Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Σε επίσχεση εργασίας απειλούν οτι θα προχωρήσουν οι ναυτεργάτες του «Αδαμάντιος Κοραής»

nautergatesΣε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν οι ναυτεργάτες που ανήκουν στο πλήρωμα καταστρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Αδαμάντιος Κοραής» της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΜΕΖ,

εάν μέχρι την Παρασκευή η εταιρεία δεν τους έχει εξοφλήσει τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει.

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα (Τετάρτη) με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), κλιμάκιο της οποίας πήγε στο πλοίο και διαπίστωσε ότι οι ναυτικοί είναι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο, ενώ τους οφείλονται αναδρομικά του 2010 και του 2011 ενώ παράλληλα δεν τους έχει καταβληθεί η άδεια και η τροφοδοσία του 2013.

Δεν δίνονται μισθοί, παρά τις επιδοτήσεις

Η ΠΕΝΕΝ προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των μελών της δηλώνει προς κάθε αρμόδιο και ειδικότερα στην διοίκηση της ναυτιλιακής εταιρείας ότι εάν ως την Παρασκευή 6 Ιουνίου δεν εξοφληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές του πληρώματος καταστρώματος, το πλοίο δεν θα πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για τις 7 Ιουνίου στις 7.25 το πρωί, αφού το το πλήρωμα θα προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Η ΠΕΝΕΝ επισημαίνει ότι το «Αδαμάντιος Κοραής» επιδοτείται από το ελληνικό δημόσιο, καθώς εκτελεί δρομολόγια της άγονης γραμμής, αλλά παρά τις επιδοτήσεις, η εταιρεία δεν καταβάλλει τους μισθούς.

Στο μεταξύ σε συνεδρίασή του το ναυτεργατικό σωματείο «Ο Στέφενσων» (κατώτερα πληρώματα μηχανής) ανέδειξε τις «τραγικές επιπτώσεις που φέρνει στη ζωή και τα δικαιώματα των ναυτεργατών και των εργαζομένων η συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε.». Οι ναυτεργάτες καταδικάζουν τις «προκλητικές επιδιώξεις της κυβέρνησης να ρίξει εκ νέου νερό στο μύλο της εφοπλιστικής αδιαλλαξίας με το νόμο 4254/2014 που σκοπό έχει να συνθλίψει τις ΣΣΕ, προωθώντας τις ατομικές συμβάσεις, την μαύρη ανασφάλιστη ερργασία, μετατρέποντας τα πλοία σε σύγχρονα κάτεργα».

Επισημαίνουν επίσης ότι συνεχίζεται το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας στην επιβατηγό ναυτιλία, ενώ – όπως αναφέρουν – η ανεργία για τον Απρίλιο άγγιξε τους 4.500 ναυτικούς, αριθμός που εκφράζει, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝΕ, μόνο το 1/3 του πραγματικού προβλήματος στον κλάδο.

Πηγή

Related posts

Επεισόδια σημειώθηκαν εχθές το βράδυ μεταξύ λαθρομεταναστών στο hot spot της Χίου

adrianos.exnet

Τι ακούγεται από το πολιτικό συστημα για τις εκλογές σε 40 μέρες

ExnetΗellas

Πως χαρακτηρίζουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης τον Βαρουφάκη

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy