Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώην στελέχη ΕΛΣΤΑΤ Kαταγγέλλουν την διαστρέβλωση της δικογραφίας για την διόγκωση του ελλείμματος το 2009

kastelorizo-papΣκληρή κόντρα μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, με εμπλοκή του Γιώργου Παπανδρέου, προκάλεσε το υπόμνημα δύο πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ που συμπεριλαμβάνεται στην επίμαχη δικογραφία και καταγγέλλουν μεθοδεύσεις από τις δικαστικές αρχές

με στόχο την συγκάλυψη της υπόθεσης που αφορά την διερεύνηση της τεχνικής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που είχε ως στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στο μνημόνιο.

Ο Γ. Ελενόπουλος διευθυντής του γραφείου Τύπου του Γ. Παπανδρέου σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου επιτίθεται στον Κ. Καραμανλή. «Η μοναδική συγκάλυψη, είναι αυτή που επιδιώκουν όσοι προσπάθουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή».

Παράλληλα στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι τον προϋπολογισμό του 2013 στον οποίο αναφέρονταν ότι το έλλειμμα ήταν στο 15.6% και τον υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Ποιοι αποκρύπτουν αυτήν την πραγματικότητα; Οι πραγματικοί Μνημονιακοί, όλοι αυτοί που ενώ γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια, ενδεδυμένοι μια αντιμνημονιακή λεοντή, επιδιώκουν να παραμένει η χώρα όμηρος των δικών τους στοχεύσεων. Όλοι αυτοί που με τη στάση τους τότε, οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, που με τη στάση τους σήμερα, επιδιώκουν να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κακώς κείμενα. Όλοι αυτοί των οποίων οι στοχεύσεις ουδεμία σχέση έχουν με το εθνικό συμφέρον» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Γ. Παπανδρέου.

Στο ίδιο κλίμα ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ καθώς παραθέτουν τα ίδια στοιχεία φωτογραφίζοντας τον Κ. Καραμανλή χωρίς όμως να τον κατονομάσουν: «Κατανοούμε την αγωνία τους να προστατέψουν αυτούς που πραγματικά οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να διαστρεβλώνουν τόσο βάναυσα την πραγματικότητα»

Η ΝΔ εξαπέλυσε βολές εναντίον του Γ. Παπανδρέου υπενθυμίζοντας το «λεφτά υπάρχουν». Επίσης τόνισε ότι η υπόθεση βρίσκεται στην δικαιοσύνη και εκείνη θα κρίνει αν τελικά το έλλειμμα το 2009 διογκώθηκε τεχνητά ή οχι.

«Αποτελεί απαράδεκτη πρακτική πολιτικά πρόσωπα, με πρώτον τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, να εξαπολύουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά προηγούμενων κυβερνήσεων. Θυμίζουμε μόνο ότι η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, πλήρωσε υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Δημοσίου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε, επίσης, ότι το 2009 οι εκλογές προκλήθηκαν από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος διαχειρίστηκε από εκεί και πέρα την οικονομία της χώρας με το γνωστό δόγμα «Λεφτά Υπάρχουν». Ας είναι, λοιπόν, οι πάντες και πιο προσεκτικοί και πιο υπεύθυνοι».

Σημειώνεται ότι με υπόμνημα που δημοσίευσε η Realnews, τα πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης καταγγέλλουν στον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών την αλλοίωση της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ. Οπως υποστηρίζουν, από τη δικογραφία έχει αφαιρεθεί πολύ σημαντικό μαρτυρικό υλικό.

 

Στο υπόμνημα αναφέρεται: «Μελετώντας την ως άνω δικογραφία διαπίστωσα ότι είχε αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό. Οι ένορκες καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, δρα ΝικολάουΣτρόμπλου, διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ και μόνου καθ’ ύλην υπεύθυνου για τον υπολογισμό του δημοσίου χρέους και ελλείμματος, καθώς και η ένορκη κατάθεση του ιδίου ενώπιον της ανακρίτριας κ. Πεδιαδίτη.

Από τη δικογραφία λείπουν επίσης «οι ένορκες καταθέσεις πραγματογνωμοσύνης των βασικών μαρτύρων κατηγορίας κ.κ. Λογοθέτη, Γεωργαντά και Στρόμπλου που κατατέθηκαν ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη και αφορούσαν στο περιεχόμενο των φακέλων που είχε υποβάλει στη Βουλή ο κατηγορούμενος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανρέας Γεωργίου και οι οποίοι είχαν διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ, διότι ο κ. Γεωργίου ισχυριζόταν ότι περιελάμβαναν τις απαιτούμενες μελέτες που όφειλε κατ’ εντολή του να είχε εκπονήσει η ΕΛΣΤΑΤ πριν προβεί σε οποιαδήποτε βεβαίωση ύψους του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας το 2009».

Πηγή

Related posts

Εμφανίζονται σιγά – σιγά οι λαγοί της “αριστερής συγκυβέρνησης”

ExnetΗellas

Κυρ. Μητσοτάκης: χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια

Ανάγκη για άνοιγμα σχολείων και κάποιων δραστηριοτήτων μέσα στον Απρίλιο

Αλέξανδρος

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy