει διάφορα  στρατιωτικά είδη, όπως επίσης είδη εξοχής και κάμπινγκ. Ο τρομοκράτης ζητάει από υπάλληλο του καταστήματος ένα σάκο. Η πωλήτρια του καταστήματος καταλαβαίνει ότι κάτω από την μπλούζα του έχει όπλο.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη αναπτυχθεί έξω από το κατάστημα και μόλις ο Μαζιώτης βγήκε τον κάλεσαν να παραδοθεί. Εκείνος όμως, πυροβολεί εναντίον τους και προσπαθεί να διαφύγει. Μπαίνει σε ένα ταξί και έχει μαζί του και ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ.

Οι αστυνομικοί τον καταδιώκουν και τον εγκλωβίζουν στην οδό Μητροπόλεως. Εκεί πέφτουν και οι δεύτεροι πυροβολισμοί όπου τραυματίστηκε και συνελήφθη ο Μαζιώτης.

Ο 29χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με τραύμα στο μηρό. Ο τρομοκράτης όπως φάνηκε ήταν έτοιμος για όλα και δεν δίστασε να πυροβολήσει τον αστυνομικό στο θώρακα, με την πρώτη σφαίρα από το USP του Μαζιώτη να καρφώνεται στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του.

Βέβαια δεν θα πρέπει να απαλειφθεί ότι έχει ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στους “προύχοντες” της ΕΛΑΣ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και του “πληβείους” την ΔΙΑΣ μετά τη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη για το ποιος βρισκόταν πίσω από την σύλληψη Μαζιώτη. Αμέσως μετά το αιματηρό επεισόδιο άρχισαν διαρροές από την πλευρά της Αντιτρομοκρατικής πως ο εντοπισμός και η σύλληψη του τρομοκράτη δεν ήταν δύο τυχαία γεγονότα, αλλά προήλθαν μετά από συντονισμένες κινήσεις της υπηρεσίας, αλλά αυτό μάλλον δεν ισχύει.

Υποτίθεται ότι η Αντιτρομοκρατική ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ πως άνδρες της είχαν εντοπίσει στο σημείο να κυκλοφορεί ύποπτος άνδρας, ο οποίος θα πρέπει να ελεγχθεί ως επικίνδυνος κακοποιός.

Τότε – κατά την αντιτρομοκρατική – ενημερώθηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίοι και έσπευσαν για να προχωρήσουν στον έλεγχο.

Εδώ όμως διαφωνεί η ομάδα ΔΙΑΣ με τα στελέχη της να υποστηρίζουν πως η επιτυχία του εντοπισμού και της σύλληψης του Μαζιώτη ανήκει αποκλειστικά στην ομάδα καθώς δικά της μέλη τον εντόπισαν και εκτέλεσαν την επιχείρηση εντελώς αιφνιδιαστικά.

Υπάρχει και μία εκδοχή που λέει ότι μια τουρίστρια αντιλήφθηκε ότι ο Ν.Μαζιώτης οπλοφορούσε και πλησίασε έναν απο τους άνδρες της ΔΙΑΣ και του ανέφερε το γεγονός.

Πάντως μάλλον η ΔΙΑΣ έχει δίκιο γιατί αν η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει τον Μαζιώτη, σίγουρα θα συνέχιζε να τον παρακολουθεί και δεν θα καλούσαν τα παιδιά της ΔΙΑΣ να αντιμετωπίσουν έναν τόσο επικίνδυνο τρομοκράτη.

Ετσι δεν θα είχε σημειωθεί η συμπλοκή με την ανταλλαγή πυροβολισμών, δεν θα είχαν τραυματιστεί ο αστυνομικός και οι δύο τουρίστες και φυσικά δεν θα είχαν κινδυνέψει οι υπόλοιποι περαστικοί που ήταν στο σημείο.

Δεύτερον, γιατί από την Αντιτρομοκρατική δεν περίμεναν να απομακρυνθεί ο επικίνδυνος κακοποιός από το σημείο, ώστε να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του, οι οποίες πιθανότατα θα αποκάλυπταν το κρησφύγετο του ή ακόμα και τους συνεργάτες του;

Και τρίτον σίγουρα θα καλούσαν τα ΕΚΑΜ για μια τέτοια επιχείρηση.

Είναι πολύ τυχεροί όλοι που “δεν έτρεμε το χέρι του” του άνδρας της ΔΙΑΣ που στόχευσε τον Μαζιώτη. Και ο Μαζιώτης πολύ τυχερός που δεν την έφαγε κατάστηθα…

Πηγή

Related posts

Τέλος στη δράση δύο Ρουμάνων που είχαν ρημάξει τα μαγαζιά στην Σύρο

ExnetΗellas

Όλα είναι ελεύθερα στο Πριγκιπάτο της Μυκόνου

technical

Αδέσποτη σφαίρα χτύπησε 29χρονη στον Κορυδαλλό

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy