Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τις πρόωρες εκλογές με ανασχηματισμό για τσίρκο !

NeaKyvernisiLMια κυβέρνηση-καμικάζι, όπου οι πολλές, λαϊκιστί,  “κουλές” επιλογές του Α.Σαμαρά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είχαν καμία λογική και έγιναν για να εξυπηρετηθούν πολιτικές, τοπικιστικές, επικοινωνιακές κλπ σκοπιμότητες, κάτι που προδιαγράφει και την κατάληξή της.

 Σε καμία περίπτωση πάντως δεν επιλέχθηκαν υπουργοί για να “τρέξουν” για μεγάλο χρονικό διάστημα την κυβέρνηση, αλλά για είτε για να αποκτήσουν εμπειρία ή απλά για να διεκπεραιώσουν ένα έργο μέχρι τις εκλογές που έρχονται στο αργότερο σε εννέα μήνες από σήμερα.

Είναι σαφώς προεκλογική κυβέρνηση. Αρχικά  είναι γελοίο, αλλά και πάλι, μετά τον Γ.Στουρνάρα, ο Α.Σαμαράς απευθύνθηκε σε ένα κορυφαίο μέλος της οικονομικής ομάδας του Κώστα Σημίτη, τον Διευθυντή του Οικονομικού του Γραφείου Γκίκα Χαρδούβελη για να βγάλει την χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο.

Μετά τον Β.Ράπανο και τον Γ. Στουρνάρα έρχεται τώρα ο Γ.Χαρδούβελης. Γιατί δεν προσλαμβάνει κατ’ευθείαν τον Κ.Σημίτη;

Πώς ένας σημιτικός τραπεζίτης της εποχής που μπήκαν οι βάσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας με τις απίστευτες κομπίνες της εποχής Σημίτη, θα τα καταφέρει σε ένα πόστο που ναι  μεν χρειάζεται γνώσεις, αλλά χρειάζεται και ελληνική ψυχή για να τα καταφέρει. Και γνώσεις μπορεί να έχει αλλά σε ελληνική ψυχή, τραπεζίτης της εποχής Σημίτη μάλλον υπολείπεται.

Το ότι έμειναν στα πόστα τους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (ΝΔ) και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης είναι φυσιολογικό, αλλά η μετακίνηση Δένδια στο παραγωγικό υπουργείο Ανάπτυξης είναι λίγο “κουφή”: Υπουργείο που θέλει μάνατζερ οικονομολόγο με άριστη γνώση των μηχανισμών της ΕΕ, έλαβε έναν μπορεί άριστο δικηγόρο, αλλά δικηγόρο.

Απλά επιβραβεύτηκε η στάση του Ν.Δένδια και το ρίσκο που πήρε στο θέμα των διώξεων κατά του Λαϊκού Συνδέσμου.

Επίσης η απόφαση για παραμονή του Γιάννη Βρούτση στη θέση του υπουργού Εργασίας και του Βασίλη Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ) αποτυπώνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ότι θα ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική, ενώ οι δυο νέοι υφυπουργοί, Αντώνης Μπέζας και Γιάννης Πλακιωτάκης, θα αναλάβουν, ο πρώτος την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και ο δεύτερος τη διαχείριση των κονδυλίων για την ανεργία και τον ΟΑΕΔ.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης είναι ικανός κι ο Α.Μπέζας δεν είναι “για τα μπάζα”, αλλά είναι ΠΑΣΟΚ και μάλιτα από τους αυτουργούς του Μνημονίου. Τοποθετήθηκε εκεί για να φτιάξει το καινούριο ασφαλιστικό με την χαρακτηριστική σκληράδα που διακρίνει τα μνημονιακά στελέχη του ΠΑΣΟΚ…

Το νέο σχήμα είναι αδύνατον να λειτουργήσει και για έναν άλλο λόγο: Αριθμεί πλέον 46 μέλη –από 41 που ήταν πριν– και συγκεκριμένα έχει 19 υπουργούς, 6 αναπληρωτές και 21 υφυπουργούς (δυο επιπλέον για τη ΝΔ και άλλοι δυο για το ΠαΣοΚ). Από τη ΝΔ προέρχονται τα 32 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ενώ τα 13 ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το 46ο μέλος είναι ο εκσυγχρονιστής κ. Χαρδούβελης. Κοινώς της “μουρλής”!

Εκτός κυβέρνησης έμειναν από πλευράς ΝΔ :οι Γιάννης Μιχελάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος,Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης και Θόδωρος Καράογλου, αλλά και πέντε υφυπουργοί: Ζέτα Μακρή, Κώστας Γκιουλέκας, Αθανάσιος Σκορδάς και Αθανάσιος Δαβάκης. Από την πλευρά του ΠαΣοΚ αντικαταστάθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Οι της ΝΔ έμειναν έξω για καθαρά εκδικητικούς λόγους οι περισσότεροι, επειδή υποστήριξαν άλλους υποψήφιους από αυτούς που υποστήριξε το κόμα στις εκλογές ή επειδή κρίθηκε ότι “δεν βοήθησαν την κυβέρνηση στα τηλεπαράθυρα”, όπως ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πάντως στην θητεία του κατάφερε το εξής μνημειώδες: Να είναι ανοικτά τα μουσεία και τις 365 ημέρες του χρόνου μέχρι τις 20.00 το βράδυ!

Στο νέο σχήμα δεν συμμετέχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Η κοινωνία βαρέθηκε να τον βλέπει να σουλατσάρει δεξιά κι αριστερά με ξανθές, μελαχρινές λολίτες ή milf και να παράγει μηδενικό έργο.
 
Η βουλευτής Β΄ Αθήνας Σοφία Βούλτεψη αναλαμβάνει την θέση του γιατί υπερασπίστηκε με πάθος την κυβέρνηση στα τηλεπαράθυρα! Φοβερό προσόν, μιας ελάχιστα συμπαθούς πολιτικής προσωπικότητας.
 
 
Εκπληξη θεωρήθηκε η τοποθέτηση του ιατρού Β.Κικίλια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά όσοι διαβάζετε το defencenet.gr ξέρετε ότι κάθ άλλο παρά έκπληξη ήταν: Υπάρχουν “ειδικές προδιαγραφές” για την θέση αυτή, της οποίες πληρούσε και με το παραπάνω έχοντας εργαστεί σκληρά σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας.
 
Η τοποθέτηση του Αργύρη Ντινόπουλου στο πόστο του υπουργού Εσωτερικών, μένει να αποδειχθεί αν έγινε λόγω των “μαχών” που έδινε στα τηλεπαράθυρα ή λόγω της πρότερης γνώσεις του σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Ιδιαίτερη σημασία δίνουν στο Μαξίμου και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου τοποθετήθηκε ο επί 18 χρόνια βουλευτής Πέλλας, Γιώργος Καρασμάνης που έχει σπουδές αγροτικής Οικονομίας. Στο ίδιο υπουργείο υπάρχει ως αναπληρωτής, ένα βασικό στέλεχος του ΠαΣοΚ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Στις τοποθετήσεις αυτές έπαιξε σοβαρό ρόλο ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς που έχει μεγάλα σχέδια για την αγροτική οικονομία…
 
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν υπήρχε περίπτωση να μετακινηθεί, αφού είχε συμφωνήσει εδώ και πολλές ημέρες με τον Πρωθυπουργό να παραμείνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο Πεντάγωνο παρέμεινε μαζί του ως αναπληρώτρια υπουργός η Φώφη Γεννηματά.
 
Αντικαταστάθηκε ο υφυπουργός Αμυνας Αθανάσιος Δαβάκης (εκλέγεται στη Λακωνία) που είδε να εκλέγεται πρώτη φορά στη Σπάρτη αριστερός δήμαρχος.
 
Νέος υφυπουργός ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, παρά τις παλαιότερες κόντρες που είχαν. Τοποθέτηση καθαρά “πελοποννησακών ισορροπιών”. Ετσι ή αλλιώς το πολιτικό μέγεθος του Δ.Αβραμόπουλου “σκεπάζει” τους πάντες στο υπουργείο και ελάχιστη σημασία είναι το ποιοι είναι αναπληρωτές ή υφυπουργοί
 
Αμετάβλητη είναι η σύνθεση του υπουργείου Εξωτερικών, όπου ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους υφυπουργούς του Δημήτρη Κούρκουλα και Ακη Γεροντόπουλο.
 
Σταθεροί στις θέσεις τους, καθώς υπάρχει ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου, παραμένουν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
 
Αμετακίνητος, όπως αναμενόταν έμεινε ο υπουργός Υποδομών, Δικτύων και Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ θα συνεχίσει να έχει μαζί του ως υφυπουργό τον Μιχάλη Παπαδόπουλο.
 
Ριζική αλλαγή είχαμε στο υπουργείο Παιδείας, όπου ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παρέδωσε στον Ανδρέα Λοβέρδο, λόγω της υποστήριξης που παρείχε στον Γ.Μώραλη στον δήμο του Πειραιά με αποτέλεσμα να ηττηθεί ο Β.Μιχαλολιάκος.
 
“Κoυλή” η τοποθέτηση Α.Λοβέρδου στο Παιδείας, ελπίζουμε να έχει καλύτερη θητεία από τα άλλα υπουργεία που ισοπέδωσε μετά το 2010.
 
Kαι εκτός υπουργείου βρέθηκαν ο γαλάζιος Κώστας Γκιουλέκας και ο πράσινος Συμεών Κεδίκογλου (ζητούσε αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ο αθεόφοβος!) και τις θέσεις τους κατέλαβαν ως υφυπουργοί, δυο μέλη της Κ.Ο. της ΝΔ, οι Αλέκος Δερμετζόπουλος και Κώστας Κουκοδήμος.
 
Όπως αναμενόταν αμετάβλητη παρέμεινε και η σύνθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τον Γιάννη Μανιάτη στο πόστο του υπουργού, τον Νίκο Ταγαρά στη θέση του αναπληρωτή υπουργού και τον Μάκη Παπαγεωργίου στη θέση του υφυπουργού.
 
Το ΠΑΣΟΚ κρατά “σφιχτά” στα χέρια του το παιχνίδι των υδρογονανθράκων. Το κόμμα που σαμποτάρισε τις έρευνες και ο ηγέτης του έλεγε ότι “Δεν υπάρχει πετρέλαιο” τώρα διαχειρίζεται το big game!
 
Στις θέσεις τους παρέμειναν τελικά οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Τουρισμού και Ναυτιλίας, ο Χαράλαμπος Αθανασίου (έχει άριστη και τακτική συνεργασία με τον κ. Βενιζέλο), η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που έχει άριστη συνεργασία με τους εφοπλιστές.
 
Στο υπουργείο Πολιτισμού τοποθετήθηκε ο Κώστας Τασούλας που πήρε τη θέση του Πάνου Παναγιωτόπουλου με υφυπουργό την Άντζελα Γκερέκου, ενώ παρέμεινε μόνο ο Γιάννης Αδριανός υφυπουργός για θέματα αθλητισμού.Αδικό για τον Πάνο Παναγιωτόπουλο το τελικό αποτέλεσμα αφού παρέλαβε το Πολιτισμού σε κατάσταση γενικής γραμματείας και το έκανε κανονικό υπουργείο.
 
Στο υπουργείο Υγείας, όπου τη θέση του Αδωνι Γεωργιάδη πήρε ο Μάκης Βορίδης και μπαίνει για πρώτη φορά σε τόσο βαθιά νερά. Είναι ικανός πολιτικός και με αέρα, πάντως. Εκτός βρέθηκε η υφυπουργός Ζέττα Μακρή (χρεώνεται και την ήττα της ΝΔ στο δήμο Βόλο), ενώ η εκπρόσωπος της κοινωνικής δεξιάς, η Κατερίνα Παπακώστα (βουλευτής από το 2000) μπαίνει για πρώτη φορά στην κυβέρνηση ως υφυπουργός με αρμοδιότητα τα ιδρύματα Πρόνοιας, κ.α.

Πηγή

Related posts

Δήλωση Ραχήλ Μακρή σχετικά με τους μικροομολογιούχους

ExnetΗellas

Μέτρα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας των Ρομά

technical

Στον εισαγγελέα ο 22χρονος σάτυρος της Νέας Σμύρνης

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy