Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργασία μεταξύ Ελιάς, Ποταμιού και ΔΗΜΑΡ προτείνει ο Λυκούδης

dhm-aristeraΤη συγκρότηση κοινής επιτροπής τις επόμενες ημέρες από την Ελιά το Ποτάμι, και τη ΔΗΜΑΡ, που θα ξεκινήσει έναν έντιμο, ειλικρινή, ανοιχτό διάλογο χωρίς όρους και προαπαιτούμενα για την συγκρότηση της

«νέας μεγάλης ισχυρής μεταρρυθμιστικής σοσιαλδημοκρατικής παράταξης αντίρροπης στον δεξιό συντηρητισμό και στον αριστερό λαϊκισμό», ζήτησε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, στην ομιλία του στην εκδήλωση στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Η πρόταση που έκανε ο Σπύρος Λυκούδης για συνεργασία της Ελιάς, του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ έρχεται μια ημέρα μετά την πρόταση πέντε βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, των Δημήτρη Αναγνωστάκη, Γιάννη Πανούση, Γιώργο Κυρίτση, Νίκη Φούντα και Θωμά Ψύρρα, για συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ομιλία του ο Σπύρος Λυκούδης άσκησε σκληρή κριτική στον Ε. Βενιζέλο διότι έσπευσε- όπως είπε- να εξαγγείλει συνέδριο, τονίζοντας, ότι «αν νομίζει ότι ανοίγει πόρτες έτσι να μου επιτρέψει να του πω ότι η βιασύνη του για πρωτιά στις πρωτοβουλίες κλείνει πόρτες». Επίσης, κάλεσε το Ποτάμι να ανταποκριθεί στο προσκλητήριο, για «να μπολιάσουν με το καινούργιο που έφεραν στην πολιτική ζωή, την μεγάλη συνάντηση, αυτή που είναι ικανή να αλλάξει τα πράγματα».

Ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε στην συντριπτική ήττα της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές και σημείωσε πως «υπάρχουν υπεύθυνοι για τη συντριβή και είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν όπως αυτοί νομίζουν αυτή την ευθύνη. Δεν πιστεύω όμως στις πολιτικές ανθρωποφαγίες». Τόνισε, όμως ότι «την ανάληψη της ευθύνης από όσους την έχουν, δεν τη ζητάμε, την απαιτούμε».

Χωρίς Κουβέλη, αλλά με Θεοδωράκη

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση δεν είχε προσκληθεί ο υπό παραίτηση πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Η απουσία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε αίσθηση, όπως αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία στο ακροατήριο του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη. Μεταξύ άλλων από το Ποτάμι ήταν οι ευρωβουλευτές Αλέξανδρος Μαλλιάς, Μάκης Παπούλιας και Σταύρος Τσακυράκης.

Παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδης, οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α. Ποδηματά και Σπ. Δανέλης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς, Γιώργος Βερνίκος, Παντελής Καψής Μάνος Επιτροπάκης Πασχάλης Αγανίδης, Νίκος Μπίστης, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, Κατερίνα Μάρκου, Βασίλης Οικονόμου Νίκη Φούντα, οι πρώην υπουργοί Σπύρος Βούγιας και Φοίβος Ιωαννίδης και από τον χώρο του πολιτισμού ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Κώστας Κουτσομύτης, ο Χρήστος Χωμενίδης. Επίσης από την Κίνηση των 58 οι Γιάννης Βούλγαρης Αθηνά Δρέττα Μάνος Ματσαγγάνης, Νίκος Διακουλάκης Γιάννης Μειμάρογλου Γ. Παγουλάτος.

Πηγή

Related posts

Τροχαίο στη Χαλκιδική με θύμα έναν 32χρονο άντρα

technical

Μέγαρο Μαξίμου. Ανακοίνωση για την επάρκεια σε προϊόντα

Kostas Ermes

ΠΟΕΕΤ: Βαρεθήκαμε τα ψέματα, πανελλαδική διαδήλωση στις 20 Απριλίου

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy