Image default
Αθλητισμός

Με το κεφάλι ψηλά αποχωρεί η Εθνική μας απο το Μουντιάλ

EthnikiOmadaΗ Εθνική μας ομάδα άγγιξε το όνειρο. Αυτό της πρόκρισης στους «8» του Μουντιάλ. Δεν τα κατάφερε όμως. Νικήθηκε στη ρώσικη «ρουλέτα» της διαδικασίας των πέναλτι από την Κόστα Ρίκα και από την κακοτυχία της, που δεν κατάφερε να «κλειδώσει» το παιχνίδι στην παράταση, όπου είχε τις ευκαιρίες.

Όπως και να έχει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αξίζουν συγχαρητήρια για την εμφάνιση τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η ομάδα αυτή έβαλε τις βάσεις με την πρόκριση στους «16», για πρώτη φορά στην ιστορία της, για κάτι καλύτερο στον επόμενο παγκόσμιο κύπελλο, αυτή της Ρωσίας το 2018. Μεσολαβεί και ένα Ευρωπαικό.

Η Εθνική ομάδα του Σάντος και του Καραγκούνη, όπως δήλωσε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε υπερήφανους τους Έλληνες. Και έτσι είναι. Χάρισε χαμόγελα και ευτυχία στους Έλληνες.

Θα μπορούσε και ακόμα περισσότερα αν μία από τις τρεις κλασικές ευκαιρίες με τον Κατσουράνη, με τον Χριστοδουλόπουλο και με την Μήτρογλου στη διάρκεια της παράτασης και ενώ η Κόστα Ρίκα έπαιζε με παίκτη λιγότερο κατέληγαν σε γκολ.

Δεν τα κατάφερε. Οι Κοσταρικανοί αμύνθηκαν μαζικά, χάλασαν εντελώς το ρυθμό του αγώνα με τις καθυστερήσεις, που κάθε ομάδα της δικής τους δυναμικότητας θα έκανε στη θέση της και με τη βοήθεια της θεάς τύχης, αλλά κυρίως του τερματοφύλακά της, του Νάβας, πήραν την ιστορική και γι’ αυτούς πρόκριση.

Η Εθνική μας ομάδα επιστρέφει πικραμένη, αλλά  πολύ περήφανη πίσω στην πατρίδα. Πήγε στους «16» της διοργάνωσης, πολύ μακρύτερα από πολλές μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις, διεκδίκησε τον αγώνα και δεν παραδόθηκε ποτέ, ούτε όταν όλα έδειχναν ότι η Κόστα Ρίκα με τις εμφανίσεις έκπληξη στη φάση των ομίλων, είναι απίθανο να ηττηθεί.

Σε καμία στιγμή της αναμέτρησης δεν τα παράτησε. Οι παίκτες μας επέμειναν, πίστεψαν στην ανατροπή, έτρεξαν ασταμάτητα, έψαξαν διαδρόμους σε μία από τις καλύτερα οργανωμένες άμυνες του τουρνουά και κατάφεραν να πάνε το ματς στην παράταση. Κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο, κανείς δεν μπορεί να νιώθει άσχημα για όσα μας πρόσφερε σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση.

Ένας κύκλος κλείνει, αλλά το μέλλον ανήκει σε αυτή την ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει εγκατασταθεί πλέον στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, είναι υπαρκτή και υπολογίσιμη δύναμη.

Όλοι αντιλήφθηκαν ότι οι Έλληνες δεν τα παρατούν ποτέ, είναι ικανοί για μεγάλες διακρίσεις και ότι έχουν ταλέντο και ικανότητες και αυτό φαίνεται και από τις επισημάνσεις του διεθνούς Τύπου.

Δείτε πιο κάτω τους τίτλους των μεγάλων διεθνών ΜΜΕ για το ματς της Κόστα Ρίκα με την Ελλάδα:

L’ Equipe: Κόστα Ρίκα, η Οδύσσεια συνεχίζεται. Τι κατόρθωμα! Η Κόστα Ρίκα προκρίθηκε στα προημιτελικά αν και έπαιζε με δέκα παίκτες.

AS: Ο Κέιλορ Νάβας έκανε το θαύμα! Ο Νάβας νίκησε μόνος του την Ελλάδα, αφού κράτησε όρθια την ομάδα του ακόμα και με δέκα παίκτες

Marca: Σούπερ Κέιλορ Νάβας, ο ήρωας της Κόστα Ρίκα. Μεγάλες επεμβάσεις, νίκησε και τον Γκέκα από την άσπρη βούλα.

Bild: Σε ματς θρίλερ η Κόστα Ρίκα πήρε την πρόκριση. Το ποδοσφαιρικό παραμύθι συνεχίζεται. Απίστευτος ο Νάβας, νίκησε τον πρώην φορ της Μπόχουμ και χάρισε την πρόκριση.

Kicker: Οι Έλληνες θρηνούν… Οι δυο ομάδες – έκπληξη έδωσαν μια απίστευτη μάχη, αλλά στα πέναλτι κέρδισαν οι Κοσταρικανοί!

Tuttosport: Ελληνική τραγωδία, η Ελλάδα νοκ άουτ στα πέναλτι, η Κόστα Ρίκα στους προημιτελικούς.

Corriere dello Sport: Η Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά, η Ελλάδα έξω στα πέναλτι. Η ομάδα του Πίντο με δέκα παίκτες επικράτησε με συνολικό σκορ 6-4 και παίζει με Ολλανδία.

Gazzetta dello Sport: Η Κόστα Ρίκα στους «8», η Ελλάδα νικήθηκε στα πέναλτι, καθοριστικό το λάθος του Γκέκα από τη βούλα. Η ομάδα του Πίντο βρίσκει τώρα την Ολλανδία.

Sport: Ο Κέιλορ Νάβας έστειλε την Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά! Ο τερματοφύλακας της Λεβάντε απέκρουσε το πέναλτι του Γκέκα και έστειλε τους Τίκος στους «8» σε μία ιστορική μέρα.

El Pais: Η Κόστα Ρίκα μάτωσε για να περάσει στη διαδικασία των πέναλτι και να συναντήσει την Ολλανδία στους «8». Η Ελλάδα άξιζε περισσότερα, αλλά η ρουλέτα έδειξε Κόστα Ρίκα.

Goal.com: Κόστα Ρίκα-Ελλάδα 5-3 στα πέναλτι, ο Νάβας ήρωας για την ομάδα της Κεντρικής Αμερικής. Η ομάδα του Πίντο πάλεψε για ακόμα μία εκπληκτική νίκη, αφού άντεξε με δέκα παίκτες.

Sky Sports: Η Κόστα Ρίκα παρότι έπαιξε για μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες επέζησε από τα πέναλτι με την Ελλάδα και με 5-3 βρέθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

BBC: Η Κόστα Ρίκα πέρασε στα πέναλτι. Η ομάδα του Χόρχε Λουίς Πίντο προκρίθηκε σε βάρος της Ελλάδας με 5-3, σφράγισε το εισιτήριο για τους «8» και θα παίξει με την Ολλανδία.

Lancenet: Ελληνικό δώρο… Οι Κοσταρικανοί έμειναν όρθιοι με δέκα παίκτες και κατάφεραν να προκριθούν στα προημιτελικά.

Globoesporte: Riquissima! Σούπερ η Κόστα Ρίκα, έμεινε όρθια με δέκα παίκτες και πήρε μια σπουδαία πρόκριση.

Ole: Γράφει ιστορία η Κόστα Ρίκα. Οι Ελληνες ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό, αλλά οι Κοσταρικανοί πήραν εκδίκηση στα πέναλτι

Πηγή

Related posts

Έξαλλος ο Λουτσέσκου – Άγρια “γκάζια” στους παίκτες – “Τι κάνετε; Θα σταματήσω την προπόνηση και…”

Super League Interwetten: Η βαθμολογία των playoffs μετά απ’ τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ

Ο Νικ Κύργιος νίκησε τον Γάλλο Ιγκό Ιμπέρ στο Australian Open

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy