Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Έξι φόροι και χαράτσια από τον Ιούλιο και μετά

eforia 7Έξι φόροι και χαράτσια έρχονται απ’ τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να πληρωθούν. Το «κοστούμι» φθάνει τα 6 δις ευρώ.

Η φορο-καταιγίδα ξεκινάει κατακαλόκαιρο. Τον Ιούλιο έρχονται μαζί ο φόρος εισοδήματος και ο νέος φόρος ακινήτων τον οποίο θα πληρώσουν οι 9 στους 10 Έλληνες αφού πλέον φορολογούνται τα πάντα, ακόμη και τα κοτέτσια.

Έτσι οι φορολογούμενοι θα πρέπει από τον επόμενο μήνα να υπολογίζουν ότι έχουν να πληρώσουν τρεις δόσεις για τη φορολόγηση των εισοδημάτων τους ως τις 30 Ιουλίου την πρώτη, έως τις 30 Σεπτεμβρίου τη δεύτερη και έως τις 30 Νοεμβρίου την τρίτη.

Επιπλέον την ίδια περίοδο ξεκινάει η πληρωμή, κάθε μήνα και όχι ανά δίμηνο όπως ήταν το χαράτασι μέσω ΔΕΗ, του νέου φόρου για τα ακίνητα. Η πληρωμή ξεκινάει τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Κάπως έτσι μόνο για αυτούς τους δύο φόρους οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν διπλή δόση τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι φόροι. Υπάρχει και η εισφορά αλληλεγγύης. Στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους έχει ήδη παρακρατηθεί ενώ θα βεβαιωθεί με το εκκαθαριστικό για όσους έχουν εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα ή εισόδημα από ακίνητα.

Μην ξεχνάτε και το τέλος επιτηδεύματος που ανέρχεται σε 650 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα βεβαιωθεί μέσω του εκκαθαριστικού.

Χιλιάδες είναι οι πολίτες που θα πληρώσουν και τον φόρος πολυτελούς διαβίωσης που υπολογίζεται ως ποσοστό επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και αεροσκάφη.

Μετά απ’ όλα αυτά έρχεται και το  κερασάκι που ακούει στο όνομα: τέλη κυκλοφορίας. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν από τον Οκτώβριο έως το τέλος του έτους να καταβάλλουν συνολικά το ποσό του 1,1 δισ. ευρώ για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Πηγή

Related posts

Ενοίκια Μαρτίου: μείωση 100% και 40% ποιοι είναι Οι δικαιούχοι

Παράταση δόθηκε για τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι 15-20 Ιουλίου

ExnetΗellas

Γεώργιος Κομνηνός Ο κύριος Πλεύρης τώρα τα γυρνάει

Kostas Ermes

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy