Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Έξαλλοι με τον Χάρη Θεοχάρη οι εφοριακοί

theoxaris-20Στην καταγγελία ότι η φοροδιαφυγή έχει οργιάσει ανεξέλεγκτα τους οκτώ τελευταίους μήνες προχώρησε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ),

σχολιάζοντας και τη βάρβαρη πολιτική που σχεδίασε η συγκυβέρνηση και υλοποίησε ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η διάσπαση των λειτουργιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του ΣΔΟΕ είχε ως αποτέλεσμα την επέκταση του φαινομένου της φοροδιαφυγής.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, οι εφοριακοί υποστηρίζουν ότι υλοποίησε μια βάρβαρη πολιτική που χάραξε η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΠΟΕ-ΔΟΥ αντιπαρατίθεται και εναντιώνεται στη «λανθασμένη ασκούμενη πολιτική και όχι στα πρόσωπα που καλούνται να την εκτελέσουν».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες στην παρέμβασή της έκανε σαφές ότι όποιο πρόσωπο επιλεγεί ως αντικαταστάτης του Χάρη Θεοχάρη θα πρέπει να είναι γνώστης της φορολογικής νομοθεσίας και της λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να κατανέμονται οι ευθύνες εκεί που αναλογούν. Επισημαίνει δε εμφατικά ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ασκούμενη φορολογική πολιτική η πολιτική ηγεσία και οι βουλευτές που ψηφίζουν.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ αναφέρει ότι δεν έχουν καμία αυθύνη οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών για τη μη επίτευξη των «αδιανόητων» στόχων που θέτονται κατά καιρούς εναντίον εξαθλιωμένων οικονομικά πολιτών, ειδικά τη στιγμή που το υπαλληλικό προσωπικό έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ την τελευταία πενταετία, ενώ οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί.

Ο νέος γενικός γραμματέας έρχεται σε μια εποχή που βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια καλύτερης στελέχωσης και λειτουργίας των μηχανισμών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, όπως είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός προληπτικού ελέγχου (το ΣΔΟΕ του Θεοχάρη, όπως είχε χαρακτηριστεί) αλλά και η εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων με τις λεγόμενες έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού του εισοδήματος.

«Κληρονομιά»

Ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα έχει να αντιμετωπίσει και τα «βάρη» που προέρχονται από την «κληρονομιά» του κυρίου Χάρη Θεοχάρη. Οι τροϊκανοί θεωρούν ότι ο νέος γενικός γραμματέας Εσόδων δεν μπορεί να έχει μεγάλη πίστωση χρόνου, ώστε να μη χαθεί η «κεκτημένη ταχύτητα» είσπραξης των φόρων.

Με την «προίκα» αυτή, η κυβέρνηση ποντάρει στο να διαπραγματευτεί και τις μειώσεις φόρων (ΦΠΑ, ΕΦΚ καυσίμων, ειδική εισφορά κ.λπ.) με τους ελεγκτές της τρόικας. Και όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να διατηρηθεί ή να αυξηθεί ο υψηλός ρυθμός επιστροφών φόρων (ΦΠΑ κ.λπ.) που είχε επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες του 2014.

Επίσης, η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για την πληρωμή χρεών στην Εφορία έχει αποτύχει και ο νέος γενικός γραμματέας σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα κληθούν να πείσουν την τρόικα να επιτρέψει τη θέσπιση νέας ρύθμισης με περισσότερες δόσεις.

Πηγή

Related posts

Aυτοί μας δουλεύουν και εμείς δουλευόμαστε;

ExnetΗellas

27 ετών η νέα δήμαρχος στον Αη Στράτη

ExnetΗellas

Μεταγραφή Αλεξόπουλου στο ΛΑΟΣ

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy