Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Το δικαστήριο Ιεράπετρας έσωσε απο τον πλειστηριασμό ένα αγρότη δανειολήπτη

dikasthrio-ierapetrasΤο Δικαστήριο Ιεράπετρας, με διαταγή του ,έσωσε όλη την περιουσία, δανειολήπτη από “δρομολογημένο” πλειστηριασμό (που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 25-6-2014) και δεύτερο  ακίνητο,

σώθηκε  με το σκεπτικό όχι της πρώτης κατοικίας, αλλά διότι το ακίνητο (δεύτερη κατοικία) του αποφέρει εισόδημα απαραίτητο για τη διαβίωσή του, αλλά και να μπορέσει να τηρήσει τις υποχρεώσεις του από το ν.3869/2010 (μηνιαίες καταβολές).

Επί της ουσίας της υπόθεσης, πρόκειται για δανειολήπτη αγρότη, 38 ετών άγαμο, χωρίς παιδιά από την Ιεράπετρα. Ο δανειολήπτης είχε ενταχθεί με την καθοδήγηση της Ε.Π.Κ.Κρήτης στον ν.3869/2010 ( Νόμο Κατσέλη). Ήταν χρεωμένος σε τρις Τράπεζες. Η μία από τις πιστώτριες Τράπεζες, παρότι το γνώριζε, προχώρησε σε κατάσχεση και πλειστηριασμό ακινήτου.

Συγκεκριμένα: Πρόκειται για ενα αγρότη δανειολήπτη, ο οποίος είχε χρεωθεί είτε ως οφειλέτης είτε ως εγγυητής από τρις διαφορετικές πιστωτικές Τράπεζες. Συνολικής οφειλής  303.434,72 ευρώ.

Εισόδημα  που διαθέτει “ελάχιστο”

Ο ίδιος δηλώνει 400-500 ευρώ μηνιαίως  όμως επικουρείται στην διαβίωση του από την μητέρα του.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:

α) κατοικία 50 τ.μ

β) ακίνητο

γ) αγροτεμάχια

δ) Ι.Χ παλαιό

Όμως, λόγω της γενικότερης οικονομικής   συγκυρίας  βρέθηκε  σε δηλωμένη αδυναμία να εκπληρώσει τις δανειακές του υποχρεώσεις ,αποφασίζοντας  να απευθυνθεί στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ζητώντας την συνδρομή της, για να ρυθμίσει  τις οφειλές του , προτείνοντας σχέδιο ρύθμισης στις Τράπεζες, μέσω του Φορέα μεσολάβησης,πράγμα που δεν έγινε δεκτό από αυτές, με συνέπεια να κατατεθεί με  την συνδρομή   συνεργαζόμενου με την ΄Ενωση δικηγόρου, αίτηση στο Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, όπως ο Νόμος Κατσέλη ορίζει.

Πάρα ταύτα η μία εκ των Πιστωτριών Τραπεζών, ξεκίνησε καταδιωκτικά μέτρα  εναντίον του πελάτη της, φθάνοντας σε έκδοση κατασχετήριας  έκθεσης  και ορίζοντας ημερομηνία πλειστηριασμού στις 25-6-2014  κατά της ακίνητης  περιουσίας του .Όμως ,το Δικαστήριο της Ιεράπετρας με την ημερ.19-6-2014 Ιστορική για όλους τους δανειολήπτες απόφαση ,είπε  ένα γενναίο ΌΧΙ στον πλειστηριασμό και συγκεκριμένα :

α) ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ την αναστολή του ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΎ της 25-6-2014 που επισπεύδεται από την Τρίτη  πιστώτρια Τράπεζα ,με την υπαρ.1069/9-4-2014 κατασχετήρια έκθεση ακίνητης περιουσίας και την με αριθμό 1070/11-4-2014 περίληψη κατασχετήριας έκθεσης πλειστηριασμού ακινήτου και των δύο μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κατατεθείσας αίτησης του Δανειολήπτη στο ίδιο δικαστήριο, για την ρύθμιση των οφειλών του και απαλλαγή αυτών ως ο νόμος Κατσέλη ορίζει.

β) ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ την αναστολή των καταδιωκτικών  μέτρων από τις πιστώτριες κατά του αιτούντα σχετικά με όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη

γ) ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΙ κάθε μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης από τους πιστωτές και από τον αιτούντα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΆ

Θρίαμβος  για τον  δανειολήπτη ,σώθηκε όλη του η περιουσία , Σταμάτησε ο Πλειστηριασμός!!! με απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ιεράπετρας.Μπορούμε να βροντοφωνάξουμε ικανοποιημένοι.Την θεωρούμε νίκη των καταναλωτών, την θεωρούμε νίκη των δανειοληπτών, τη  θεωρούμε νίκη των συνεργατών μας (δικηγόρων στο Λασίθι),τη  θεωρούμε άλλη μια νίκη της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,με την βοήθεια των δικαστών της Κρήτης, που γράφουν Ιστορία αυτές τις μέρες με τις αποφάσεις τους στηρίζοντας τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα  Μελάκη

Πηγή

Related posts

Παράταση πήρε η διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων

ExnetΗellas

”Αφρούς” δημιούργησε η επίσκεψη του Τσίπρα στη Ρωσία

ExnetΗellas

Διπλός μισθός και ένα ρεπό για όσους δουλεύουν τις Κυριακές

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy