Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων από το φθινόπωρο – στο δρόμο θα βρεθούν οι ιδιοκτήτες

pleistiriasmoi 16Από το φθινόπωρο η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο πλειστηριασμού των κατοικιών των οποίων οι ιδιοκτήτες βρέθηκαν σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

προς τις τράπεζες αλλά και προς το Δημόσιο στο 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας. Επί της ουσίας πετάει στο δρόμο τους ιδιοκτήτες και ξεπουλάει την περιουσία τους.

Πλειστηριασμοί που θα φτάσουν στην κορύφωσή τους μέσα στο 2015, με κίνδυνο η χώρα να μετατραπεί σε κάτι ανάλογο με την Ισπανία ή τις ΗΠΑ, όταν το 2008 είδαν χιλιάδες πολίτες τους να βρίσκονται απο τη μια μέρα στην άλλη στον δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα, παρά τις προδιαγραφές που το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει θέσει στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, ώστε οι πλειστηριασμοί να λαμβάνουν υπόψη τους κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι «το 2014 δε θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί», χιλιάδες πολίτες έχουν τεθεί στο στόχαστρο της Εφορίας και των Τραπεζών και αναμένεται να χάσουν τα σπίτια τους.

Πηγή

Related posts

Ποια είναι τελικά όλη η αλήθεια για το χρέος και που το έφτασαν;

ExnetΗellas

Ζευγάρι Γερμανών έδωσε 875 ευρώ για τις πολεμικές αποζημιώσεις

ExnetΗellas

Γεώργιος Κομνηνός με τα επιδόματα δεν σώζεται η κατάσταση

Kostas Ermes

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy