Image default
Κόσμος

Πανικός επικρατεί στο ΓΕΕΘΑ σε σχέση με τους Τούρκους

TurkoiF4-11Πανικόβλητο το ΓΕΕΘΑ από την αποκάλυψη του defencenet.gr ότι πρακτικά δεν υπήρξε αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών που για άλλη μια φορά πέταξαν επάνω από ελληνικό έδαφος στο επεισόδιο της περασμένης Τετάρτης, όταν 4 F-4E Terminator βομβάρδισαν εικονικά στόχους στο σύμπλεγμα των Φούρνων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Το ΓΕΕΘΑ σε απάντηση δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό τύπο περί δήθεν μη αναχαίτισης-αναγνώρισης τουρκικού σχηματισμού αφών ο οποίος εισήλθε παραβατικά εντός του FIR Αθηνών την 9η Ιουλίου και ο οποίος πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν Ν. Ανθρωποφάγοι, ανακοινώνει ότι με επίσημη ανακοίνωση τύπου η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά το συμβάν, είχε ενημερώσει μεταξύ άλλων και το σύνολο των διαπιστευμένων δημοσιογραφών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι :

´´το σύνολο των αεροσκαφών του σχηματισμού αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική´´ γεγονός το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και την πάγια πρακτική των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά συνέπεια τα σχετικά δημοσιεύματα τα οποία απέκρυψαν την συγκεκριμένη παράγραφο της ενημέρωσης τύπου και παραποίησαν το συγκεκριμένο περιστατικό  είναι εντελώς ανακριβή”.

Αντιπαρερχόμαστε το ξύλινο “το σύνολο των αεροσκαφών του σχηματισμού αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική” που συνοδεύει τις ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ ακόμα και όταν τα τουρκικά μαχητικά περνάνε “σουβλάκι” την Χίο, την Σάμο, την Λέσβο κλπ και αφού είναι “ανακριβές” το δημοσίευμα τους προκαλούμε να δημοσιοποιήσουν αυτοί τα κάτωθι με ακρίβεια.

Σε διαφορετική περίπτωση η ανακοίνωση, εκτός από παπαρολογία, θα θεωρηθεί και συκοφαντική:

– Πότε εντοπίστηκαν τα τουρκικά μαχητικά;

– Πότε δόθηκε εντολή στα ελληνικά μαχητικά ετοιμότητας να απογειωθούν;

– Πότε απογειώθηκαν τα ελληνικά μαχητικά;

– Πότε και σε ποιο σημείο απέκτησαν – και αν απέκτησαν – οπτική επαφή τα ελληνικά με τα τουρκικά μαχητικά;

– Ποιες εντολές πήραν τα ελληνικά μαχητικά για να αναχαιτίσουν (εννοούμε να εμποδίσουν όχι να κάνουν με τα μάτια “αναχαίτιση”) τα τουρκικά μαχητικά;

– Ποιες εντολές έλαβαν οι χειριστές των ελληνικών μαχητικών για να αποτρέψουν τον εικονικό βομβαρδισμό του συμπλέγματος των Φούρνων απο τα τουρκικά F-4E Terminator;

– Πού βρίσκονταν τα ελληνικά μαχητικά όταν τα τουρκικά μαχητικά πετούσαν επάνω από το ελληνικο έδαφος;

– Ποια ήταν η εγγύτερη απόσταση στην οποία πλησίασαν τα ελληνικά μαχητικά τα τουρκικά, βάσει φυσικά των εντολών που είχαν οι χειριστές τους;

– Τα ελληνικά μαχητικά πλησίασαν σε αποσταση μικρότερη του 1 (ενός) μιλίου τα τουρκικά;

– Ποιες εντολές δόθηκαν για ελληνική αντίδραση όταν τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν 1000 μέτρα επάνω από το ελληνικό έδαφος;

Αναχαιτίσεις ήταν αυτές που έκανε ο Σιαλμάς και ο Ηλιάκης και έδωσαν την ζωή τους για να μην πάρει “ούτε ανάσα” ο Τούρκος.

Αναχαιτίσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να παίρνουμε τα νούμερα και να λέμε “Παρακαλούμε αποχωρήστε γιατί είστε εντός του εθνικού ενάεριου χώρου μας”.

Αφήστε τους πιλότους μας να κάνουν τη δουλειά τους και θα δείτε τι είδους αναχαιτίσεις θα κάνουν.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι απόρρητο, αφού και “η άλλη πλευρά” γνωρίζει τα παραπάνω γεγονότα με απόλυτη ακρίβεια.

Το αστείο είναι οτι τροφοδοτούν και κάποιους φουκαράδες που γράφουν σε ιστοσελίδες που τις διαβάζουν “συγγενείς και φίλοι” (και αν…) ότι “Η Τουρκία έκανε διάβημα γιατί τους εγκλώβισαν τα ελληνικά μαχητικά”.

Ουδέποτε, φυσικά, υπήρξε τέτοιο διάβημα, πλην της φαντασίας των υπευθύνων (παρά)πληροφόρησης του ΓΕΕΘΑ, οι οποίοι όταν εκδίδουν ανακοινώσεις οι Τούρκοι που δεν τους συμφέρουν σπεύδουν να τις διαψεύσουν, αλλά όταν στριμώχνονται από την αλήθεια, επικαλούνται τους Τούρκους! Τέτοια κατάντια λοιπόν..

Και Προφανώς επειδή τρομοκρατήθηκαν οι Τούρκοι την Τετάρτη, την Πέμπτη έκαναν μόνο 16 παραβιάσεις και 3 παραβάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας!

Μέχρι να υπάρξουν απαντήσεις στα ανωτέρω, οι ανώτατοι αξιωματικοί που δίνουν τις εντολές είναι υπόλογοι απέναντι στους Ελληνες πολίτες και την ίδια την χώρα για καθυστερημένη έως ανύπαρκτη αντίδραση.

Και μπορεί στην κριτική επί των ασκήσεων (όπως σε εκείνο το φιάσκο της “απόβασης” στην Σαμοθράκη) να είμαστε επιεικείς, αλλά η συνείδησή μας δεν μας επιτρέπει να είμαστε επιεικείς απέναντι σε συμπεριφορές που υπονομεύουν την εθνική άμυνα και ασφάλεια.

Οποιος νιώθει “κουρασμένος” να πάει στο σπίτι του να ξεκουραστεί. Η ηγεσία χρειάζεται ανανέωση, άλλωστε.

Πηγή

Related posts

Η Ισπανία έγινε σήμερα η πέμπτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποιεί την ευθανασία

Συνετρίβη χθες το βράδυ στρατιωτικό αεροσκάφος. Μέχρι τώρα οι νεκροί πεζοναύτες φτάνουν τους 16

technical

Αριστοτέλης Ωνάσης: 11 σοφά λόγια για τα λεφτά, τις γυναίκες και την Ελλάδα

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy