Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμο δεκαπενθήμερο για την επιβίωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

pakammenos
Της Βίκυς Σαμαρά

Σε ένα κρίσιμο για την πολιτική τους επιβίωση δεκαπενθήμερο μπαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες,

καθώς το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών ανέδειξε εκ νέου τις εσωτερικές διαφωνίες και τις ομαδοποιήσεις στο κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Το εθνικό συμβούλιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που θα συνεδριάσει στις 14-15 Ιουνίου θα εκλέξει νέο γραμματέα και θα αποφασίσει το άνοιγμα του κόμματος και πρόσκληση για συνεργασία με άλλες δυνάμεις.

Οι χειρισμοί στις αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν προκαλέσει υπόγειες αναταράξεις προεκλογικά και ήταν η σπίθα που άναψε το φυτίλι χθες, καθώς τόσο ο κ.Καπερνάρος διαμαρτυρήθηκε για έλλειψη στήριξης στο δήμο Αθηναίων, όσο και ο Παύλος Χαϊκάλης στην περιφέρεια Αττικής.

Τα στελέχη που είχαν διαφωνήσει όσον αφορά στο φλερτ με το ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Βασίλης.Καπερνάρος, θεώρησαν πως αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο κακό εκλογικό αποτέλεσμα και επανέφεραν χθες το ζήτημα. Το προηγούμενο διάστημα “επιθέσεις φιλίας” στον κ.Καμμένο είχε κάνει ο επικεφαλής της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό Βύρων Πολύδωρας , παρά τη σκληρή κόντρα του κ.Καμμένου με τον πρόεδρο της Νέας ΜΕΡΑς Χρήστο Ζώη, όμως μετά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα της Ένωσης δεν είναι βέβαιον εάν αυτό θα έχει συνέχεια. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, που πέτυχε μία εντυπωσιακή ολική επαναφορά στις ευρωεκλογές, είναι εν τω μεταξύ εν δυνάμει σύμμαχος αλλά και ταυτόχρονα ανταγωνιστής.

Εκτός από την πολιτική κατεύθυνση και το θέμα των συνεργασιών, τα οικονομικά του κόμματος, για τα οποία ο κ.Καμμένος ενημέρωσε χθες την κοινοβουλευτική ομάδα, είναι ένα θέμα το οποίο επίσης εδώ και καιρό αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Οι ΑΝΕΛ παραμένουν πλέον με 14 βουλευτές από 20 που είχαν εκλέξει τον Ιούνιο του 2012. Μέσα στο 2014 έχουν υποστεί τρεις απώλειες, με τη διαγραφή του Γιώργου Νταβρή τον Ιανουάριο και την ανεξαρτητοποίηση του Κώστα Γιοβανόπουλου και της Χρυσούλας Γιαταγάνα το Μάρτιο. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση των Κώστα Μαρκόπουλου και Γιάννη Κουράκου.

Στην κρίση στους ΑΝΕΛ ποντάρει η Ν.Δ

Στο Μαξίμου διαβλέπουν στη νέα κρίση στους ΑΝΕΛ ευκαιρία διεμβολισμού της αντιμνημονιακής λαϊκής δεξιάς. Πλην όμως, από τις απώλειες των ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές δεν ευνοήθηκε η Ν.Δ, αλλά οι ψηφοφόροι κατευθύνθηκαν σε άλλα κόμματα του δεξιού και ακραία δεξιού χώρου. Αυτό που κυρίως όμως επιθυμεί το Μαξίμου είναι να διασφαλίσει -είτε με την προσχώρηση βουλευτών των ΑΝΕΛ στη Ν.Δ είτε με τη στήριξη τους ως ανεξάρτητοι- την προεδρική εκλογή. Μέχρι σήμερα πάντως πενιχρά ήταν τα οφέλη σε επίπεδο ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από τις αλλεπάλληλες κρίσεις στους ΑΝΕΛ, πλην της επιστροφής του κ.Μαρκόπουλου, ο οποιος ανήκε στο παρελθόν στο στενό κύκλο Σαμαρά.

Ο κ.Καπερνάρος δήλωσε ευθέως πως δεν θα προσχωρήσει στη Ν.Δ, αλλά θα παραμείνει αντιπολιτευόμενος, ενώ ο κ.Νταβρής, ο κ.Γιοβανόπουλος και η κ.Γιαταγάνα έχουν παραμείνει μέχρι σήμερα ανεξάρτητοι. Ακόμη όμως και ως ανεξάρτητοι, προκειμένου να αποφευχθούν εκλογές, θα μπορούσαν να στηρίξουν τον προτεινόμενο από τη Ν.Δ Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή

Related posts

Μόνο μιά κάλπη δεν είναι αρκετή..

ExnetΗellas

Ρ. Δούρου- Πού διορίστηκε ο αδερφός της;

ExnetΗellas

CNBC: “Υπάρχει πιθανότητα να φέρει και εθνικές εκλογές το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα”

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy